• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Alan Wake (Remastered)

niko me više ovde neće ubediti da postoje TPS ili FPS igre gde je iskustvo igranja sa joypadom bolje od igranja sa mišom i tastaturom!
Bolje je tamo gde je namenjeno, nema šta ko da te ubedjuje to je ko da te neko ubedjuje da sunce sija.

To je samo moranje za takve igre na konzolama
Nekome moranje nekome uživanje zato i kupi konzolu. Ne deli konzole mesna zajednica

To što ti bolje rezultate postižeš sa mišem ne znači da je igra za to dizajnirana.
Tako bih ja sad obrnuto mogao da kažem da to što većina bolje igra sportske simulacije, platforme, tabačine, trke, Dark Souls... na joypadu ne znači da su te igre za to dizajnirane. Zapravo i ne znači, ali je lakše i prirodnije igrati te igre joypadom, kao što je lakše i prirodnije ovakve igre igrati uz pomoć miša.

OK, olakšali su i igranje joypadom jer je igra u jednom trenutku postala konzolarna ekskluziva, ali opet je ovo TPS i igra koju su pravili isti ljudi koji su pravili Max Payne 1 i 2 i to sam prepoznao kad sam krenuo da ubijam mišem, iako je ovde kretanje mišem mnogo brže po defaultu u odnosu na Max Payne 1 i 2. U prilog da nije prirodno i lako ovo igrati joypadom je i što postoji aim assist i što je normal na PC verziji (koji ja igram), hard u konzolarnoj verziji.

Ovo mi je prva pucačina (bilo FPS ili TPS) koju sam aktivno pokušao da igram kontrolerom, normalno je da se mučim, ali ne želim više da se mučim kada ne moram.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ne mogu, starija je dosta, dva sprata je iznad mene i ne zna da sam se logovao na njen Wi-Fi. Ona koristi net samo za Face i mail a ja joj često pomažem oko kompjutera i telefona pa sam neplanirano zapamtio šifru za wireless koju sam joj stavio kad mi je jednom tražila da je promenim u nešto što će lako zapamtiti i kad sam se jednom kada na kratko nisam imao svoj net zakačio na njen, osladilo se sestri i meni i sada smo stalno na njenom.

Njen ruter je neki koji Telekom daje: ZTE F660, kopao sam sada malo po podešavanjima rutera ali ne vidim opciju da se pređe na 5Ghz. Jel ima neko iskustva sa ovim ruterom, jel može on uopšte da se prebaci u 5Ghz ili ne može, kao što sam ranije mislio?

Slobodno prebacite ovaj post u odgovrajuću temu ako treba.

Ne bi ti 5ghz radio preko 2 sprata razlike, on je brži i responzivniji (zbog veće frekvencije), ali i osetno manjeg dometa (takođe zbog veće frekvencije).

Bolje je tamo gde je namenjeno, nema šta ko da te ubedjuje to je ko da te neko ubedjuje da sunce sija.

Nekome moranje nekome uživanje zato i kupi konzolu. Ne deli konzole mesna zajednica
Moje je mišljenje, pogotovo posle ovog iskustva sa Alanom Wake-om, da ne postoje pucačine kojima je joypad namenjen, postoje samo one koje su zbog joypada možda i previše olakšane kada se igraju mišem, ali ja to u Alanu Wake-u nisam primetio, mnogo više uživam u igri od kada koristim miš.

I konzolaši bi igrali pucačine, pogotovo multiplayer, preko miša kada bi uz konzolu dolazili i funkcionalan miš i tastatura, a pošto ne dolaze, developeri moraju da "dizajniraju", odnosno olakšavaju takve igre za joypad.

Moje je mišljenje, pogotovo posle ovog iskustva sa Alanom Wake-om, da ne postoje pucačine kojima je joypad namenjen
Postoje ali neću ti ih sigurno ja nabrajati jer postoji i internet.

postoje samo one koje su zbog joypada možda i previše olakšane kada se igraju mišem
DA, onda kada se hakne u emulatoru takva podrška pa se koristi nešto što je nepredvidjeno recimo miš i tastatura podrška u Goldeneye. Inače to nije slučaj, prešao sam i previše fps na hard težinama i nisam imao osećaj nikakve privatne egzibicije nego igranja igre tome prilagodjene. Igrao sam i brda PC igara na mišu i tastaturi i takve igre svakako ne bi igrao na skrnavim konzolnim portovima tipa Kvejk 3 ili Maks Pejn 1 i 2 što je bilo već komentarisano...

I konzolaši bi igrali pucačine, pogotovo multiplayer, preko miša kada bi uz konzolu dolazili i funkcionalan miš i tastatura, a pošto ne dolaze, developeri moraju da "dizajniraju", odnosno olakšavaju takve igre za joypad.
Ne bi u životu više ništa igrao na mišu i tastaturi tačnije ne igram od kako sam kupio PS3 2008 a mislim na pucačine i akcione igre iz trećeg lica. To je apsolutno validno jer SE IGRAM na konzolama od tad.

Dzojped je kompromisno resenje za FPS i TPS u kojem ima bilo koja forma nisanjenja, to je realnost, jedino fanboy moze da kaze da nije tako ili neko ko nikad nije igrao sa misem. To su cinjenice, a aim asist je porazavajuce koristiti, cisto varanje i igra igra umesto tebe. Nema tu zaista sta dalje da se polemise, ko je realan i nepristasan, zna da je tako.

jedino fanboy moze da kaze da nije tako
Jedino neinformisan čovek može da tvrdi da je sekundarna varijanta dzojped igra koja je pravljena za dzojped bio to dualshock ili xbox kontroler.

Pomenuo sam već igra kao Kvejk 3 može biti najbolja samo na mišu i tastaturi, ja to makar znam jer sam brisao bulje po igraonicama sa Rail Gun.

a aim asist je porazavajuce koristiti
Aim Asist imaju igre generalno kao opciju, ne stavlja se to specifično samo za konzolne portove.
Nema tu zaista sta dalje da se polemise
Važi izvini neću više.

ko je realan i nepristasan, zna da je tako.
Pa i ti si Anti Vaks, što ovde braniš pristrasnost

Pa i nišanjenje mišem u igri koja je dizajnirana sa gamepadom u vidu je neka vrsta varanja :P

Realno FPS igre na gamepadu jesu kompromis i zahtevaju dosta manje ili više vidljivih assista da bi prijatno funkcionisale.

To ne znači da neke igre zaista nisu dizajnirane tako, jer developeri znaju ko im je target audience.

Pa dobro ljudi, ne mora odmah vređanja i rapravljanje, možemo da diskutujemo, valjda tome forum i služi. Ja sam izneo svoje zaključke posle dosta sati igranja ove igre, znam da je tema o kontrolama postojala i na starom forumu ali se ja tada nisam mešao, jer nikada nisam igrao pucačine joypadom, ovo je prva, za koju ste još govorili da je dizajnirana za joypad, ja se posle igranja ne bih složio i to sam izneo.

Moram da primetim da isti ljudi koji sada mene i 2Crazy-ja ismejavaju zbog toga što tvrdimo da je bolje TPS i FPS igrati mišem jer je lakše i prirodnije ismejavaju ljude koji igre koje je lakše i prirodnije igrati joypadom igraju tastaturom. To su baš dvostruki standardi.

Ja ne vučem ni najednu stranu, upravo sam prešao POP Sands of Time triologiju na istom joypedu i uživao sa njim mnogo više nego kada sam pre 15 godina prelazio na mišu i tastaturi, a sa Alan Wake-om sam tek krenuo stvarno da uživam na tastaturi i mišu. Što se mene tiče ako su iz Remedy-a govorili da je igra dizajnirana za joypad to su govorili jer im je Microsoft rekao da to pričaju da bi naterali mnogobrojne fanove Max Payne-a na PC-u da kupe Xbox 360. Naravno, svakome najviše godi na šta je navikao. Siguran sam da je i Dark Souls moguće odlično igrati i na mišu i tastaturi, samo treba uložiti mnogo više truda nego na joypadu, mada koliko sam informisan, za Souls igre u svakom slučaju treba mnogo truda :)

Last edited:
Ne kažemo šta je prirodnije ili lakše, samo pobijamo tvrdnju da je igranje mišem bolje činjenica, a ne mišljenje. Pogotovo ako ga predstavlja na bezobrazan način tako što naziva ljude fanbojevima jer ne misle kao i on.

Ni meni ne pada na pamet da igram većinu multiplayer FPS-ova na gamepadu jer ne umem, i svaki put kada sam pokušao sam failovao, ali je npr. Killzone dizajniran sa tim u vidu, i tako ću da ga igram.

Ne kažemo šta je prirodnije ili lakše, samo pobijamo tvrdnju da je igranje mišem bolje činjenica, a ne mišljenje.

A da li takođe za igranje tabačina, vožnji, sportskih simulacija, platformi,... tvrdiš da je mišljenje da je bolje igrati ih joypadom a ne činjenica?

Uopste nisam mislio na Alan Wake u svom postu, vec generalno na TPS igre sa nisanjenjem, ne znam kako su to u AW resili, moram da probam, ne verujem da je bolje od misa, ali prvo bih probao, ali znate i sami da se dosta njih zalilo na Red Dead 2, koliko je uzasno nisanjenje na dzojpedu i koliko im je svanulo kad su dobili priliku da nisane sa misem, vi ste to sami pricali, tako da ajde da ne budemo selektivni.

Ne kažemo šta je prirodnije ili lakše, samo pobijamo tvrdnju da je igranje mišem bolje činjenica, a ne mišljenje. Pogotovo ako ga predstavlja na bezobrazan način tako što naziva ljude fanbojevima jer ne misle kao i on.

Ni meni ne pada na pamet da igram većinu multiplayer FPS-ova na gamepadu jer ne umem, i svaki put kada sam pokušao sam failovao, ali je npr. Killzone dizajniran sa tim u vidu, i tako ću da ga igram.

Pa morao sam da kazem fanboy-evi, jer nemam drugog objasnjenja zasto tvrdite nesto sto nema veze sa realnoscu... samo branite svoju kupovinu i pare ulozene u konzolu, nista drugo mi ne pada na pamet, to je toliko ocigledna stvar koliko je mis bolji za odredjene zanrove, da je van pameti tvrditi drugacije, sta cete sledece reci, da je bolje igrati RTS na dzojpedu nego na misu?
Mislim da ste vi previse navikli na dzojped i previse se odvikli od misa, da i nemate realnu predstavu kako zaista stoje stvari.
TPS sa nisanjenjem i bez aim asista, ako se igra sa dzojpedom, moze biti samo sporiji i neprecizniji od misa, dokazite da nije tako.

samo branite svoju kupovinu i pare ulozene u konzolu, nista drugo mi ne pada na pamet

E sad, nije ti palo na pamet da ima ljudi koji nemaju konzolu a igraju preko jojpada™ na kompu...

Back
Top Bottom