• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Random/Free Discussion Thread

CODEX says goodbye

uuDyH5M.png

Ne bas. Sve sto su CODEX crackovali ce se i dalje lako odradjivati.
Sve sto nisu mogli ce i dalje Empress.

Samo je pitanje koje novo ili staro ime ce isplivati.

Prodajem klavijaturu, sve dirke rade, zvučnici rade, dugmići ispravni, dete vežbalo na njoj kod kuće.
Dete vežbalo kung fu *sa njom* pre će biti. Dušu mu isterali i sve što su mogli izlizali. Važno da znaju da oždrape cenu za mid range aranžer kao da ga je juče novog uzeo a ne kao da je prestao da se proizvodi pre 15 godina.

Savet da ne narucujete nista preko kurirske sluzbe AKS.

Ja narucio maticnu, procesor i memoriju, sve ukupno 53.700, bez postarine, koju racunam da je do 400.

kurir me zove i kaze da pripremim 59.013... ja u soku...

dodje kurir ja ga opet pitam koliko treba da se plati, on mrtav ladan ponovo istu cifru... ja mu kazem nesto mi se tu ne poklapa...

i on onda kao jaoooo, i udara po digitronu ili koju vec spravu koriste, jeesteeee izviniii, 55.013...

Ja ga pitam kako postarina 1300, ja sam ocekivao do 400...

On kaze eeee jbg, bilo nekad, sad je toliko... i ja sta cu, platim, a on mi pritom ne da nikakav papir koliko je posiljka, postarina, nista, ja posto je to AKS, mislio sam oni su takvi vrljavi oduvek, zato ih i izbegavam, verovatno nikad ni ne daju taj papir...

Posle sam saznao da daju, jer sam zvao call centar da reklamiram i tamo su mi rekli da je postarina trebala da bude: 438+ 112 "za nesto" + 120 "za neku uslugu" znaci 671 ukupno...

Kurir me je prevario za 629 dinara... nije mu bilo dovoljno sto je hteo da me zajebe kad je rekao cenu za 4.000 vise, nego je hteo i ovde da se ugradi... valjda ljudi pomisle, narucio si nesto skupo, mora da imas para, daj ja da malo tebe pokradem...

Rekose mi iz call centra kao da ce mi se javiti i kao da ce mi nadoknaditi to, videcemo... nesto ne verujem, obzirom da nemam nikakav papir, niti dokaz da sam mu platio 1300, bice moja rec protiv njegove i to je to, ali sad definitivno necu vise koristiti AKS, sad sam morao jer odakle sam narucio, salju samo preko njih, ali od sad cu i takve trgovce izbegavati, koji ne mogu normalno da mi posalju preko poste.

Za kraj slag na tortu, proc i memorija su ok, ali kutija od maticne je bila otvorena, nije bila zapecacena, a unutra je bila kutija od memorije... to znaci da je trgovac otvorio kutiju od maticne da bi stavio unutra kutiju od memorije, radi lakseg transporta, ILI je to bilo pogodno da izgleda tako, a ustvari je to bila vec otvorena kutija, koja je takodje bila malo i chuknuta sa leve strane (vidi se na slikama), tako da je to mozda maticna koja je ispala iz kamiona ili sta vec, prodavana za mnogo manje novca, a meni trgovac prodao po standardnoj ceni.

IMG_20220303_122038 copy.jpgIMG_20220303_122031 copy.jpg

Meni isto bila neka zezancija sa AKS-om pre dva meseca. Narucio nesto za ~900din, a sa postarinom ukupno 2000din.
Medjutim, meni je kurir odmah sredio to i platio sam ukupno ~1200 koliko je i trebalo. Neka greska bila u njihovom sistemu, i njemu je bilo cudno sto je tolika postarina, pa je samo nazvao nekoga da to sredi da bi mogao da ocita.

E, pa postavi link i do tog KP prodavca, cisto da znamo i njega da eventualno izbegavamo. ;)

Zna li neko u cemu je fora sa tim otvaranim kutijama kad se nesto prodaje?
Sta se tu tacno desava, jel to neka roba sa greskom, na snizenju ili nesto slicno?

Zna li neko u cemu je fora sa tim otvaranim kutijama kad se nesto prodaje?
Sta se tu tacno desava, jel to neka roba sa greskom, na snizenju ili nesto slicno?
Otvorenu nisam nikad dobio moram priznati jedino ulubljenu na ivicama zbog nepaznje u pakovanju/transportu.

Meni uvek sve legit stizalo. Nikad problem.
Sto se tice kurira uvek lepo pise u poruci i nikad ne uzimam bez papira na kome lepo pise sve, onda pare. Pa ako je fer castim, ako nije paljba.

Čuo sam da presreću pakete na koje su veći iznosi. Letos sam drugarima poručivao telefone i morao sam unapred da uplatim. Navodno jure preprodavce, drozu, ukidaju sivu ekonomiju…
Aks je i kod nas najgori. U stvari dele prvo mesto sa Royal-om sa kojima sam imao isključivo loša iskustva.

Meni uvek sve legit stizalo. Nikad problem.
Sto se tice kurira uvek lepo pise u poruci i nikad ne uzimam bez papira na kome lepo pise sve, onda pare. Pa ako je fer castim, ako nije paljba.
i meni vec godinama na kp uvek sve bez problema, i bas sam to rekao drugu pre par nedelja i ko da sam se izbaxuzirao, odmah sranje...
tako sam isto jednom konstatovao kako bas dugo, vec godinama nisam pao, ili imao neku nezgodu, i nedugo zatim padnem na led, samo sto salto u vazduhu nisam napravio koliko sam se razbio...

Shto se kurirskih sluzhbi tiche, jedino sa Postekspres nisam imao problema, ali mozhda je to jer me znaju ljudi.
Potpisujem!
Sa postom nikad nisam imao problema, uvek isporuce na vreme, ponekad su cak i ljubazni, ali nikad, nikad nisam imao problema sa njima (*znojim se da sad nisam opet izbaxuzirao)
Čuo sam da presreću pakete na koje su veći iznosi. Letos sam drugarima poručivao telefone i morao sam unapred da uplatim. Navodno jure preprodavce, drozu, ukidaju sivu ekonomiju…
Aks je i kod nas najgori. U stvari dele prvo mesto sa Royal-om sa kojima sam imao isključivo loša iskustva.
Pa da, jasno, ko muva na govna (ja sam govno :D)
Dosta naloga na KP je skoro banovano...

Meni je sad najveci stres, dal sad sve ovo radi, a mogu da probam tek za vikend jer tad ne radim... mislim da nema veceg stresa od tog, kad sastavis nov komp i onda se pitas dal si sve dobro povezao i dal ce da se upali... to i blue screen of death su najgori, ali kod njega ti je komp bar neko vreme radio :D

Last edited:
Jel neko uzimao neki fleksibilni filament kod nas? Samo gembird nalazim.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Ima TPU u 3D marketu. Više proizvođača i boja.

Gembird PETG je za izbegavanje. To ne stavljam više u štampač.

Pla im jako varira u kvalitetu. Od fenomenalnog do jedva upotrebljivog.

Ja od PLA uzimam isključivo Creality i Devil Design. I nemam nikakve zamerke. Gembird me je zaročarao i zaglavio sam sa dva kotura koja zapuše diznu nakon par sati štampe. Možda je situacija drugačija sa direct drive sistemom, ali neću da rizikujem.

Meni je creality pla totalni meh, ali nikad nije los, samo nije do jaja kao recimo silver gembird.

Back
Top Bottom