• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries Xbox Series News, Hardware Info...

Da li si siguran?? ovde samo moze @DieH@rd da resi rebus. Idemo iz pocetka....danas je izasao fps bosst za pojedine igre na Series X|S konzolama. Neke igre (Bettlefield 4) imaju 120 fps boost. U redu moj TV ne podrzava 120 hz, ja se pitam da li imam 60 fps boost?

Jesam. Evo ispocetka, nacrtano:

yrcj9x.png

Ako igra dobija 120fps boost a ekran moze da prikaze max 60,valjda je logicno da ces samim tim da imas 60,radi u 120 ali tvoj tv prikazuje 60. Valjda je tako?

Mislim da ne može ni da se čekira opcija ako TV ne podržava.

Ako igra dobija 120fps boost a ekran moze da prikaze max 60,valjda je logicno da ces samim tim da imas 60,radi u 120 ali tvoj tv prikazuje 60. Valjda je tako?
Kao sto kaze Zdravko, ne moze da se cekira, zato sam bio zbunjen. Ono sto sam naucio je da kada igra dobije 120 boost, meni ce raditi u 60 svakako. Dakle igre koje su vec u 60, za njih se radi 120 fps boost. One koje su bile u 30, za njih se radi boost u 60, i tada mogu da cekiram a u gornjem desnom uglu ce mi pisati "fps boost"

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Ne radi u 120. Ne možeš ni da čekiraš tu opciju, ni u Settingsu ni u FPS Boost meniju. Radi ti u 60, ne dobijaš ništa što je 120FPS boost ako nemaš monitor/TV koji podršava 120hz

Da, nije bas detaljno objasnjeno. Ako moze jos info o ovome.

Edit: Bez brige, razumio sam.

Igre su prije radile u 60Hz sad ako imas 60Hz TV radice u 120Hz a ako imas 120Hz TV radice u 30. Jasno kao dan.

Last edited:
Da, nije bas detaljno objasnjeno. Ako moze jos info o ovome.

Edit: Bez brige, razumio sam.

Igre su prije radile u 60Hz sad ako imas 60Hz TV radice u 120Hz a ako imas 120Hz TV radice u 30. Jasno kao dan.
Opet si me zamrsio [emoji2]

@Maxa da li uocavas razliku kada igras u 120 fps? Kada sam trazio komparaciju na youtube-u uvek prikazuju razlike u slow motionu, te sam naisao na jedan duhovit komentar koji kaze:"I always play in slow motion" [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Prikazuju u slow motionu jer ti na televizoru koji radi u 60fps ne bi mogao da vidis razliku da ne pustaju igru usporeno.
Primeti se razlika izmedju 60 i 120. Nekada je napredak sitan, nekada ogroman. Zavisi od zanra i igre.
Vlasnici oleda imaju i dodatni benefit jer se igra mnogo manje zatamni kada ukljuce BFI.

Chodi-kun, ako te interesuje svaka moguca opcija kod novih konzola, uzmi novi TV koji podrzava 120hz mod [i da pride nema shit-tier uvodni HDR na 8bit panelu] i Series X.

Chodi-kun, ako te interesuje svaka moguca opcija kod novih konzola, uzmi novi TV koji podrzava 120hz mod [i da pride nema shit-tier uvodni HDR na 8bit panelu] i Series X.
Ps5 dolazi uskoro a TV nece skoro. U junu ce godinu dana.

Chodi usao u istoriju foruma.
Juce sam krenuo kampanju Battlefield 5 i mogu ti reci da sam prijatno iznenađen. Vrlo dobra igra koja odlicno radi u 60 fps-a. Jedva cekam da nastavim veceras.

Juce sam krenuo kampanju Battlefield 5 i mogu ti reci da sam prijatno iznenađen. Vrlo dobra igra koja odlicno radi u 60 fps-a. Jedva cekam da nastavim veceras.

BF igre su u osnovi multipleyer igre singleplayer kampanje postoje eto cisto da bi postojale. Tako da ako hoces pravo BF iskustvo baci se na multipleyer odma.

Back
Top Bottom