• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

Da, ako je u tome problem. Otvori ketridž, pa slikaj ploču sa obe strane, pa da vidim o kakvom bootlegu se radi.

Nije Studio ali pere Maxinu masinu svejedno :D

776b72c4f05715bd5ca38e4551e1e8e3.jpg

Ja na poslu koristim M1 pro i prilično je smor. Jeste brza mašina al skoro sve ostalo je (n)

Ja na poslu koristim M1 pro i prilično je smor. Jeste brza mašina al skoro sve ostalo je (n)
Cijelo trziste laptopa je smor da ne moze biti veci. MBP je ipak top of the line za vecinu stvari. Brz (tih i hladan), odlicna autonomija, hardware na koji se mozes osloniti - downsides kao i uvijek sto se Applea tice, mediocre OS i slaba podrska za bilo sta gaming/fun related. Da je bilo bolje masine na trzistu, rado bih je kupio. Za posla savrsen, za sve ostalo tu su konzole i desktop PC.

Cijelo trziste laptopa je smor da ne moze biti veci. MBP je ipak top of the line za vecinu stvari. Brz (tih i hladan), odlicna autonomija, hardware na koji se mozes osloniti - downsides kao i uvijek sto se Applea tice, mediocre OS i slaba podrska za bilo sta gaming/fun related. Da je bilo bolje masine na trzistu, rado bih je kupio. Za posla savrsen, za sve ostalo tu su konzole i desktop PC.
Slažem se, ponuda na tržištu je loša. OS je super ne-customizabilan što ubija produktivnost, autonomija IMO precenjena (jeste jaka baterija ali i dalje ne izgura više od 5h "pravog" rada) a landan vala nije. Ako imaš tu nesreću da ga koristiš kao laptop, brzo osetiš da tastatura postaje neprijatno topla. Da ne spominjem ergonomiju - oštar je ko žilet, da ga koristim svaki dan kunem se da bi dobio žuljeve.

Ima brutalan ekran, još brutalnije zvučnike i CPU kida tako da je solidna mašina za rad, ali nažalost nije idealna.

Slažem se, ponuda na tržištu je loša. OS je super ne-customizabilan što ubija produktivnost, autonomija IMO precenjena (jeste jaka baterija ali i dalje ne izgura više od 5h "pravog" rada) a landan vala nije. Ako imaš tu nesreću da ga koristiš kao laptop, brzo osetiš da tastatura postaje neprijatno topla. Da ne spominjem ergonomiju - oštar je ko žilet, da ga koristim svaki dan kunem se da bi dobio žuljeve.

Ima brutalan ekran, još brutalnije zvučnike i CPU kida tako da je solidna mašina za rad, ali nažalost nije idealna.

U odnosu na Intel je hladan, necujan i baterija je skoro beskonacna :D Nije idealna masina definitivno ali trziste je takvo kakvo jeste. Zavisi naravno i od tvog workflowa. Kod mene su sake odavno sjebane tako da mi ni na jednom laptopu ne prija rad ali mobilnost mi je potrebna. Jedan veliki + je sto ni jedan MBP me nije izdao kada zaklopim ekran - nakon par dana nastavim gdje sam stao, baterije ima jos, milina. PC mi je po tom pitanju zadavao bas muke, od popijene baterije do melting temperatura u ruksaku (ne, nije ispravljeno ni danas) :D CPU nekompatibilnost se lagano popravlja, kad sam uzeo u startu M1 onda su bile muke. Sada kad se Win a i CPU proizvodjaci fokusiraju na ARM vidjecemo sta ce biti, barem ocekujem VM i Bootcamp za one kojima je potrebno.

U odnosu na Intel je hladan, necujan i baterija je skoro beskonacna :D Nije idealna masina definitivno ali trziste je takvo kakvo jeste. Zavisi naravno i od tvog workflowa. Kod mene su sake odavno sjebane tako da mi ni na jednom laptopu ne prija rad ali mobilnost mi je potrebna. Jedan veliki + je sto ni jedan MBP me nije izdao kada zaklopim ekran - nakon par dana nastavim gdje sam stao, baterije ima jos, milina. PC mi je po tom pitanju zadavao bas muke, od popijene baterije do melting temperatura u ruksaku (ne, nije ispravljeno ni danas) :D CPU nekompatibilnost se lagano popravlja, kad sam uzeo u startu M1 onda su bile muke. Sada kad se Win a i CPU proizvodjaci fokusiraju na ARM vidjecemo sta ce biti, barem ocekujem VM i Bootcamp za one kojima je potrebno.
Istina, ja mogu u sred builda preklopiti, staviti u torbu i nastaviti nedelju dana kasnije sa 70% baterije. To radi kao sat.

Meni m1 pro izgura do 9 sati, doduše kompajliram samo js. Mislim da nijednom bisam čuo kulere.
Jedina mada podrška za eksterne displeje.
Kolege koje rade na windows lap topovima se uglavnom pate sa različitim sranjima (dell xps 15).

Stiglo pre neki dan. Nisam imao vremena da se ozbiljnije posvetim. Probao malo Astro Bota i osim blage mucnine koju sam na trenutak osetio kada sam prvi put poceo da se krecem nisam imao drugih problema. More kablova jeste problem kod ovog uredjaja. Srecom moja polica je takva da sam vecinu kablova uspeo da sakrujem pa se samo vidi USB koji ide u prednji deo konzole. Osim male rezolucije i kablova nemam nekiih vecih zamerki za sada. Od prve generacije VR-a sam dobio vise nego sto sam ocekivao. Tako da ce se VR 2 verovatno kupiti u nekom momentu.
6671fa0d-2587-4692-8b89-7c3a0b9e4659.jpg

Stigla ulaznica u next gen :D

XsS.jpg

XsS2.jpg

Prvi utisci, mnogo mi se dopada što je vrlo kompaktna, praktično može svuda da se uglavi, u radu se ne čuje,
vrlo brza, OS baš dobro odrađen, džoj vrlo kvalitetan i udoban, Game Pass je prava stvar sa gomilom igara a cene na argentiskom store-u smešne (ako sam dobro video Witcher 3 GOTY je oko 120 din). :D
Jedina mana za sada malo dostupne memorije tako da mora neki eksterni HDD.

Back
Top Bottom