• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Mogu glasati samo oni koji su koristili Symbian 1, Windows Phone/Mobile, Android i iOS uređaje u nekom trenutku.
Mogu da glasaju samo oni koji su presli DoomRPG na Java telefonu.
BSiRr6CF5NlAw4aV-dUyDLxE8OPivce8xFtuK9qWEsE.jpg

Samsung S23 Ultra briše pod sa jabukom tu nema priče
Kad bi se gledali samo neki procenti u specifikaciji (nešto vs. nešto) koji su samo mrtvo slovo na papiru neko bi možda i pomislio da je tako, ali svakako nije. Takva poređenja su stvarno teška smejurija, mislim jedan mikrofon više i 0.2 novija USB verzija. 😂 Niti je SD 8 Gen. 2 brži od A17 Pro, niti je main kamera bolja od one na Pro Max-u.

generalno, da ne bude da sam ajfor bot. sve su to vrhunski telefoni, kada se priča o flagship segmentu, i svaki ima svoje okruženje i u njemu nudi vrhunske funkcije. razlike nisu velike, i najviše zavisi od toga šta korisniku prija. lično, neki fičeri sa androida mi nedostaju u iosu, ali opet dobio sam neke nove opcije koje na androidu nisam imao, tako da nema tu clear cut pobednika.

a izjave kako jedna strana briše pod drugom su u najmanju ruku presmešne.

i pored svega toga, ne uspeva da napravi bolje fotke i clipove od ajfora :D
Kamera brt kamera jebena, to ti je najbitnije kod telefona.
Kad bi se gledali samo neki procenti u specifikaciji (nešto vs. nešto) koji su samo mrtvo slovo na papiru neko bi možda i pomislio da je tako, ali svakako nije. Takva poređenja su stvarno teška smejurija, mislim jedan mikrofon više i 0.2 novija USB verzija. 😂 Niti je SD 8 Gen. 2 brži od A17 Pro, niti je main kamera bolja od one na Pro Max-u.
Brt jebena tastatura na ajfonu ono je debilno,čitav proces traženja fajlova itd je kretenski napravljen na ajfonu.
Da ne zaboravimo čuveni alarm koji ne možeš da promeniš tj svaka opcija te diže iz groba.
Koristim uporedo oba jedan za posao jedan privatno i kod svakodnevnih stvari je ios sistem jednostavno retardiran.
A to procesorska jacina,ekran itd kod premium modela je zanemarljiv tj nebitan.
Meni je kod Apple-a cool ekosistem,ali sve osim telefona njega nikada vise ne bih kupio.

Zajednicka stvar za Apple i Samsung telefone je uzasna cijena.
Od Applea su MacBook i iPad zaista dobri uredjaji, sve ostalo je precjenjeno a posebno periferije. Govorim iz iskustva. Ovaj Watch Ultra 2 koji sam kupio sad na launchu je smijurija sam po sebi a pogotovo u balkanskim zemljama gdje u startu nemas 50% mogucnosti.

Meni je iPad njihov najbolji proizvod, Android praktično i ne računam u tablet varijantama.
A za ostalo je istina: tastatura, notifikacije, file/folder manager, ringtonovi, alarmi, homescreen, mass storage režim, galerija, sve moronski riješeno na kvadrat na iPhoneu.

Meni nije jasno kako neko moze da poredi Iphone vs Android u kategoriji koji je bolji ni hardverski ni softverski nisu za poredjene,jedino kamera moze zvuk i ekran.mada mozda ni to ne bi trebalo.poredi brate ko ima isti hardver i softver ili bar android vs android..to je neko moje misljenje

Nije moronski rešeno. Rešeno je tako da ljude na što više načina zadrže na platformi dok polako maksimizuju njihovu kontrolu nad uređajima. I android ide, mada mnogo sporije u tom pravcu.
Nadam se da će hjuaveijev integrisani sistem izmedju njihovih laptopova i mobilnih uređaja zaživeti šire. Ne samo da sinhronizuje stvari kao Apple već omogućava i da uređaji dele clipboard, da šetaš kroz telefon file browserom bežično sa kompa na kojem si ulogovan na isti huawei nalog, omogućava da se novi huawei tableti i neki telefoni koriste kao grafička tabla itd...

Meni nije jasno kako neko moze da poredi Iphone vs Android u kategoriji koji je bolji ni hardverski ni softverski nisu za poredjene,jedino kamera moze zvuk i ekran.mada mozda ni to ne bi trebalo.poredi brate ko ima isti hardver i softver ili bar android vs android..to je neko moje misljenje

Oba su telefoni. Naravno da će da se porede. Ne mogu da se porede u stilu "ovaj ima toliku veću bateriju, takav SOC itd" ali se poredi na principu šta nudi, kako radi, koliko drži baterija itd.

Koristim uporedo oba jedan za posao jedan privatno i kod svakodnevnih stvari je ios sistem jednostavno retardiran.
nope.
samo se drugačije dolazi do istih tačaka. treba se navići, ali oba sistema nude komforan način.

jedino što moram da opljujem po iosu jeste kriminalna tastatura i način na koji touch prepoznaje vertikalni i horizontalni scrolling.

Back
Top Bottom