Dobio sam Samsung S24 Ultra od Samsunga, kao business telefon, za korišćenje i ovo je prvi Android koji imam nakon Xperia telefona koji me je oduševio kada je izašao.
Bože koliko muka i sranja samo da bih podesio sve na telefonu, sveukupno više vremena nego za sve iPhoneove koje sam imao, a to je od 2009. se nisam kočio koliko sam se kočio sa ovim jebenim telefonom. Bukvalno na svakom koraku je bilo neko sranje za koje sam morao da guglam kako bi našao rešenje.
Prvo, PlayStore mi nije radio, bolje rečeno radi ali ne izbacuje ni jedan App. Tražim na netu, ljudi pojma nemaju o čemu se radi. Ni jednu aplikaciju ne može da nađe u Searchu, većina aplikacija kada idem preko Chromea i uđem tako na PlayStore link mi pisalo “unavaliable in your region”. Da napomenem da mi je ovo gmail star 20+ godina, na ta dva jedina Android telefona što sam imao je radilo besprekorno, isto imam kupljene aplikacije na njemu od Xperia doba. Guglam i vidim da ljudi isto imaju problem ali ne znaju kako da se reši. Promeni Payment Option na drugu zemlju, čekaj verifikaciju, ubaci fake karticu kako bi ti enejblovali store, znači bukvalno hiljadu stvari ni jedna nije radila. Ljudi menjali nalog da bi im PlayStore radio ali to nisam hteo odmah da radim jer mi je totalno suludo da moj najstariji gmail neće da radi.
Kontaktiram podršku, kažu mi da promenim region koji mogu da menjam jednom u 12 meseci. Region ne može da se promeni jer nema opcija za menjanje. Bukvalno 2 dana kočenja, od petka do nedelje, za tako jednostavnu i glupu stvar. Prebacio sam sve sa prošlog telefona na ovaj i sugerišu mi factory reset, sve sam uradio i nije htelo, na kraju promenio email koji je isto srpski i eto radi, bez ikakve logike ili bilo čega.
Onda, kamera pravi plastelin od slike. Jebemti kameru od 200mp kada ništa ne radi kako treba. Suludo mi je. Slikam ona mi totalno razmaže sliku bukvalno. Ponovo, guglujem da vidim šta može. I neko sranje Intelligent blablabla treba da se isključi na minimum. Ponovo, ništa straightforward objašnjenje ili bilo šta. Ne znam zašto je uopšte inejblovano kada pravi UŽASNE fotografije.
Onda ne mogu da prebacim Viber History sa iOS-a na android niti sa PC-a na Android. Bukvalno enma opcija, okej Viber je kriv za ovo ali ponovo, zašto jebote… Našao sam third party aplikaciju koja košta $30 i odustao. Svi logovi od 2014. su mi otišli u kurac zbog toga. Prosto neverovatno jebote, znači mindblowing.
Zvučnici su u fazonu metalnog zvuka, znači nema te mekoće, bukvlano škripi kako zvono tako i kada pričaš sa nekim. Ne znam kako da objasnim, nema te dubine i prijatnosti glasa, bukvalno metalni zvuk. Upoređivao sam sa iPhoneom i kunem ti se ne kontam kako android od 1000€ može da bude ovakav. Ono premium klasa jebote… prosto neverovatno. Pokušao sam da tražim u settingsu da li može da se menja nešto, ne može. Neverovatno mi je da ovoliko loš zvuk ima telefon.
Da ne pominjem to što Face Recognition ne radi ako makar malo promenim izraz lica, bukvalno ako pomerim obrvu neće da otključa telefon, znači moram da napravim istu facu kao kada sam enableovaj Face Recognition.
Na lockscreenu se ne vide notifikacije čak i kada je otključan telefon, dok je u opcijama podešeno sve moguće vrste notifikacija da se vide. Dakle ne možeš da uzmeš telefon, otključaš ga kako god, podigneš ga i vidiš šta ti je sve stiglo. Nego moram da uzmem telefon, vidim da imam notifikacije, otključam ga, preko PIN-a često jer FR ne radi kako valja i onda odozgo spustim notification window da vidim šta mi je stiglo. Koliko jebote neintuitivno, prosto fascinantno. Ponovo kažem u notification settings su sve opcije selektovane za vidljivost notifikacija.
Da ga nisam dobio, i da ne moram da ga koristim, NIKADA NE BIH PIPNUO OVAJ TELEFON… Ok makar lepo izgleda.