• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

Sta ti mislis? :D

ezgif-3-555c4fdb4d.jpg

Strava je i tacno ono sto mislis da jeste. Odlican art , kornjace i rendzeri se team upuju . Prebiju negativce i to je to :D . Plus kornjace dobiju Rendzer kostime ;)
Zašto Džejson nije u krupnom planu kao i Leonardo da ja Vas pitam?

f*** the green ranger 😆

Zato sto Dzejson ide u zatvor :D

A tek grafičke kartice što su sranje. Skupe, sprečavaju airflow, greju kućište, sa driverima uvek neka zajebancija i updatei. Još ako slučajno zapnes za HDMI kabel, srušiš monitor, šta će ti to u životu. Nije ni čudno da ih ljudi zadnjih godina sve manje kupuju. Integrisana grafika zakon, nema razmišljanja, nekompatibilnosti, dolazi uz CPU, milina 🤣
Znaci poredjene veze sa zivotom :D
Nisi ti nista shvatio moju poruku, ali nije bitno, ko nece da shvati, ne treba trositi vreme, idemo nazad na topik, da ne kvarimo.

Nikada nisam prežalio svoj SB Live 5.1 koji sam morao da izbacim kada sam konačno prešao na Win7 jer nije bilo drajvera za njega pa sam morao da pređem na integrisani Realtek ALC662 koji sam imao na tadašnjoj ploči. Pomislio sam prvo "ok nema veze, integrisane kartice su napredovale, zvuk je sigurno dobar kao na Lajvu, ako ne i bolji" al malo sutra, zvuk na integruši je bio krš u poređenju sa Sound Blasterom, baš sam bio razočaran.

Svakako jesu napredovale integrisane ali opet ko želi nešto bolje treba mu zvučna kartica.

Pa ja sam na slušalicama od 3k dinara osetio razliku između integruše i Xonar U7 koja je otprilike malo bolja budget kategorija u smislu koliko sam više detalja čuo i u muzici i u igrama. Da ne pričam ko hoće da uradi bilo šta malo ozbiljnije na kompu što se tiče zvuka.

Sad jbg možda neka high end ploča od 250eur ima bolju integrisanu od neke kartice od 30eur...

Najveći problem sa integrisanim audio čipovima po meni je što kvaliteta zvuka drastično opada što je procesor više opterećen plus sklonost smetnjama, čak i na najskupljim pločama. Čak ni interni Xonar DX i Sound Blaster Z nisu bili potpuno 'čisti' po tom pitanju kad sam ih koristio prije mnogo godina pa sam zato prešao na eksterni DAC.

spoiler - nema :D

Ovo je tako tacno. I nasuprot opstem misljenju meni zaista nedostaju eksterne kartice. Uvijek mi je bilo zadovoljstvo kad nabodem dobru zvucnu. Imao sam losa iskustva samo sa nekolicinom relativno jeftinih, za ostatak nemam zamjerki.

Integrusa, pa zvucna, pa DAC kao najbolje resenje.
Zaista jeste faktor i taj shum kad je kartica u kucistu, neke skuplje imaju shield-ove za to, ali ne pomaze potpuno.
Sa DAC-om kristalno cist zvuk, meni radi i sa 2.1 zvucnicima... ali sto se tice igra i 3D zvuka tu su i dalje zvucne kartice najbolje, samo tu osecam razliku, mada posle nekog vremena, naviknes se na DAC zvuk u igrama.

Ovo je tako tacno. I nasuprot opstem misljenju meni zaista nedostaju eksterne kartice. Uvijek mi je bilo zadovoljstvo kad nabodem dobru zvucnu. Imao sam losa iskustva samo sa nekolicinom relativno jeftinih, za ostatak nemam zamjerki.
Yep, "prodisao" mi je zvuk sa ae-7.

Zato sto Dzejson ide u zatvor :D
Ja sam ovo pomislio i hteo da napisem i onda vidim da si ti to vec napisao :D

ja mislim da su zvucne karte i dalje na prvom mestu pa dac pa tek onda integrisane..samo dosta su se integrisane u skupljim plocama poboljsale nego pre 5 10god. da obicnom korisniku nije potrebno ni dac ni zvucne karte

Back
Top Bottom