• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Provajderi internet usluga - iskustva, ponuda, diskusija

Nakon mnogo sranja koje su pravili gdje god sam stanovao, odlucio sam da sam provlacim kablove po svom stanu i kuci. Njima samo stavim da odrade vanjski prikljucak. Znam da nije idealno da radim njihov posao ali mene ne boli glava uopste tako a i oni budu srecni kad ne moraju da rade.

Da, veoma su bezobrazni ti instaleri, ponasaju se ko da je njihov stan... prakticno se uvredio sto sam ga pitao gde im je taj uredjaj da provere gde su kablovi.
Obzirom kako je proslo prvo busenje, trebali su onda da buse i zid za moju sobu, ali posto se instaler uplasio da mi opet ne pogodi strujni kabl, predlozio je da mi probusi rupu kroz drveni ram od vrata, sto sam prihvatio, jer nisam zeleo opet neko sranje da se desi.

Da, i meni se desilo da mi dodje dok sam bio na sbb-u neki lik od 140 kila i jos trazio da ide u wc, nisam mogao da ga pustim, plasio sam se da ce mi razvaliti wc solju, rekao sam mu da renoviramo kupatilo 😅

u mojoj ulici su probusili nekoliko cevi za vodu kad su uvodili optiku. niko posle godinu dana i dalje nije uveo opticki internet. iz moje cevi je sikljala voda do pola ulice. potkopali su mi ogradu, pa visi. kopulise se idiotima sto retardirano rade. najjace je sto je pre pocetka radova lik isao da trazi ovlascenje/potpise da nam uvode te kablove i sve koje sam pitao su odbili (vecina ljudi u ulici su penzioneri koji ne koriste kompjuter). kad sam pitao radnika zasto to rade kad smo odbili, rekao je da to nema veze. rdju kapali i ruke im se osusile.
otac mog drugara prodaje na buvljaku i radi cak i za novu godinu, bozic, uskrs i sve ostale praznike. jedini dan kad ne radi je kad ima majstore :D . ne sme covek da mrdne od njih dok rade cak i kad ih licno poznaje.

Tako i treba da bude s obzirom da je decenijama situacija da se kod nas bilo kakav kvalitetan rad majstora obezvređuje i svi su u fazonu da je to uvek mnogo para i da oni sami mogu to bolje.

Naravno da će onda većina majstora da zapali tamo gde mogu da unovče svoj rad a ovde se onda otvara prostor da praktično bilo ko može da radi jer posla ima pa ima, pogotovo tako za firme.

Starlink je aktivan u desetak zemalja, ko zna kad ce [i da li ce] uopste biti kod nas.

Svaka zemlja mora prvo da prihvati poslovanje Starlinka. Kod nas ce Vucko prvo da trazi da Starlink IP adrese ne mogu da streamuju N1. :D

Не знам у којој теми да питам ово, па ћу овде. Има ли међу вама корисника А1 мобилне мреже, и како сте задовољни истом? Пошто ми за два месеца истиче уговор у МТС-у и већ ме зивкају и смарају да ми увале нови уговор, нуде ми Оморика 6 (тренутно имам Оморика 1 који више не постоји и који плаћам 1200 динара, неограничени минути и поруке, 4GB нета, мада не знам како увек имам 8 GB сваког месеца колико год потрошио и колико год се пренело из претходног месеца ) за 1800 динара који једино нуди 6 GB нета и неограничен нет за Инстаграм, Фејс, Вибер, Твитер итд, остало остаје исто. Што ми не делује исплативо јер је поскупљење од 50%, а ништа посебно више не дају у односу на ово што већ имам. А видим А1 нуди у овом НЕО 15 пакету, 15 GB нета, 5 GB нета за коришћење у региону, неограничен нет малтене за све апликације сем за Јутјуб нормално, и неограничени позиви и поруке, све то за 1500 динара месечно, плус три месеца џабе ако пренесем број код њих.

Е сад, ја бих прво пробао да смуљам ове из МТС-а ако успе да ми дају по цени коју тренутно плаћам тај Оморика 6, у супротном да им припретим да ћу прећи у другу мрежу која нуди много више за мање новца, што ћу можда стварно и учинити на крају, него ме брину поједини коментари тј. жалбе на А1 да је лош сигнал, да пуца мрежа итд. Па ме интересују ваша искуства и препоруке, шта ми је чинити?

Ja sam promenio sve tri mreže, bio preko 10 godina na telenoru, pa onda 5-6 mts, i sada vip (a1).
Telenor najbolji ali i najskuplji, onda A1, i mts na zadnjem mestu.
A1 ima ovu intarifu, koja je 1000 din, bez ugovorne obaveze, 10GB neta, 300 minuta i poruka, meni odlična.
Mislim da mts ima neki pandan toj tarifi, ovo
1646821798880.png

Не знам у којој теми да питам ово, па ћу овде. Има ли међу вама корисника А1 мобилне мреже, и како сте задовољни истом? Пошто ми за два месеца истиче уговор у МТС-у и већ ме зивкају и смарају да ми увале нови уговор, нуде ми Оморика 6 (тренутно имам Оморика 1 који више не постоји и који плаћам 1200 динара, неограничени минути и поруке, 4GB нета, мада не знам како увек имам 8 GB сваког месеца колико год потрошио и колико год се пренело из претходног месеца ) за 1800 динара који једино нуди 6 GB нета и неограничен нет за Инстаграм, Фејс, Вибер, Твитер итд, остало остаје исто. Што ми не делује исплативо јер је поскупљење од 50%, а ништа посебно више не дају у односу на ово што већ имам. А видим А1 нуди у овом НЕО 15 пакету, 15 GB нета, 5 GB нета за коришћење у региону, неограничен нет малтене за све апликације сем за Јутјуб нормално, и неограничени позиви и поруке, све то за 1500 динара месечно, плус три месеца џабе ако пренесем број код њих.

Е сад, ја бих прво пробао да смуљам ове из МТС-а ако успе да ми дају по цени коју тренутно плаћам тај Оморика 6, у супротном да им припретим да ћу прећи у другу мрежу која нуди много више за мање новца, што ћу можда стварно и учинити на крају, него ме брину поједини коментари тј. жалбе на А1 да је лош сигнал, да пуца мрежа итд. Па ме интересују ваша искуства и препоруке, шта ми је чинити?
Pa samo ostani na toj omorici ako ti je ok, ne mogu da ti je ukinu, zato te navlace da predjes na skuplje.
Ja sam oduvek u mts-u, vec 20+ godina, nisam nikad menjao, a uvek kad koristim neki paket koja mi odgovara, mogu da ga koristim dok ja ne promenim. Sad sam na zmaju onom bez ugovora, u nekom momentu su to promenili na zmaj za koji moras da potpises ugovor i promenili su, za mene na gore, pa sad svako malo zovnu da pitaju jel hocu da predjem, reko neka hvala. I to je to. To je ovo sto je roki okacio.

Stari zmaj ima 200 minuta 200 poruka 10gb za YT i Twitch i 10gb za ostali net, a kosta 1000 dinara, plus nema ugovornu obavezu.

Drugar je bio u mobtelu na nekom junior paketu ili kako se to zvalo za 100 dinara pre milion godina, znam da je to vukao i u telenoru, ne bi me cudilo da je jos uvek na tome :D
Tako da kontam ako ti je to ok sto imas, ostani.

Pa samo ostani na toj omorici ako ti je ok, ne mogu da ti je ukinu, zato te navlace da predjes na skuplje.
Ja sam oduvek u mts-u, vec 20+ godina, nisam nikad menjao, a uvek kad koristim neki paket koja mi odgovara, mogu da ga koristim dok ja ne promenim. Sad sam na zmaju onom bez ugovora, u nekom momentu su to promenili na zmaj za koji moras da potpises ugovor i promenili su, za mene na gore, pa sad svako malo zovnu da pitaju jel hocu da predjem, reko neka hvala. I to je to. To je ovo sto je roki okacio.

Stari zmaj ima 200 minuta 200 poruka 10gb za YT i Twitch i 10gb za ostali net, a kosta 1000 dinara, plus nema ugovornu obavezu.

Drugar je bio u mobtelu na nekom junior paketu ili kako se to zvalo za 100 dinara pre milion godina, znam da je to vukao i u telenoru, ne bi me cudilo da je jos uvek na tome :D
Tako da kontam ako ti je to ok sto imas, ostani.
Значи сигурно не могу да ми укину ово што имам, без обзира што немају то више у понуди?

Размишљао сам и о том Змају можда, него мало минута и порука дају, мада реално поред Вибера и не треба више. Штета што су смањили то све, та стара понуда је баш добра била. Нису ми јасни наши мобилни оператери са својом политиком, да уместо да повећавају количину нета, они га још и смање. Као да је 2012, а не 2022. година.

Још ћу размислити, можда се и дрзнем да после скоро 20 година променим мрежу, пошто сам читав живот у МТС-у.

Значи сигурно не могу да ми укину ово што имам, без обзира што немају то више у понуди?

Размишљао сам и о том Змају можда, него мало минута и порука дају, мада реално поред Вибера и не треба више. Штета што су смањили то све, та стара понуда је баш добра била. Нису ми јасни наши мобилни оператери са својом политиком, да уместо да повећавају количину нета, они га још и смање. Као да је 2012, а не 2022. година.

Још ћу размислити, можда се и дрзнем да после скоро 20 година променим мрежу, пошто сам читав живот у МТС-у.
Koliko ja znam ne mogu. Mene nikad nisu, kad god su menjali ja sam trazio da ostanem na tom sto imam ili se cenkam da uzmem nesto sto je bolje ali za iste pare, vise neta i slicno. Oni tebi mogu kreirati sta god ti hoces, samo ako i oni hoce, a ti se potrudi da hoce :D

Meni je službena kartica na A1, privatna na mts, i iskreno ne mogu da kažem da je bolji signal na A1.

Ne može toliko da se primeti u samom gradu, ali ako si u nekom podrumu, u putu ili ruralnom području, vip lakše puca.

Meni je službena kartica na A1, privatna na mts, i iskreno ne mogu da kažem da je bolji signal na A1.

Ne može toliko da se primeti u samom gradu, ali ako si u nekom podrumu, u putu ili ruralnom području, vip lakše puca.
Kod nas u studiju su stavljali neke pojacavace signala za A1, posto ljudi imaju slab signal :D

Ja radim ovo sto radi jovcov vec godinama. Ostanem na paketu i kad mi istekne ugovor. Ne mogu promeniti nista dok sam ne pozelis da potpises opet. To sam radio i na Telenoru i na MTS-u.
Sto se signala tice A1 ima ubedljivo najslabiju pokrivenost. Van vecih gradova jacina signala je bas upitna. Evo ja na primer kuci imam toliko los signal od A1 da se ne moze koristiti normalno.

Mislim da ne mogu da ukinu, ali koliko ja znam onda to nije cena kao dok si bio pod ugovorom, već veća cena, ona bez ugovora.

Imam mts, na Vidikovcu u stanu mi je baš loš signal, mada ja živim u rupi...

Back
Top Bottom