Corvus Corax
Hoarder predator
Da, ako je u tome problem. Otvori ketridž, pa slikaj ploču sa obe strane, pa da vidim o kakvom bootlegu se radi.
Cijelo trziste laptopa je smor da ne moze biti veci. MBP je ipak top of the line za vecinu stvari. Brz (tih i hladan), odlicna autonomija, hardware na koji se mozes osloniti - downsides kao i uvijek sto se Applea tice, mediocre OS i slaba podrska za bilo sta gaming/fun related. Da je bilo bolje masine na trzistu, rado bih je kupio. Za posla savrsen, za sve ostalo tu su konzole i desktop PC.Ja na poslu koristim M1 pro i prilično je smor. Jeste brza mašina al skoro sve ostalo je![]()
Slažem se, ponuda na tržištu je loša. OS je super ne-customizabilan što ubija produktivnost, autonomija IMO precenjena (jeste jaka baterija ali i dalje ne izgura više od 5h "pravog" rada) a landan vala nije. Ako imaš tu nesreću da ga koristiš kao laptop, brzo osetiš da tastatura postaje neprijatno topla. Da ne spominjem ergonomiju - oštar je ko žilet, da ga koristim svaki dan kunem se da bi dobio žuljeve.Cijelo trziste laptopa je smor da ne moze biti veci. MBP je ipak top of the line za vecinu stvari. Brz (tih i hladan), odlicna autonomija, hardware na koji se mozes osloniti - downsides kao i uvijek sto se Applea tice, mediocre OS i slaba podrska za bilo sta gaming/fun related. Da je bilo bolje masine na trzistu, rado bih je kupio. Za posla savrsen, za sve ostalo tu su konzole i desktop PC.
Slažem se, ponuda na tržištu je loša. OS je super ne-customizabilan što ubija produktivnost, autonomija IMO precenjena (jeste jaka baterija ali i dalje ne izgura više od 5h "pravog" rada) a landan vala nije. Ako imaš tu nesreću da ga koristiš kao laptop, brzo osetiš da tastatura postaje neprijatno topla. Da ne spominjem ergonomiju - oštar je ko žilet, da ga koristim svaki dan kunem se da bi dobio žuljeve.
Ima brutalan ekran, još brutalnije zvučnike i CPU kida tako da je solidna mašina za rad, ali nažalost nije idealna.
Istina, ja mogu u sred builda preklopiti, staviti u torbu i nastaviti nedelju dana kasnije sa 70% baterije. To radi kao sat.U odnosu na Intel je hladan, necujan i baterija je skoro beskonacnaNije idealna masina definitivno ali trziste je takvo kakvo jeste. Zavisi naravno i od tvog workflowa. Kod mene su sake odavno sjebane tako da mi ni na jednom laptopu ne prija rad ali mobilnost mi je potrebna. Jedan veliki + je sto ni jedan MBP me nije izdao kada zaklopim ekran - nakon par dana nastavim gdje sam stao, baterije ima jos, milina. PC mi je po tom pitanju zadavao bas muke, od popijene baterije do melting temperatura u ruksaku (ne, nije ispravljeno ni danas)
CPU nekompatibilnost se lagano popravlja, kad sam uzeo u startu M1 onda su bile muke. Sada kad se Win a i CPU proizvodjaci fokusiraju na ARM vidjecemo sta ce biti, barem ocekujem VM i Bootcamp za one kojima je potrebno.
ovo je definitivno problem kod pc laptopamelting temperatura u ruksaku