• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Ili meni ne polazi za rukom da pojasnim ili su raja totalni kežualci u korištenju telefona pa nisu ovo skapirali ranije.
Ma razumem te, samo ja ne koristim Photos, već Google Photos. I onda to i ne primećujem. Ne koristim iCloud, već Google Drive. Kombinujem eko-sisteme. 😄

Gledam sad telefone sa 3.5mm portom i manjim gabaritima. Svidjaju mi se Zenfone 10 i Xperia 1 V. Kako ne dam novac Sonyju vise, interesuju me vasa misljenja za Zenfone i da li imate nekakvu alternativu. Dakle, 3.5mm port i da nije gromada, eventualno S23 upada jos u ovu kategoriju.

interesuju me vasa misljenja za Zenfone i da li imate nekakvu alternativu
Vjerovatno najbolji kompaktni Android na tržištu, i MKB ga je izdvojio kao jedan od najboljih telefona u prošloj godini:

Ako hoćeš kompaktno a da nije preskupo, imaš ovo, djeluje zanimljivo:

Dzabe uz dosta telefona.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

S23 nema 3.5mm port.
Ne znam sta mi bi.

Ako hoćeš kompaktno a da nije preskupo, imaš ovo, djeluje zanimljivo:
Ovo izgleda bas neozbiljno. No, kupovao sam te mini telefone i dok teorija kaze jedno u praksi stvari ne funkcionisu najbolje.
3.5 mm to usb c adapter - 600 din
Nope. Imam ih dosta, pogotovo za Apple. Uticu na zvuk zbog d-a konverzije koju rade, gube se lako, ostete se lako. Isao sam i na varijante boljeg DACa, dugo nosao DragonFly. Sve je to jednostavno nezgrapno i dodao bih nepotrebno s obzirom da nikakav tehnicki problem nije staviti 3.5 jack.

Mozes da uzmes i bezicne, ali verovatno vec imas neke besne zicane, koje ne zelis da ti propadnu...

Mozes da uzmes i bezicne, ali verovatno vec imas neke besne zicane, koje ne zelis da ti propadnu...
Imam ali nece propasti. XM4 i AirPods Pro 2. Pisao sam vec negdje, BT me jako smara i software je mahom glitchy, nevezano koji je proizvodjac. Mogu da se nosim sa tim, dosta toga je konfigurabilno, imam druge uredjaje ali zelim i da imam i druge opcije. Ako vec planiram novi daily driver da uzmem onda mora da odgovara mojim potrebama :)

Ako ti je toliko stalo do poslednje trunke kvaliteta nemaš mnogo izbora. Moraš da posegneš za nekim eksternim DACom. Ili uzmeš neki stari LG tipa V30 ili V40 sa quadDACom

Evo kineskog teleskopskog addon-a [PSPortal kopije] za mobilne/tablete sa punim drskama kao na DualSense-u. Ime mu je "D9", proizvodjaci BSP/Vilcorn. Bezicna konekcija, nema USBC porta.

Gqole0U.png

BSP-D9.png

Verovatno ste videli ovo

Baš me zanima šta će biti od ovoga. Prvi kontingent uređaja je rasprodat, imaju odličan marketing, skoro svi poznati mediji su ih preneli/reklamirali.
Meni lično ovo nikad ne bi bilo korisno, ali baš zbog toga me zanima kako će generalno proći uređaj.
Zanimljivo mi je i to što su se odlučili da prave svoj uređaj koji poziva cloud api (500ms je response), a ne da to bude app za postojeće mobilne. Ja bih recimo tako nešto uradio ako imam ovakav tech. Ali baš zato kažem da mi je zanimljivo, sigurno su oni sve to istražili i videli da im je ovako bolja zarada i bolje šansa za većim uspehom (po nekoj metrici).

Svakako, sviđa mi se kada se pojave ovako neki zanimljivi gadgeti, uspeli oni ili ne, zanimljivo je da se prati.

Last edited:
@nelex pogledao cijeli keynote kad je izasao. Mislim da je izuzetno nepotreban uredjaj. Isto, dosta njihovih tvrdnji uzimam sa rezervom, i 200$ mi se cini previse za ovo. A.I. je balon, to je postalo ocigledno. Poenta je sta ce ostati kad taj balon prsne, koje ideje ce se ukorjeniti i na koji nacin. Mislim da ce dosta ovakvih uredjaja da se pojavi i izgori vrlo brzo. Pogledajte samo AI Pin, ili kako se vec zvase.

Zvuči podjednako lažno i beskorisno kao Humane Ai Pin

Ali mnogo me više plaši što samo ubrzavamo ka budućnosti tako lepo opisan u Usponu endimiona. Svi znaju sve a u stvari niko ne zna ništa već su svu povezani na globalne baze znanja i u mikrosekundama dobijaju podatke koje žele. Bukvalno najpraznoglavnije osobe raspravljaju o filozofskim nijansama i najnovijim naučnim otkrićima sa detaljni znanjem svega ali razumevanjem ničega. I naravno u jednom trenutku se ta veza izgubi...

Na stranu kuda vodi tech, mislim da ovaj gore uređaj nema neku perspektivu, jako ambiciozno su oni zamislili da mogu da uguraju još jednu stvar u nas džep i da će masa kupiti dodatni komad techa umesto da koristi neku alternativu na telefonu. Sveukupno mi deluje jako nerealno da bi iko ozbiljno izbacio uređaj koji se takmiči sa telefonom za tu poziciju sveopšteg gadgeta, pre bih rekao da je fora da brzo skupe pare za inicijalnu investiciju i potroše na sebe.

Back
Top Bottom