• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Alan Wake (Remastered)

Pa dobro ljudi, ne mora odmah vređanja i rapravljanje, možemo da diskutujemo, valjda tome forum i služi. Ja sam izneo svoje zaključke posle dosta sati igranja ove igre, znam da je tema o kontrolama postojala i na starom forumu ali se ja tada nisam mešao, jer nikada nisam igrao pucačine joypadom, ovo je prva, za koju ste još govorili da je dizajnirana za joypad, ja se posle igranja ne bih složio i to sam izneo.

Pretpostavljam da je jako malo igara dizajnirano za ljude koji nisane joypadom... prvi put u zivotu ;)

A da li takođe za igranje tabačina, vožnji, sportskih simulacija, platformi,... tvrdiš da je mišljenje da je bolje igrati ih joypadom a ne činjenica?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Opet, kao i TPS-ovi koji su pomenuti, većina tih igara je dizajnirana sa gamepadom u vidu, tako da poređenje nije validno.
Sad, šta je činjenica ne znam, ja mislim da je tastatura deset puta bolja za tabačine, ali ljudi redovno sa gamepadima osvajaju turnire.
Ozbiljne vožnje očigledno imaju benefit analognih kontrola sa gamepada, izuzetno je teško igrati ih na tastaturi (ne znam da li je uopšte i moguće), ali ako se ne zovu Gran Turismo ili Forza, niko ih i ne igra na gamepadu nego na volanu. Ali arkadne se mogu sasvim fino igrati i tastaturom i ljudi to rade i postižu dobre rezultate (trackmania npr.), tako da očigledno ne mogu reći da je činjenica.

I opet se vraćate na priču šta je bolje, kada ja konstantno pričam sa čim u vidu je dizajnirano da bi dalo optimalno iskustvo u smislu izazova i zabave, u ovom slučaju horor igre Alan Wake ili npr. Resident Evila kao slučne igre. Dalje još postoje nivoi težine da dodatno kalibrišeš to.

I ja mislim da ću sa mišem lakše da igram, ali rizikujem da mi igra bude braindead iskustvo. Mislim i da je generalno bolje ciljati mišem u FPS-ovima, ali mislim i da će naš Wahad u bilo kojoj FPS igri sa gamepadom da pregazi svakoga ko tvrdi isto :D

Last edited:
Ja sam dugo odbijao na PC sećam se da igram akcione igre iz trećeg lica jer sam bio u fazonu ovo je najbolje na ps2 ili na xbox....tipa ONI i na kraju sam skroz fino to sevao na tastaturi bez problema.....

U suštini ako je nešto podržano verovatno je izvodljivo ali ta priča i vi bi ste da možete a bkv niko ni ne razmišlja o tome....

Nije ovo pravljeno za joypad nego je izašlo prvo samo za joypad jer je Microsoft u jednom trenutku rešio da bude Xbox 360 ekskluziva. Trudio sam se da igram joypadom ali posle preko 30 smrti u prvoj epizodi u pretposlednjem okršaju sa onim cepačima drva a potom prelaženja iz prve i tog dela i poslednjeg okršaja sa njima i borbe sa bosom prve epizode kada sam seo za komp i uzeo miš i tastauru u ruke, niko me više ovde neće ubediti da postoje TPS ili FPS igre gde je iskustvo igranja sa joypadom bolje od igranja sa mišom i tastaturom! To je samo moranje za takve igre na konzolama, na PC-u hvala Bogu postoje mnogo prirodnije i fluidnije kontrole za to.

Prešao sam igru na normal prvi put na xbox360 kada je izašla sa 4 smrti ukupno, razumeo bi te da si igrao gears na hard core mod ali ovo je smešno čuti, pogotovo što je prva epizoda prelaka. Mislim da bi je i Saša Matić prešao za manje smrti nego ti...

Poslato sa COL-L29 pomoću Tapatoka

Realno FPS igre na gamepadu jesu kompromis i zahtevaju dosta manje ili više vidljivih assista da bi prijatno funkcionisale.

To ne znači da neke igre zaista nisu dizajnirane tako, jer developeri znaju ko im je target audience.

Killzone 2 živi primer.

Prešao dam igru na normal prvi put na xbox360 kada je izašla sa 4 smrti ukupno, razumeo bi te da si igrao gears na hard core mod ali ovo je smešno čuti, pogotovo što je prva epizoda prelaka. Mislim da bi je i Saša Matić prešao za manje smrti nego ti...

Pod jedan, normal na Xbox 360 je easy na PC verziji, a normal koji ja igram na PC-u je hard na Xbox 360. Pod dva, ako se ja dobro sećam ti si u to vreme bio uveliko konzolaš, i verovatno si pre Alana Wake-a prešao bar jedan Gears, meni je ovo prva pucačina koju sam igram joypedom, pod 3 Saša Matić je iskusan harmonikaš što znači da ima baš razrađene i brze prste, sigurno bi se brže snašao na joypadu od mene.

Pod cetiri, otkud to da sa niti jednom odigranom pucacinom smatras sebe toliko relevantnim u ovoj prici...

Zbog toga što sam igrao masu pucačina mišem pa sam preneo moje iskustvo nakon pokušaja igranja joypadom pucačine koja je kao dizajnirana za joypad i vraćanja na miša.

Zbog toga što sam igrao masu pucačina mišem pa sam preneo moje iskustvo nakon pokušaja igranja joypadom pucačine koja je kao dizajnirana za joypad i vraćanja na miša.

Pucačina dizajner za džojpad...
Brate ti ako si operisan od kontrolisanja i kretanja lika tu nema leka, čisto sumnjam da si ultraprecizan i sa m+t...
Da je to tipa imaš položeno za B pa si vozio u aksu kao kurir i onda ti na novom poslu daju formulu(bolida) koji ide 330 na sat i poslodavac ti kaže :ok to je isto imaš položeno za b isto ide po putu ima četiri točka pa da te razumem ali po mojoj nekoj logici baš je obrnuto.Pogotovo što si ti igrao igre na kompu...

Čekaj, pa o čijem iskustvu da priča ako ne o svom? Valjda svako ima pravo na mišljenje.

Jedno je prenosenje svog iskustva, a drugo nerelevantno bespotrebno mudrovanje. Covek bukvalno pre neki dan prvi put probao da puca na jojpadu™, a prosipa svima mudrosti kao mesija.

mislim da nije u redu sto ste ga prevarili i rekli mu da je igra dizajnirana za jojpad

medjutim, koliko vidim, naucio je lekciju, i vise ga niko nece prevariti

ja sam zadovoljan

Jedno je prenosenje svog iskustva, a drugo nerelevantno bespotrebno mudrovanje. Covek bukvalno pre neki dan prvi put probao da puca na jojpadu™, a prosipa svima mudrosti kao mesija.
Hoćeš da kažeš da su tuđa mudrovanja potrebna? 😂. Svi mi ovde seremo, i svako od nas misli da je u pravu.

BTW, adresirati osobu umesto argumenta se zove "argumentum ad hominem", i jedna je od osnovnih greški u diskutovanju. ;)

Do mene je. ;) Kada o necemu ne znam dovoljno ili imam manjak iskustva, cutim i slusam umesto serendanja i mudrovanja. I online i uzivo, jbg.

Zato me trigeruje takvo (nadmeno) serendanje i mudrovanje.

Back
Top Bottom