• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Ultrasone Performance 840 Headphones | over-ear zatvorene HIFI slušalice​

U audio radnji black friday sa 20 i nesto hiljada na 7.999,00 din! Na KP gledam cenu, isto halavljenje preko 250e
Jel su cemu ove sluske, trebalo bi mi nesto za gaming i muziku, a gledam ovo su ipak Hifi sluske i za profi upotrebu a cena vise nego primamljiva.

Last edited:
Raspitao sam se o ceni prelaska na 9800X3D, evo svezih cena sa KP-a:
OTonZQN.png

Na vreme sam (u junu) uzeo 7800X3D preko "Mađara" dok je bio 350€. Sad je 470€, a 9800X3D je još za nekih 100€ skuplji.

Pred launch serije 9xxx su digli valjda za 100 dolara cenu 7800x3Da koliko se secam nekog clanka.

Dosta su smanjili proizvodnju 7800X3D, bilo je reci ranije da nemaju beskonacno resurasa za sklapanje 3D chipova u Tajvanu/Maleziji.

Da je ostao 330-350e i dalje, niko ziv ne bi kupovao 9800x3d...ovako sad za 100e razlike, bez razmisljanja je 9800x3d izbor. Bas jedan kolega sa drugog foruma pazario 9800x3d pa mi prenosi odusevljenje, imao pre ovog neki stari intel i9 10 gen pa normalno da je "progledao" :)

Uf uf lepote
Iskreno volan radi lepo imam ga vec neko vreme novog sam pazario sa postoljem onim play setom za igranje tj nekih 4 meseca je star cini mi se septembar 12 pise na racunu ali iskreno onaj spawn volan mi nekako prirodnije lezi u ruci od ovoga :(
Nikako ne mogu da se naviknem nekako mi je prirodnija voznja na onom volanu za xbox iako nema nikakv feed back samo vibraciju...
Nekako imam osecaj kao da vozim traktor na tom volanu a ne auto...
Jako je grub za moj ukus i presvucen je tako.

Iskreno volan radi lepo imam ga vec neko vreme novog sam pazario sa postoljem onim play setom za igranje tj nekih 4 meseca je star cini mi se septembar 12 pise na racunu ali iskreno onaj spawn volan mi nekako prirodnije lezi u ruci od ovoga :(
Nikako ne mogu da se naviknem nekako mi je prirodnija voznja na onom volanu za xbox iako nema nikakv feed back samo vibraciju...
Nekako imam osecaj kao da vozim traktor na tom volanu a ne auto...
Jako je grub za moj ukus i presvucen je tako.

Vidim bas tvoj setup, samo taj stand za volan, gledam na KP je 120e je, pa dobro si i prosao sa cenom. :)
Sta znam, nije los taj Logi G29/923 ima svoje mane, citao sam bas dosta o nekim mid range volanima, presekao sam da ce to biti jednog dana, Thrustmaster T300 RS GT iako i taj ima neke falinke ali je za klasu bolji od ovog Lodzija... sad jeste i skuplji nekih 80-ak evra.. Ocu kad uzmem da u Forzi i GT7 to bude to.. samo racunam postolje + volan investicija od 500e skoro, nije malo para ...

@gruja33 G29 kao i G27 koristi sad već prevaziđen (helical) gear-driven FFB motor koji je dosta bučniji od belt-driven varijante (npr. u Thrustmaster T300RS modelu, a i mnogim drugim skupljim modelima od njega), a belt-drive FFB pruža i bolji/realniji FFB i sam prenos istog na volan je definisaniji/precizniji.

Last edited:
@gruja33 G29 kao i G27 koristi sad već prevaziđen (helical) gear-driven FFB motor koji je dosta bučniji od belt-driven varijante (npr. u Thrustmaster T300RS modelu, a i mnogim drugim skupljim modelima od njega), a belt-drive FFB pruža i bolji/realniji FFB i sam prenos istog na volan je definisaniji/precizniji.
Inace dobio sam i menjac koji se kupuje dodatno za nekih 50e cini mi se :)
Ne znam meni taj feedback uopste ne odgovara da mogu iskljucio bi ga na g29 mozda zato sto vibraciju stalno iskljucujem na kontrolerima dok igram...

Inace dobio sam i menjac koji se kupuje dodatno za nekih 50e cini mi se :)
Ne znam meni taj feedback uopste ne odgovara da mogu iskljucio bi ga na g29 mozda zato sto vibraciju stalno iskljucujem na kontrolerima dok igram...
Jeste besmisleno isključivati FFB na volanu koji podržava isti, ali ako ti toliko smeta probaj da ga isključiš u podešavanjima u okviru same igre, kao i u Logitech drajverima. Ako to ne disable-uje FFB, možeš da pokreneš igru koju želiš i kada se učita i volan odradi kalibraciju, samo izvuci strujni kabl iz utičnice. Volan će i dalje primati komande (doduše ovo zavisi i od igre, možda neće u svim to biti slučaj), ali FFB neće dobijati napajanje i samim tim neće raditi.

Vozi neko ovde mozda Logija g305 ? Vidim da je jedna od boljih kupovina u tom rangu ~50-60e, al kao nekima ne odgovara oblik ma sta to znacilo :D Pa reko da cujem neko misljenje iz prve ruke ako ima ovde.

Vozi neko ovde mozda Logija g305 ? Vidim da je jedna od boljih kupovina u tom rangu ~50-60e, al kao nekima ne odgovara oblik ma sta to znacilo :D Pa reko da cujem neko misljenje iz prve ruke ako ima ovde.
Vozio sam ga do pre par meseci odlican mis za te pare mislim da ne moze bolje.

To je moj bivsi mis, vrhunski je, jako lepo lezi u ruci, kao i svi Logitech proizvodi, baterija nenormalno dugo traje... ali ima falinki... skrol tockic je sranje i vremenom se totalno razjebe, menjao sam ga jednom... takodje, posle nekog vremena poceo je da mi se desava dvoklik, tako da sam ga zbog svega toga prodao i presao na misa sa optickim switchevima - Logitech PRO X Superlight 2, koji radi savrseno u svakom smislu, i lagan je ko vazduh da pomeras, al zato i kosta...

Sa druge strane, G305 je toliko jeftin i vredi svaku paru, a kad krenu problemi, mozes jednostavno da kupis ponovo isti, jer 40e je stvarno no brainer...

Sto se tice oblika, mali je, ali meni su mali misevi najudobniji i imam najbolju kontrolu nad njima, zbog fingertip gripa koji koristim.

Fingertip_vs._Palm_vs._Claw_480x480.jpg

Prijatelj ima laptop Lenovo Yoga C940-14IIL - Type 81Q9.
Laptop ima dva USB-C/Thunderbolt 3 porta

On bi želeo da na njega poveže dva monitora 4K rezolucije (još nisu kupljeni).
Takođe bi želeo da ima USB-C hub ovakvog tipa: https://gigatron.rs/usb-hub-i-docking-station/moye-multiport-hub-usbc-x11-srebrna-436917

Mislim da je rešenje da se jedan monitor poveže na taj hub, a da se u drugi USB-C port priključi USB-C-display port adapter i na njega drugi monitor.
Da li sam u pravu ili postoji bolje rešenje?

Hvala unapred

Back
Top Bottom