• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Provajderi internet usluga - iskustva, ponuda, diskusija

Pa iskreno ne znam, moja zena je odabrala paket, da se ja pitam verovatno bih isto gledao da izbegnem fiksni. Zove nas samo tasta i moja baba 😂

Ja imam dugo vreme bar osam meseci problem da mi je net brzina dosta manja 400 500 600 (optika 1000)nego kad sam je dobio.Nisam mogao ranije zbog korone da priajvim kvar pa sam ovih dana zvao ih i priajvio..nesto su radili tamo kod njih i sad imamo 800+ kroz ceo dan.Supernova-mts provajder

Dugo sam već korisnik ADSL u Beotelnetu, generalno sam zadovoljan jer nije bilo nikakvih problema, retko kada se nešto pokvari ili da padne mreža da rade. Mene zanima sada da li je neko koristio njihovu optiku koju imaju u ponudi i kakava su im iskustva? I da li je realno da dodatno naplaćuju adresu koju imate 430 dinara? Da li rade to i ostali provajderi, jer nisam video to kod MTS ili SBB.

da nisi slučajno upao u sekciju za pravna lica?
ni jedan provajder ne obavezuje fizička lica na statičku adresu. s druge strane, realno je da ta usluga košta toliko...

prema linku, rekao bih da si pogrešno razumeo, statička ip nije obavezna, ima pri dnu i faq gde je dodatno objašnjeno za šta je potrebna statička ip adresa... ;)

možeš slobodno da poručiš što se mene tiče, ionako svi guraju optiku preko telekomove infrastrukture :)

#RecentGet #21vek

MWppNkQ.png

Najzad sam se makao sa matorog ADSL-a [13.5/0.5], mada nisam bas puno napredovao.

Hajmo na dalje lepo da se ponashamo, nema smisla biti :poop:. Nadam se da je do sad naucheno da se prozivanje drugih chlanova sankcionishe.

imam isti paket kao diehard. imao sam 50, pa sam smanjio na 20. sta ce mi? hard disk je prepun 8-9 godina (preko 2 TB), a za surf i povremeno skidanje je dovoljan i 1 Mbps. brzina je najvise potrebna kad nemas nista, a zelis svasta, pa ne znas sta ces pre da skidas. druga je prica kad ti treba nesto bolje za posao.

i beg to differ. veća brzina znači da ne moraš da imaš veliki hard disk i da gomilaš stvari, već i 4k remux možeš skinuti za pola sata, taman dok se spreme kokice.

mislim naravno, svakom svoje na kraju, ali u današnje vreme kada je 99% stvari dobavljivo, internet je storage space.

Moje neko iskustvo je što više hardova da se nakači i što brži internet moguće

i beg to differ. veća brzina znači da ne moraš da imaš veliki hard disk i da gomilaš stvari, već i 4k remux možeš skinuti za pola sata, taman dok se spreme kokice.

mislim naravno, svakom svoje na kraju, ali u današnje vreme kada je 99% stvari dobavljivo, internet je storage space.
Tako je, plus kada hoćeš da odigraš neku igru a ne želiš da planiraš 5 dana unapred da nešto skineš. Mada ja imam i 10TB storage da se nađe jer želim da seedujem.

Dugo nisam skinuo nista sa neta iako imam Eon Premium koji podrazumeva brzinu do 500 mbps-a. Nekako se uvek opredelim za HBO ili Cinestar Premium video klub gde je zaista izbor filmova i serija odlican. Pa kada vec placam samo udjem i odaberem sta zelm. Nije 4k rezolucija ali nemam problem sa time.

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Dugo nisam skinuo nista sa neta iako imam Eon Premium koji podrazumeva brzinu do 500 mbps-a. Nekako se uvek opredelim za HBO ili Cinestar Premium video klub gde je zaista izbor filmova i serija odlican. Pa kada vec placam samo udjem i odaberem sta zelm. Nije 4k rezolucija ali nemam problem sa time.

A kako skidas igre ili te filmove i serije? Ne ide dimnim signalima sigurno. To sto ti ne kliknes eksplicitno na Download ne znaci da se ne "skida" i da ti veca brzina nista ne znaci. :) Dodatno, upload koji je svima potreban a ljudi ga ignorisu, je mnogo, mnogo slabiji u nizim paketima do tacke da ti net postaje neupotrebljiv. U 2021 sve ispod gigabitne konekcije je tanko.

A kako skidas igre ili te filmove i serije? Ne ide dimnim signalima sigurno. To sto ti ne kliknes eksplicitno na Download ne znaci da se ne "skida" i da ti veca brzina nista ne znaci. :) Dodatno, upload koji je svima potreban a ljudi ga ignorisu, je mnogo, mnogo slabiji u nizim paketima do tacke da ti net postaje neupotrebljiv. U 2021 sve ispod gigabitne konekcije je tanko.
Skidam putem torenta, a ostalo te nista ne razumem.

Back
Top Bottom