• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

pa ono zakon brate recimo :)

aj da su carinili na iznos od 40€, ovako ne vidim problem.

očigledno ovde ljudi nisu svesni da bukvalno svaki paket država ima prava da vam naplati pdv bez obzira na visinu iznosa, pored carine za iznose veće od 50€.

treba ih nazivati govnarima za volšebno nestajanje paketa, a ne za ovo.

Za početak trebaju da nauče da se paketi ne otvaraju zarđalim mašinama, i da se žalbama ne dobacuju kao vrućim krompirom. Kao carinik ne otvara, on carini, a poštanski službenik otvara...
Ja se sve više oslanjam na šverc. Svejedno mi je kome ću dati pare, ali makar će mi švercer dati paket u jednom komadu.

Za početak trebaju da nauče da se paketi ne otvaraju zarđalim mašinama, i da se žalbama ne dobacuju kao vrućim krompirom. Kao carinik ne otvara, on carini, a poštanski službenik otvara...
Ja se sve više oslanjam na šverc. Svejedno mi je kome ću dati pare, ali makar će mi švercer dati paket u jednom komadu.
Najjace je kad su ti rascepali kovertu iz special editiona Exapunksa jer je na njoj pisalo "top secret" :D

čekaj što govnari, bista košta više od 100€...

pa ono zakon brate recimo :)

aj da su carinili na iznos od 40€, ovako ne vidim problem.

očigledno ovde ljudi nisu svesni da bukvalno svaki paket država ima prava da vam naplati pdv bez obzira na visinu iznosa, pored carine za iznose veće od 50€.

treba ih nazivati govnarima za volšebno nestajanje paketa, a ne za ovo.
Izgleda da zakoni u ovoj državi funkcionišu samo kad nekom treba nešto da se naplati tj. uzme novac. Tad je uvek sve po zakonu. Dešavalo se da ljudima ocarine paket i kad je iznos ispod 50€ (znači ne naplate samo PDV, nego i carinske troškove). Tako da je sa carinom lutrija, rade šta im je volja. Što se PDV-a tiče, ne znam za druge, ali znam da (bi trebalo da) svi paketi iz inostranstva podležu naplati istog. A za nestajanje paketa im treba j kevu, a ne nazvivati govnarima.

@TwiSteR vidi, imaš pravo da ih zoveš kako god želiš kad ne postupe po zakonu, to je skroz legitimno. u ovom slučaju ipak ne vidim problem.

@Maxa Kad ne postupe po zakonu treba reagovati, tj. otići kod njih, ukazati im na grešku i tražiti da se ista ispravi (naravno, ukoliko za to ima osnova). Od prozivanja i nazivanja ih pogrdnim imenima nema ništa, greška se neće ispraviti na taj način.

Back
Top Bottom