• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Undenis

Prime Evil
Co-founder
Administrator
Moderator
Reaction score
9,432
1610240825701.png

Tema namenjena savetima za kupovinu komponenti i resavanje problema sa istim. Uzivajte

Last edited:
posto stalno visim na konferencijskim pozivima a potrebna mi je mobilnost da se odvojim od laptopa, da li je neko imao iskustva sa bezicnim slusalicama na kojima je ok mikrofon? ne treba mi sada studijski kvalitet mog glasa, ali nesto prihvatljivo. na stranu sto naravno bezicne sa mikrofonima nikada nece imati kvalitet kao na kabl, ali eto, pokusavam da smanjim kolicinu kablova oko sebe gde god mogu

Pozdrav ljudi. Najbolji drug me pitao da li je komp na okačenoj slici OK za te pare, ja mislim da nije jer su komponente iz 2012/13 godine a njemu i ne treba monitor, već ima neki od 24 inča.

Jel može neko ko se razume dobro u današnje komponente i cene jer ja više nisam u toku skoro uopšte da preporuči po konfiguraciju od 40 000rsd bez monitora, miša i tastaure i iz naših prodavnica i od povoljnih Mađara, jer se on pomalo razmišlja da i od njih uzme ali ga ipak i strah. Komp je za kućnu upotrebu ali i on i dva deteta od 12 i 10 godina bi igrali i igre na njemu. Kao što vidite ne plaši se da uzme ni staro ako vredi od sigurnijih prodavaca.

Hvala puno unapred!
961bb1696913c8221cbc6087f1c93f10.jpg

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

ovo nikako ne valja, baš sve su komponente opasno prevaziđene. ja za ovo ne bih dao preko 150 evra... ma i to je velikodušno.

E SAD, drugi problem je što danas em što ne može ništa da se nađe, em su cene malo poletele u nebo... 40000 je baš optimistička cifra, koja je planirana namena računara?

Namena je da zameni računar sa Pentium 4 i 2GB RAM-a sa Windows XP-om. :) Deci treba za školu, svima u kući za multimediju i da igraju šta može da se igra za te pare.

Definitivno preskupo, nek pogleda bench za polovnjake. Npr:
Code:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?479225-i5-PC

mozda i laptopove da pogleda, sestri sam uzeo sasvim solidan thinkpad za 350e pre godinu+

Ja nisam član i nisam u toku sa Bench forumom. Jel ovo siguran član? I ja mislim da je super ponuda ali me je strah da ovako nešto preporučim drugu, nisu moje pare u pitanju.

Last edited:
Ja nisam član i nisam u toku sa Bench forumom. Jer ovo siguran član? I ja mislim da je super ponuda ali me je strah da ovako nešto preporučim drugu, nisu moje pare u pitanju.

Nema taj lik puno postova na benchu u ovakvim situacijama jedino se isplati da se ode uzivo i da se vidi komp, ne bi ni ja iskreno uzimao na slepo od ovakvih sa malo postova.

Definitivno preskupo, nek pogleda bench za polovnjake. Npr:
Code:
https://forum.benchmark.rs/showthread.php?479225-i5-PC

mozda i laptopove da pogleda, sestri sam uzeo sasvim solidan thinkpad za 350e pre godinu+
Ovo je bukvalno dve klase iznad ovoga sa KP.

gledaj najbitnije da pc ima ssd
Toliko nisam ispao iz forme :) naglasio sam mu odmah da obavezno uzme SSD šta god i gde god uzima.

Pa ako je ovaj lik iz Beograda, jedino da ja odem i to pogledam, drug je iz Pirota :/ . Razmislićemo do sutra.

Da li ima ikakvih vesti o 11th Intel gen laptopovima kod nas? Dell/HP?
Kao da je uvoz skroz stao?

Usli smo u paralelnu dimenziju gde je Mac jeftiniji od PC-ija (mada gde i PC izgleda bolje od Apple-a)
i5/8gb - 225k

MacBook Pro 195k

Ne znam da li je ikad bilo gore vreme za kupovinu hardvera, ponuda je nepostojeca :/ das 2k za i5/8/256

Ahaha znaci ko kupuje ove stvari :D Imas fancy izgled i hardver gde pokrenes Minecraft i ima da zapinje :D

Danas mi se desila jako čudna stvar.

Vidim da mi komp odjednom ne vidi zvučnu kartu. Popizdim u trenutku jer je stara oko pola godine tek.
Probam USB port pored i isto neće.

Na kraju se ispostavi da je prestalo da mi radi 3 od 7 USB portova na ploči i to dva na vrhu i jedan na dnu dok ovi u sredini rade.
Praktično mi je nemoguće da je HW problem u pitanju.

Ima neko neki savet? Sem da kupim PCI USB karticu. :)

Back
Top Bottom