• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Treba mi preporuka za 14cm ventilator, da nije skup ali da je sposoban da radi non stop, na racunaru koji se bukvalno ne gasi? Sinoc kako otkucala nova god.skoknem nesto do tog kompa i cujem zujanje, reko divota kako mi pocela ng XD, znao sam tacno vec sta je, jer ovo mi je vec drugi Arctic Freezer P14 Max koji je crkao u razmaku od par meseci. Onaj prvi sto je crkao sam skinuo i bacio,ko ce se zezati sa garancijom,slanjem tamo vamo , skuplja postarina od njega, a tako ce biti i sa ovim. Sad vidim za oko 1100din.ima Arctic F14 Pst gde pise da je namenjen bas za ovakve stvari za non stop rad pa da li je on solidan izbor?

Nije jednostavan pothvat naći da se sve poklapa, ali ako možeš zaobiđi Meteor Lake procesore i vidi nudi li se Lunar Lake u tom segmentu (Core Ultra 200 serija).

najbolje je nešto hardverski tipa pihole, ali meni su se najbolje pokazali ublock ili ublock lite. dovoljan je sasvim jedan, ukloni adguard slobodno.

Uzeo sam Lian Li A3 da u njega ubacim moje stare komponente, ali imam problem sa front panel konektorom. Stara ploca Gigabyte B550M Aorus Elite ima drukcije front panel konekcije na PCB-u nego mini-konektor koji Lian Li koristi. Izgleda je potreban adapter kao sto je ovde napisano (dijagram).

zLISwGx.jpeg

fFGRoiA.jpeg

Da li je iko nailazio na ovaj problem? Cimnucu webshop gde sam uzeo kuciste da vidim imaju li oni adapter, ako nemaju, da li je iko nailazio ovako nesto kod nas pa da sam prespojim:

81C8LdB+j6L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg

Uzeo sam Lian Li A3 da u njega ubacim moje stare komponente, ali imam problem sa front panel konektorom. Stara ploca Gigabyte B550M Aorus Elite ima drukcije front panel konekcije na PCB-u nego mini-konektor koji Lian Li koristi. Izgleda je potreban adapter kao sto je ovde napisano (dijagram).

zLISwGx.jpeg

fFGRoiA.jpeg

Da li je iko nailazio na ovaj problem? Cimnucu webshop gde sam uzeo kuciste da vidim imaju li oni adapter, ako nemaju, da li je iko nailazio ovako nesto kod nas pa da sam prespojim:

81C8LdB+j6L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg
Si ti siguran da to nije konektor za USB 2.0 portove na prednjoj strani kucista(ako takvi postoje). Nisam video kuciste koje dugmice za paljenje/restart i ledove povezuje preko takvog konektora.

Tehnicki ti mozes i da ga prikljucis ovako i da probas da stisnes power on/reset dugmice. Vazno je samo da se zatvori kolo na njima, led-ovi ako nisu dobro povezani moze racunar da radi i bez toga.

Ne, to je novi front panel konektor.

Lian Li-ov konektor ne mogu da ubodem da pokriva Power Button na ploci, tako da ne vredi bez adaptera.

i posle pricate kako je laganica sastavljanje kompa, a uvek iskoce ovakve neke gluposti...

@DieH@rd I moje Asus A21 kućište ima isti fp konektor, a ploča je takođe Aorus Elite samo B650M, ali raspored pinova za povezivanje fp-a pretpostavljam da je isti. Povezao sam ih bez problema, evo slike.

IMG_2828.webp

Back
Top Bottom