• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Provajderi internet usluga - iskustva, ponuda, diskusija

omg gigabitne:) dok sam citao ispred ociju mi se pojavila slika gigamegachada
nista...odo ja da bojkotujem...mts i ostale kriminalce...na 100mbps sbb koaksijalcu

Last edited:
Sto se mene tice, treba mi uvek sto vise jer pored mene [koji preferiram max snimke filmova i tv serija, plus redovni download velikih igara nekad i pod vremenskim pritiskom] net koristi i ostatak porodice [4 telefona, 2 smart tv-a, 2 laptopa].

& update, PS5 mi je sa ovim ruterom u NAT3 modu [wired & wireless], a sudeci po nekim forum postovima koje sam iskopao nije do port forwardinga i DMZ-a.

The hits just keep on coming. :D

omg gigabitne:) dok sam citao ispred ociju mi se pojavila slika gigamegachada
nista...odo ja da bojkotujem...mts i ostale kriminalce...na 100mbps sbb koaksijalcu

Sta hoces reci, da je fer sto smo na 100mbps u 2021oj :D i sto cak i pored zelje da platis nesto bolje operateri se ponasaju kao da smo Ruanda?

A jeste pahulje postali, pisete kao za magazin blic zena, a forum je poprilicno tech orjentisan (minus recepti, to svi volimo), imate konzole, mobilne, laptopove, satove, kamere, televizore, sve zivo povezano na internet ali kao ok je 1mbps je fer. Ubodes u Tenda ruter i bog da te vidi, jel da :D sta ce ikome ista bolje?!

ma oki je, razumemo se valjda lol (sem ovog dela o 1mbps)

fuck otkucao sam wall of txt kako je okish 100mbps atm....al necu bajam net lolo zajebi...obrisao sve sem divnog iskustva sa mtsom:)

moja optika....ceka neka lepsa vremena
generalno se trudimo da imamo sto manje posla sa kriminalnim etc drzavnim aktivnostima....mts sorry mate
e sad usluga...
promena provajdera mi ne pruza dovoljan upgrade kvaliteta interneta, u kombinaciji sa nedostatakom informativnih programa i ostalih stvari koje moje keva voli da gleda svakako ispada iz igre
cena nije privlacna, kao ni kvalitet instalacije! kablova! i samih uredjaja
sto se tice pinga, dok ne probam licno dunno....merio sam sa ortacima na optici ciji je manji:) u par igara....nema jasnog pobednika
barem ne za ekipu iz srbije, dok ortak iz rumunije me sije za duplo manje gde ja imam 40 on ima 20 etc
uptime....well necu pricam o tome da ne bajam nikoga:)

ja imam mts prikljucak na zgradi (napredna! muljaza uz gomile laznih informacija ofc dok jednog dana nije osvanuo mts logo)
barem sam obradovao komsiju koj skuplja usluge raznih provajdera ko slicice

ali zato imam i dve dugacke rupe ispred kuce na trotoaru, imam odlomljen deo zida gde je prikljucak, imam 90% (viseceg) cable managmenta na fasadi kuce
takodje u istom paketu su mi poklonili i busenje glavnog strujnog kabla...doduse to sam izbacio iz paketa jer volimo da imamo struju u kuci
imali smo pregovore koji su trajali mesecima...bez greske nijedan dogovor nisu ispostovali
cak su me pitali koju boju zastitnog creva hocu, ja reko crno oni doneli belo
super zezanje, posle sam bacio pogled kako su komsiji instalirali na gajbi...odlican posao po uzoru na highlightse koje su napolju odradili

posle tog divnog iskustva odlucio sam da cu ipak korigovati maestralan rad raznih (mts) ekipa
tj od entry pointa celu instalaciju cu ja pripremiti po svom nahodjenju....jedino ne znam sta cu da radim sa trotoarom:)

vec neko vreme je sve to on hold....cekam da sabiju sbb pa se joinujem mafiji ili neki sbb svetleci kabl /shrug

Last edited:
Kod mene je MTS kod Arene uvodio optiku i apsolutno su sve uradili kako treba.
Bas nikakav krtog nisu ostavili ni u ulazu, niti u stanu.

Ali ja sam libertanijanista, pa i dalje imam potrebu da ih hejtujem.

Mada, ja te vase razlike u brzini ne primecujem. Vecinu dana sam na firminom VPN-u (moji kompovi nisu).

Haha joj bože, pa jel to oni svima pogode strujni kabl kad buše?
Evo meni uveli pre par nedelja, bušili, ne ide, silovali, a zapravo pokušavali da probiju strujni kabl, sve dok nije nestala struja, onda sam čekao satima u mraku da to poprave, rasturili su mi zid, rupe napravili i spolja i unutra, posle su morali da kreče i popunjavaju.
Pitam ih gde vam je onaj uređaj što skenira zid, pa pokaže gde su kablovi, pa da znate gde smete da bušite... Nisu ni čuli za taj uređaj.
Tv kanali, osetno lošija slika od sbb-a, baš nizak bitrate i sve što je ispod HD-a je negledljivo.
Internet, skoro isto ko na sbb-u, ima malko brži odziv, to jedino.

Edit, e da, majstori su mi kasnili 5 sati sa dolaskom, jer su imali gadnih problema na prethodnoj lokaciji, ne smem ni da pomislim šta su tamo uradili.

Last edited:
#RecentGet #21vek

MWppNkQ.png

Najzad sam se makao sa matorog ADSL-a [13.5/0.5], mada nisam bas puno napredovao.

Brt moi #21vek

Ali ti si makar u boljoj-uzlaznoj situaciji. A ja sticajem okolnosti presao sa konja na magarca. :D
...dok sam pre nekih 6-7 godina imao kablovski 50M, u vreme kada je SBB mainstream paket valjda bio 40M. I sada vec par godina (kako sam podstanar) sam osudjen na magarca - Orion wireless 20M.

tzijcd.png

Pro tip: stavi cloudflare DNS umesto guglovog, krstarenje ce ti biti zivahnije. Da, na ovakvim sporijim brzinama to nije placebo.

Haha joj bože, pa jel to oni svima pogode strujni kabl kad buše?
Evo meni uveli pre par nedelja, bušili, ne ide, silovali, a zapravo pokušavali da probiju strujni kabl, sve dok nije nestala struja, onda sam čekao satima u mraku da to poprave, rasturili su mi zid, rupe napravili i spolja i unutra, posle su morali da kreče i popunjavaju.
Pitam ih gde vam je onaj uređaj što skenira zid, pa pokaže gde su kablovi, pa da znate gde smete da bušite... Nisu ni čuli za taj uređaj.
Tv kanali, osetno lošija slika od sbb-a, baš nizak bitrate i sve što je ispod HD-a je negledljivo.
Internet, skoro isto ko na sbb-u, ima malko brži odziv, to jedino.

Edit, e da, majstori su mi kasnili 5 sati sa dolaskom, jer su imali gadnih problema na prethodnoj lokaciji, ne smem ni da pomislim šta su tamo uradili.

Za koliko su izgubili novca samo kod tebe mogli su kupiti nekoliko entry lvl tih uredjaja.
Ili cak profesionalni za isti cirkus/problem na 2-3 mesta.

Kod mene su bili bas apsolutno korektni, iako su busili zid na 5-6 mesta. Sigurno je 15-20m kabla/optike po stanu.
Optiku su sakrili, kutiju sve. Razvukli su mi i UTP kabal (bas mrezni) do kancelarije. A i do trece sobe za TV.

pa zato sto nisi u krugu 2;) hahaa its funny cause its true qq

pomenuo si da su ti razvukli UTP kabl, npr moj komsija je zeleo isto ali su oni vise vremena proveli objasnjavajuci kako je wifi gg umesto da mu razvuku 1 kabl
i generalno jako aljkavo su radili bilo sta sa kablovima/silikonom gde god sam imao prilike da vidim u kraju
ali da...ponekad cujem i rec hvale na njihov racun

igrom prilika imam frienda koji ponekad saradjuje upravo sa tim random ekipama koje nam buse zidove i razvlace kablove
long story short, u zavisnosti od posla/poslodavca cesto je ucenjen da anagazuje ekipe koje mu mts odredi

i da....znao je tacno likove koji su bili kod mene...i da trenutno su mu bili na platnom spisku
kada je cuo moju avanturu vise se iznervirao nego ja...posle par dana me zvao i kaze "mamu ($#(&@ jebo sam im sve zivo"

also mi je rekao da je vec 2 strujna kabla morao da opravlja zbog njih, a ko zna koliko nisu prijavili
takodje on im daje sav alat, kao i tu spravicu za pronalazenje strujnih vodova....al boli ih kurac da to nose il koriste

fora je sto su stvarno bezobzirni, ja sam bio sve vreme sa njima...kako valja jelte, ugostio ih i bio tu ako im nesto nije jasno i sl.
prvo sto sam im rekao je VODITE RACUNA ovde je struja....onda smo zajedno ustanovili putanju kako i gde
i batica uzeo busilicu i odma je prislonio bas gde ne treba, ja reko troluje me...al ne....kreno da busi...na svu srecu brzo je odreagovao kada je cuo AAA NEE
onda smo ponovili lekciju i nacrtali kredom sta da izbegavaju....
e onda sam ja morao da udjem u kucu na 2 mina....a njima ostalo samo da montiraju kutiju....a nisam im nacrtao kredom tu nista, doduse skrenuo sam im paznju da je bolje da me sacekaju ako nisu razumeli gde da buse
i BAAAAM....kako sam cuo odmah sam znao sta je...lik u cudu.....ja ocu da ga udavim....al prvo da ga vratim u zivot:)

kada se lik oporavio, onda su krenule price...kako to nije nista, desava se, sa ce dodje ekipa da opravi sve ce bude super kao pre, ne moramo nista da platimo
ekipe ne jebu 2% ova dva mucenika kod mene...uzvrpoljili se ne znaju vise ni sta da me lazu....ja vec zvao svog elektricara (a mozda im dopustim da "ekipa" opravi nesto delikatnije poput ovoga lol)
reko im da je sve u redu i posalo ih kuci...namestio kutiju gde treba dok je elektricar fixovao struju

meni je neverovatno da neko moze biti toliko glup i nemaran...znaci da to radi namerno zar ne?
ovo nije prvi koj mi je zabo glavni strujni kabl
kada smo pre milion godina stavljali interfon, ista prica isto sve, nemojte ovde da busite, OK.....BAAAM
doduse ovaj put batica koji je busio bukvalno zavrsio zalepljen na zidu susedne zgrade...tom i dzeri fazon
vracamo u zivot majstora, zovem elektricara, sredjeno sve.....namesten interfon
e sad godine prolaze a zale mi se ljudi da ih drma struja ponekad kad mi zvone na interfonu
elektricar...da vidimo sta je prob
carevi su posle busenja/popravke strujnog kabla odmah zatim uspeli da usrafe sraf od interfon maske tacno po sred nekog naponskog kabla, znaci nista nije pravilo kratak spoj nego je lepo provodilo struju po metalnoj masci interfona

i tako...uvek super zezanje sa tim pro "ekipama"
imam dozivljaje i sa sbb ekipama, ono usla voda u kabl fazoni etc....al njih sam bas naucio da handlujem lol sve me slusaju tako da je ok:)
i valjda orion wifi net avantura...kada su poslali lika od 140 kila da instalira antenu na krovu koj je poluraspad...ja reko sedi na limunadu jebes net ne treba
fun fun fun

Last edited:
meni je neverovatno da neko moze biti toliko glup i nemaran...znaci da to radi namerno zar ne?
Znaci da radi u drzavnoj firmi.

A kad smo kod "pro ekipa".
Komsijin majstor mi je probio zid u spavacoj sobi sa nekom gredom.
~0.5m od poda, drvo 4x4, 3cm ugurao u spavacu sobu.
Majstor nije uopste provalio da je to uradio.

Da ponovim - u zgradi, je majstor probio zid i proturio gredu iz jednog stana u drugi i nije primetio.

imam ja jos dosta dragulja da sharujem, evo u duhu topica jedan telekomunikacioni

kinda ancient times, pre digitalnih centrala svakako, stara kuca u "starijem" kraju"
renoviramo podrum, majstori rade "grube" radove, pripremaju se zidovi/pod za struju/vodu
lik nasao neki cudan deblji kabl, smetao mu da radi....deluje jako matoro i izolacija je jako cudna....i on odsece metar dva tog cuda i nastavi sa poslom
nikog nista nije pitao nit prijavio ofc

i sad prolazi dan i neko provali da nam ne radi fon...i ne radi....pitam ortaka ne radi ni njemu...ok
otisao predvece u prodavnicu koja je jedno 100 metara od mene....kukaju ne radi im fon...ne radi nikom u kraju proteze se ono 10 kvartova...jbg

sutradan ja sisao u podrum pre majstora...i vidim u cosku komad pomenutog kabla...wtf sta ce on tu
pogledam zid gde bi trebao da bude...a njega nema tamo, i onda mi se za milisekundu premotaju sve "ne radi fon" scene...o boze:)

jbg smetalo mu.....kaze lik "a bilo mi cudno kad sam ga isekao mnogo nekih zica bre"

onda ovi iz poste kad su dosli da poprave nisu hteli ni da se cimaju
tj trazili nam stotine maraka ne znam ni ja sta....prosao je mito uz par viskija na svu srecu i opravili su to

Pokrenuo sam zamenu ADSL-a u VDSL-a i ukidanje dodatne telefonske linije u kuci [via ISDN splitter] 28. aprila, i uradili su mi to sad u petak. Mesec i po sam ih cimao gde je zastoj, pa se onda u roku od nedelju dana prvo u centrali iskljucili dodatni broj i onda se pojavila ekipa. Bio sam na poslu kad su dosli, cale kaze da su bili pogubljeni pa me je nazvao, rekao sam im da samo zamene router i ostave sve kako je bilo.

@DieH@rd
Da li se secas kad smo isli zajedno u postu, i kad mi lik na salteru nije verovao da je telefon na mene i da moram da dovedem mamu i tatu, pa mi je rekao "mnogo si nervozan".
Pre 15-20 godina?

Btw u ulici je bio jedini nacin da predjem sa analogne na digitalnu (da bi imao bolji net) tako sto cu uvesti jos jednu fixnu liniju.
I onda sam dobio fixnu liniju na moje ime, iako nisam punoletan, pa je oko svake gluposti bilo problema. :ROFLMAO:

Back
Top Bottom