svi (domaci) provajderi furaju cg nat, neki se cak time i hvale lol....ip adrese dobijamo iz sljam ranga
ogromna je potraznja za ip adresama, cigancenje (pogotovo kod nas) je bilo neminovno
jednog dana ip v6 ce resiti taj problem
ko zeli da izbegne blacklisted probleme ofc fixna nekompromitovana adresa
sto se tice dugogodisnjeg sbb blacklisted iskustva imao sam samo jedan problem i to relativno skoro na PSN mrezi
trazio sam da mi manuelno (odma) dodele novu adresu ili zahtevao garancije za "cist" fixni ip
na svu srecu dok sam dramio preko fona & maila usput je modem pokupio nov ip...i sve ok ofc
mene licno blacklist na sony mrezi i nije toliko smorio....jer sam bio srecan da nisam fasovao sony account ban, a to mi je prvo palo na pamet ofc lol
sto budi razne misli u vezi posedovanja digitalnih igara...oh dear
normalnom korisniku, pa cak i online gameru, cg nat tj potencijalni blacklist issue nije tako strasan
ovako iz vise decenijskog mog/tudjeg iskustva primetio sam da su samo 2 platforme jako rigorozne, a to su PSN i bnet
blizzard je olabavio lance od kada je pocela da kaplje lova iz istocne evrope/istoka
mts je uvek bio problematican...prisecam se par ip range banova na bnet-u za igrace iz srbije
al sada svi cucimo iza cg nata...tako da super zezanje