• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Alan Wake (Remastered)

Ja sam baš nekoliko dana pre ove najave krenuo da igram original Alan Wake na PC-u, preko GeForce Now jer na mom kompu ne mogu da uključim sve detalje i iz kauča sa Xbox One bezičnim kontrolerom. Još uvek nisam siguran da li je dobro što radim ovo poslednje, mislim da je ipak miš i tastatura mnogo prirodnije iskustvo i za ovu igru, iako je prvo izašla na konzoli.

Šta vi mislite o tome?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Pa i nije, igra je pravljena za gamepad kontrole od početka

Ma imam besplatni GeForce now, mislim da je on 720p a i kradem net od komšinice koja ima 2.4Hz ruter. Speed test kaže da kod mene dolazi 20/15mb net, 7ms, što je valjda OK za tu rezoluciju, ali GeForce Now uvek prijavi da je za njega mnogo bolje imati 5Ghz ruter.

Kad priđem TV-u vidim da slika nije kvalitetna kao kad pustim preko mog hardvera, ali na mom hardveru mogu da igram samo na low i nemam 60FPS-a

Pa i nije, igra je pravljena za gamepad kontrole od početka
Znam to, ali po meni TPS i FPS su uvek bolje na mišu i tastaturi, ali testiraću gamepad još malo, možda se i skroz naviknem.

Ma imam besplatni GeForce now, mislim da je on 720p a i kradem net od komšinice koja ima 2.4Hz ruter. Speed test kaže da kod mene dolazi 20/15mb net, 7ms, što je valjda OK za tu rezoluciju, ali GeForce Now uvek prijavi da je za njega mnogo bolje imati 5Ghz ruter.

Kad priđem TV-u vidim da slika nije kvalitetna kao kad pustim preko mog hardvera, ali na mom hardveru mogu da igram samo na low i nemam 60FPS-a

Verovatno ruter pravi problem.

Znam to, ali po meni TPS i FPS su uvek bolje na mišu i tastaturi
Kaže za šta je igra osmišljena, a gde je tebi prijatnije je drugo. Meni je Wii Mout apsolutno najbolji način da igram RE4 ali je igra osmišljena za Regularan Dzojped i Wii verzija je jedno perverzno masakriranje Zombija dok ceo svet gleda i ne želi ništa da učini.

Kaže za šta je igra osmišljena, a gde je tebi prijatnije je drugo. Meni je Wii Mout apsolutno najbolji način da igram RE4 ali je igra osmišljena za Regularan Dzojped i Wii verzija je jedno perverzno masakriranje Zombija dok ceo svet gleda i ne želi ništa da učini.
Bas ovo. Npr imam jednog ortaka koji nece da igra fudbal na kontroleru nikada, igra vec 20 god na tastaturi kao jebeni pauk. I tu nema pomoci jbga ljudi igraju kako im je najprirodnije i to treba postovati (y)

Vidi sredi komšinicu, pa da ideš preko kabla.
Ne mogu, starija je dosta, dva sprata je iznad mene i ne zna da sam se logovao na njen Wi-Fi. Ona koristi net samo za Face i mail a ja joj često pomažem oko kompjutera i telefona pa sam neplanirano zapamtio šifru za wireless koju sam joj stavio kad mi je jednom tražila da je promenim u nešto što će lako zapamtiti i kad sam se jednom kada na kratko nisam imao svoj net zakačio na njen, osladilo se sestri i meni i sada smo stalno na njenom.

Njen ruter je neki koji Telekom daje: ZTE F660, kopao sam sada malo po podešavanjima rutera ali ne vidim opciju da se pređe na 5Ghz. Jel ima neko iskustva sa ovim ruterom, jel može on uopšte da se prebaci u 5Ghz ili ne može, kao što sam ranije mislio?

Slobodno prebacite ovaj post u odgovrajuću temu ako treba.

Taj sam, sportske simulacije i neke vožnje igram samo preko tastature i to mnogo uspešnije nego sa đojpedom.

Ne mogu, starija je dosta, dva sprata je iznad mene i ne zna da sam se logovao na njen Wi-Fi. Ona koristi net samo za Face i mail a ja joj često pomažem oko kompjutera i telefona pa sam neplanirano zapamtio šifru za wireless koju sam joj stavio kad mi je jednom tražila da je promenim u nešto što će lako zapamtiti i kad sam se jednom kada na kratko nisam imao svoj net zakačio na njen, osladilo se sestri i meni i sada smo stalno na njenom.

Njen ruter je neki koji Telekom daje: ZTE F660, kopao sam sada malo po podešavanjima rutera ali ne vidim opciju da se pređe na 5Ghz. Jel ima neko iskustva sa ovim ruterom, jel može on uopšte da se prebaci u 5Ghz ili ne može, kao što sam ranije mislio?

Slobodno prebacite ovaj post u odgovrajuću temu ako treba.

Evo čim je neko napravi

Taj sam, sportske simulacije i neke vožnje igram samo preko tastature i to mnogo uspešnije nego sa đojpedom.
Ja sam za Crash Bandicoot 1 - 3, Resident Evil 1 - 3 i Silent Hill 1 - 4 bio ekspert kada sam ih igrao preko emulatora i tastature u srednjoj školi (Silent Hill 2 - 4 sam igrao PC verzije ali opet preko tastature). I dan danas prve Resident Evil-e bolje igram preko tastature nego preko joypada.

Nije teško kad se poznaje igra, ja sam Ocarinu odmah prešao na N64 emulatoru lagano na tastaturi jer sam igrao sto puta pa sam znao kako kontrole da namestim. Inače ne bi imao šanse da sam prvo tu igrao

Nije ovo pravljeno za joypad nego je izašlo prvo samo za joypad jer je Microsoft u jednom trenutku rešio da bude Xbox 360 ekskluziva. Trudio sam se da igram joypadom ali posle preko 30 smrti u prvoj epizodi u pretposlednjem okršaju sa onim cepačima drva a potom prelaženja iz prve i tog dela i poslednjeg okršaja sa njima i borbe sa bosom prve epizode kada sam seo za komp i uzeo miš i tastauru u ruke, niko me više ovde neće ubediti da postoje TPS ili FPS igre gde je iskustvo igranja sa joypadom bolje od igranja sa mišom i tastaturom! To je samo moranje za takve igre na konzolama, na PC-u hvala Bogu postoje mnogo prirodnije i fluidnije kontrole za to.

To što ti bolje rezultate postižeš sa mišem ne znači da je igra za to dizajnirana.

Meni jednostavno ne prija da igram TPS na misu i tastaturi uzasan mi je osecaj u svakom smislu, isto toliko mi je uzasan osecaj kada igram neku FPS igru na kontroleru. Ja ne znam kako si uopste uspeo da pogines 30x u prvoj epizodi sa kontrolerom osim ako nikada ranije nisi imao kontakt sa istim, plus koliko se secam AW kao i vecina igara ima auto aim assist.

Back
Top Bottom