• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Random/Free Discussion Thread

Nisam pri kompu, inače bih pomogao becejskom super Gruji.
Ali dobro izgleda ovo sto si uradio. Jel imaš i neku ekipu za renoviranje @gruja33 ili picis samo popravke i održavanje to neko.

Sent from my J9110 using Tapatalk
Imam i ekipu kada je veci posao u pitanju ali instalacione poslove sam radim ,varenje cevi narezivanje,montaza ,demontaza.
Za iskop kanalizacije i odvodnih cevi imam dva crnca i asove(kupio sam i ostrilicu za nozeve da asovi uvek budu kao kod kratosa macevi)
Cak i stemovanje razbijanje betona radim sam,ljudi koji rade kod mene kao pomocnici bukvalno samo kopaju kanale...
Ne zato kao da bi naucili pa radili sami jer realno ja sam po struci instalater monter za grejna tela vodovod i klimatizaciju,(nisam naucio ovaj posao nego sam isao u skolu za to ali i to je nebitno ako covek nema iskustva u svom zanatu skola je suvisna),nego zato da ne useru nesto posto sam im davao da rade svasta i skongtao da em puno odstupaju od zadatog em ne rukuju masinama kako bi trebalo...Nije neka nauka razbiti zid ali treba sto manje odstemovati da bi posle zidar imao malo posla tj keramicar a ne da mora da dolazi gradjevinsko preduzece da radi posle vodoinstalatera...
Sve u svemu drzim se nekako,konkurencija me napada nonstop ali neobazirem se puno,radim kvalitetno i trudim se to je to :)
A inace i svidja mi se taj posao koji radim tj volim da radim ovaj posao,mozda mi zato i ide jer kazu da covek kada radi nesto sto ga ispunjava moze biti samo uspesan i zadovoljan,bar bi tako trebalo da bude :)

Edit*:
Adminima i modovima,
Jel postoji neka tema koja bi služila za ovako programerske teme (non game dev)?
Koliko znam, ne postoji, ali ohrabrujemo otvaranje maksimalno :)
Čak ćemo ti prebaciti i post tamo :)

Napravio sam sa nekim drugarima NBS IPS QR Generator. Aplikacija za generisanje i deljenje QR kodova (kao onih što možete naći na računima za komunalije). Ne znam zašto niko to nije napravio ranije. A baš pre neki dan videh neku aplikaciju sličnu na netokraciji, ali je mnogo drugačiji UX, ne što je ovo moje, ali mislim da je mnogo bolje iskustvo. Da sam znao da postoji, ne bih ni pravio verovatno. Ali ovako drago mi je što sam prošao kroz sve ovo - neka vrsta pravljenja mini startupa. Kao iskustvo je dobra stvar, jer ima mnogo birokratije oko publishovanja na ove storove.

Pa ako nekom treba ovako nešto, slobodno skinite i testirajte. Uskoro dodaćemo još neke funkcionalnosti (deep link biće game changer, tada ćete moći bez skeniranja platiti neki iznost, u smislu pošaljem vam neki URL preko vibera/facebooka, vi kliknete i otvori Vam se mobilni app).

Google play:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.plati.mi

Huawei:
https://appgallery.huawei.com/app/C105351171

iOS:
Uskoro :(

Ja sam prvenstveno backend/dev ops inženjer (5god), tako da možda nije najjinovatiniji dizajn. Ali mislim da sasvim fino završava posao. Imam neke ponude da neki dizajneri urade reskin, ali ne znam da li se ima vremena za tako nešto. Možda ako se bude koristila aplikacija, pa ima smisla da se uradi tako nešto.

Edit*:
Adminima i modovima,
Jel postoji neka tema koja bi služila za ovako programerske teme (non game dev)?

Mislim da je ovo vec neki domaci lik pravio. Kudos o svakom slucaju :)

Mislim da je ovo vec neki domaci lik pravio. Kudos o svakom slucaju :)

Pre nekih 2 meseca, možda manje sam došao na ideju za ovo jer mi je trebalo i bukvalno nigde nije postojalo.
I baš pre neki dan sam video i ja da je neka ekipa napravila neki app. Testirao sam ga, ali iskreno, ovo naše je mnogo bolje :P
Ali da, svesni smo sada da postoji "konkurencija".

Nikad nisam ni mislio da ovo bude nešto od čega ću zaraditi besne pare, više me je zanimalo da prođem taj programerski pilgrimage u vidu pravljenja svog producta - startupa. Ima dosta stvari što se tiču birokratije kada nešto ide live, što kada si dev, koji samo radi taskove, ne znaš da postoji. Recimo google play review proces je pain in the a**. Ali sada znam sve šta treba za publishing jedne aplikacije. Isto tako i Huawei ima svoje specifičnosti, ali za razliku od Googla, sve je odmah jasno šta treba da se ispravi kada ne valja. Sa googleom sam imao prepisku u kojoj su mi oni ponavljali jedno te isto do besvesti, nisu ni čitali šta sam pisao, dok je Huawei bio baš konkretan. Tako da svaka čast za njih po tom pitanju.

Back
Top Bottom