• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Random/Free Discussion Thread

Da li neko ovde prčka sa MIDI klavijaturama?
Kontam da u narednih godinu dana mogu samo da sanjam da bljunem 500 evra za nekog aranžera
ali mi je 50-60-70 evra za polovnu MIDI sasvim prihvatljivo. Voleo bih 5 oktava minimum tj 49 dirki.

Malo drmne pelinkovac, pa savata neku piletinu u bekstejdzu, sve je to na mestu, pa sto je otisla na evroviziju ako se ne zabavi malo

Kontam da u narednih godinu dana mogu samo da sanjam da bljunem 500 evra za nekog aranžera
ali mi je 50-60-70 evra za polovnu MIDI sasvim prihvatljivo. Voleo bih 5 oktava minimum tj 49 dirki.

Ne znam da li ima za te pare sa 49 dirki a da valja, mozda iskoci nesto na oglasima. Ja bih se strpio i dodao jos para za Arturia KeyLab Essential 49 (oko 200e). Arturia ima fine dirke, u smislu dobar kvalitet izrade i osetljive na jacinu dodira, i dobije se uz nju solidna biblioteka synthova i preseta.

Tesko da ces naci krstenog proizvodjaca za <100e a i tad je kvalitet izrade jako upitan, ravan nekom pijacarskom kalkulatoru. Eventualno neki Behringer ili Akai da ti naleti pa da probas, meni se cine ok i prihvatljivi cijenom. Ako poduplas budzet mozda mozes ici na neki Native, Novation ili Arturiu u zavisnosti od potreba. Arturiu ako ti treba njihov software i synthovi, Novation ako hoces bolji kvalitet i DAW podrsku. Ne znam za sta ti treba ali iskreno ja bih se u svakom slucaju strpio i uzeo kvalitetniji uredjaj.

Evo jedna pricica jer znam da su @rodilo , @stale, @jovcov i jos nekoliko ljudi iz IT (nerdovske :D) oblasti. Moja supruga je jel te programer i imali su prvi radni dan u officu posle 2 godine rade od kuce. Za tu priliku su ih je firma castila ruckom u obliznjem restoranu. Kaze mi zena da su oni na tom rucku 2 sata pricali ISKLJUCIVO o poslu!? Zamisli ej, odes u kafanu sa kolegama, porucite pivce i da za dva sata ne padne ni jedna shala. Stvarno ste strebercine najgore. :D

Evo jedna pricica jer znam da su @rodilo , @stale, @jovcov i jos nekoliko ljudi iz IT (nerdovske :D) oblasti. Moja supruga je jel te programer i imali su prvi radni dan u officu posle 2 godine rade od kuce. Za tu priliku su ih je firma castila ruckom u obliznjem restoranu. Kaze mi zena da su oni na tom rucku 2 sata pricali ISKLJUCIVO o poslu!? Zamisli ej, odes u kafanu sa kolegama, porucite pivce i da za dva sata ne padne ni jedna shala. Stvarno ste strebercine najgore. :D
Ovo je jedna bas poucna i zabavna pricica. :D
Sigurno si i ti zeni pricao istinu o cemu se pricalo na discordu dok si bio, da ne zalazim u detalje sad :D
Nije ni cudo sto te Mico preveslava redovno, kad si naivan tako :D

Ovo je istina, mogu da potvrdim.

Juce isao na kuglanje sa svojim timom i par kolega iz drugog tima, ni rec nismo progovorili o poslu.

Samo posao i SF, neće sigurno o ligi sampinjona

Ne znam gdje ovo da postavim pa evo ovdje:

Rusija je oduvijek bila leglo piraterije. Odmah mi na pamet pada jedan njihov poznati treker. Doduse nisu jedini takvi. Mislim da se jos neke istocnoevropske zemlje nadmecu sa njima ko ce vise da piratuje ukljucujuci i ove nase ex yu drzave.

Pitam se, kako ce se ova odluka odraziti na te njihove torent sajtove i sl koji mnogi posjecuju. Ako piraterija bide zakonsko pravo da li to znaci da ce jos vise da ih nikne? I sta ce EU da preduzme povodom toga? Hoce li mozda gledati kako da svima nama zabrane pristup tim sajtovima?

Daleko od toga da velicam pirateriju ali ona obicno cvjeta tamo gdje je nizak standard.

Ne moze da zabrani svima nama. Moze da zabrani Evropi. A mi jelte nismo u Evropi.

Back
Top Bottom