• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Provajderi internet usluga - iskustva, ponuda, diskusija

Da li je neko imao skoro problem sa blacklist-ovanom IP adresom na SBB-u? Od kad su mi zamenili ruter, mnogo češće mi iskaču catpche. Setim se da smo imali takav problem u firmi i proverim kad ono IP na nekoliko blacklista. Pošaljem mail, oni se prave blesavi, signal je dobar, IP ne može da se menja, čisti generički odgovori.

Ne na SBB, ali na Telekomu mi je gotovo svaka IP adresa koja mi se dodeli blackliste, barem na jednom sajtu. Mislim da sam skoro chitao neki post na tu temu, valjda je neka firma imala identichan problem i dugo su smarali Telekom, pa su na kraju dobili novu IP adresu, koja je takodje blacklisted. :)
Zhao mi je shto ne mogu pomotji, ali znaj da nisi jedini i da mnogi imaju tu frku. Kapiram da firma mora da pritisne SBB, jer tje da nastave sa generichkim odgovorima do zauvek.

Makar si mi rekao da nisi jedini :) U firmi smo bili krivi mi, tj lik koji nam je namestio mrežu, ruter je ostao otvoren, pa smo završili na listi sa pravom. Posle smo morali da šaljem zahteve za skidanje sa liste. Ovde je stvar prosta, nisam dobio uslugu odgovarajućeg kvaliteta koju plaćam, a oni se prave blesavi.

Ne znam da li SBB to radi, ali možda si na CG NAT-u. Meni to rade ovi u Supernovi, gomila sajtova mi traži captchu (jer ko zna šta rade ostali koji sa mnom dele tu spoljašnju adresu), a ovi neće da me maknu sa toga. Samo mi nude da doplatim za statičku adresu.

Posle 4 maila gde su se pravili blesavi, kao signal je OK, nema problema, sistem sam promeni IP (kakva slučajnost!). IP je na manje bloklista, što je kao u redu. Ali, ako hoću IP bez blackliste mogu da uzmem statičku od 610RSD mesečno. Znači šta, po defaultu dobijam faličnu stvar, a ti doplati da bude kako treba?

Iz mail-a:
"Napominjemo da postoji mogućnost i dodele statičke IP adrese koja se ne nalazi na black listama, a koja se tarifira 610,00 dinara na mesečnom nivou. Minimalni period korišćenja usluge traje 30 dana od trenutka aktivacije, dok zahtev za dodelu iste možete podneti ovim putem uz dostavu CM MAC adrese modema radi autorizacije."

Znači imaju neki pool adresa koje su ok, ali mora da se plati.

Ja imam supernova opticki net od 1000.Da li neko zna zasto se meni brzinu uvece jako spusti cak i do 150mb a ujutru imam oko 800mb.Da li ima vajde priajviti taj "kvar"ili je to prosto zbog zagusenog saobracaja ili ti puno korisnika koji se nakace uvece..Hvala

Meni u Futogu SBB šljaka odlično. Wifi na ruteru je krš, ali imam svoj. Screenshot_2021-04-03-20-45-57-891_com.google.android.apps.photos.jpg

Kontam da je to jako individualno, though.

Jel probao neko i SBB i MTS internet?
Ja sam na SBB-u dugi niz godina, prakticno otkad su dosli, ali sad bih presao na MTS, da probam njihov opticki internet, jer SBB verovatno nikad nece uvesti optiku u mom kraju, kad sam im to rekao, rekli su mi da optika ide do glavnog cvorista, a odatle ide obican kabl, sto mi i ne znaci nesto posebno...
Kakav je kvalitet interneta na MTS optici, sta gubim od TV kanala u odnosu na SBB (Sport Klub gubim, dobijam Arenu, jel tako bese?),
gubim mogucnosti vracanja programa 7 dana unazad, osim ako nisu to skoro uveli i na MTS-u?

Video sam da MTS daje neke bezveze daljinske za TV, a ni dekoder me nije odusevio kvalitetom, mislim da tu SBB daje mnogo bolju opremu, iako je i njihova oprema isto krsh, kad prebacim kanal, bude 3 sekunde crn ekran, dok se slika ne prebaci na sledeci, mnogo spor sistem...

Dakle ako neko ima iskustva, nek baci koju.

optika je uvek bolja. tv ne gledam, tako da tu ne mogu da pomognem.

na mts-u sam od nove godine, batalio sbb. jedino za šta bih se radije opredelio je orion, jer imaju ubedljivo najpovoljnije cene neta, ali nisam imao uslova.

ja sam batalio sbb i presao na mts zbog cene i optike. brzi net za manje novca plus internet mi je poceo pucati posle sve godine sbb koriscenja.

meni je potreban i fiksni i tv ali bas ne znam da li bih usao u toliko detaljnu analizu. ni onaj sbbov uredjaj za tv nije neko ludilo od tehnologije, isti je to djavo. kao i daljinski. nisam u zivotu uporedjivao daljinske upravljace. kanali jeste, gube se sport klubovi, nova i n1, ali zena gleda tv i njoj ti kanali nisu bili ni bitni. meni jos manje. prebacivanje kanala je za nekoliko stotinki brze nego kod sbba pa ono... sem optike, ove druge stvari cak ne bih ni uporedjivao

Ja sam na supernovoj(mts supern isti djavo)sto se kanala tice,ima puno kanala i odlicna je slika. nemam zamerke.opticki net isto odlican samo mi opada brzina ako oduzmemo to net je super..ima bas mnogo sportskih kanala filmsih seriskih..mada ja ne gledam tv osim kviz poteru i k1 ujutru :)

svi (domaci) provajderi furaju cg nat, neki se cak time i hvale lol....ip adrese dobijamo iz sljam ranga
ogromna je potraznja za ip adresama, cigancenje (pogotovo kod nas) je bilo neminovno
jednog dana ip v6 ce resiti taj problem

ko zeli da izbegne blacklisted probleme ofc fixna nekompromitovana adresa

sto se tice dugogodisnjeg sbb blacklisted iskustva imao sam samo jedan problem i to relativno skoro na PSN mrezi
trazio sam da mi manuelno (odma) dodele novu adresu ili zahtevao garancije za "cist" fixni ip
na svu srecu dok sam dramio preko fona & maila usput je modem pokupio nov ip...i sve ok ofc

mene licno blacklist na sony mrezi i nije toliko smorio....jer sam bio srecan da nisam fasovao sony account ban, a to mi je prvo palo na pamet ofc lol
sto budi razne misli u vezi posedovanja digitalnih igara...oh dear:)

normalnom korisniku, pa cak i online gameru, cg nat tj potencijalni blacklist issue nije tako strasan
ovako iz vise decenijskog mog/tudjeg iskustva primetio sam da su samo 2 platforme jako rigorozne, a to su PSN i bnet
blizzard je olabavio lance od kada je pocela da kaplje lova iz istocne evrope/istoka

mts je uvek bio problematican...prisecam se par ip range banova na bnet-u za igrace iz srbije
al sada svi cucimo iza cg nata...tako da super zezanje

Optika je prava stvar ali lično ne bih rizikovao da idem na mts u situaciji kada mi SBB radi super 15 godina na mojoj adresi.

ni onaj sbbov uredjaj za tv nije neko ludilo od tehnologije, isti je to djavo. kao i daljinski. nisam u zivotu uporedjivao daljinske upravljace

Drug mi je snimio daljinski koji je dobio kad je presao na MTS i meni ono izgleda ko kineski daljinski koji dobijes za led osvetljenje, deluje ko da ce se raspasti ili neko dugme zaglaviti, deluje ko da je napravljen da eto jedva radi posao, dok je daljinski na sbb-u od kvalitetne plastike, ne krcka, cvrst, jednostavno vidi se kvalitet, jedino sto je bespotrebno prevelik... nije da mi je daljinski nesto bas bitan, ali ne bih da se plasim, dal ce se neko dugme zaglaviti ili plastika puci...
On je dobio takav daljinski, to je bilo prosle godine, mozda su vremenom podigli kvalitet opreme.

Hvala na odgovorima, razmislicu, mislim da cu dati sansu MTS-u na 2 godine, tim pre sto su mi nudili 10 meseci free.

Back
Top Bottom