Konrat
Fromboy
…skoro je nemoguca misija da se dodje do tacne reci/slova u iskucanom tekstu. Windows Phone je doduse imao najbolje resenje za ovo, bolje i od sadasnjeg resenja na androidu.
Držiš space i pomeriš kurzor gde hoćeš u tekstu.
…skoro je nemoguca misija da se dodje do tacne reci/slova u iskucanom tekstu. Windows Phone je doduse imao najbolje resenje za ovo, bolje i od sadasnjeg resenja na androidu.
To prosto ne radi dobro. Nevazno da li drzis na space ili na samoj reci, pustis i ono odleti negde drugde. Feature ne radi kako valja. Prosto mi je mrsko da kucam postove na iOS dok na androidu takvih poteskoca nema. Takodje, beskonacno puta teze je obeleziti celu rec(u nekom tekstu koji se kuca) na iPhone-u. Ne znam sto.Držiš space i pomeriš kurzor gde hoćeš u tekstu.
Bukvalno nisam provalio da treba da se duplo klikne. Bas se osecam glupo.Kod iOS je navigacija po tekstu malo nesrećno rešena. Na Androidu mogu lepo dodirom da postavim kursor u sred reči, dok na iOS kursor se uglavnom postavi na početku ili kraju te reči, a onda mora držanjem space-a i pomeranjem da se preciznije navodi kursor. To lepo radi na iOS, ali jeste bolje i brže na Androidu.
A selektovanje jedne reči na iOS može da se obavi duplim dodirom te reči i on je selektuje celu. To radi bez problema.
Au da. Odsustvo smart dial-a. To mi je bila jedna od najvećih mana, jer sam ja to svakodnevno koristio na Androidu. I ne mogu da verujem da iOS to još uvek nema.Mene strasno nervira u dialeru/keypadu sto ne mogu da kucam brojeve i da mi odmah nudi kontakte koji odgovaraju. Nikad to nisu imali dok svaki krsten telefon, smart ili ne, ima vec 2 decenije. Moram ko neki peasant da pretrazujem kontakte u totalno odvojeno strani iste aplikacije.
haha, isto jedna od prvih stvari koje su me iznervirale na iosuMene strasno nervira u dialeru/keypadu sto ne mogu da kucam brojeve i da mi odmah nudi kontakte koji odgovaraju. Nikad to nisu imali dok svaki krsten telefon, smart ili ne, ima vec 2 decenije. Moram ko neki peasant da pretrazujem kontakte u totalno odvojeno strani iste aplikacije.
Znam za to ali nije opravdanje za odsustvo smart diala + taj search ima jako los UX u globalu, konstantno se mjenja raspored/kontekst rezultata.haha, isto jedna od prvih stvari koje su me iznervirale na iosu
ALI, skapirao sam u čemu je fora, napravili su onaj generalni search na desktopu i teraju preko njega da juriš sve. nije dialer, ali već na prva tri slova koja ukucaš gađa kontakt i uvek je na vrhu searcha. osećam se retardirano sad kad znam za tu foru
ovo je već pitanje filozofije operativnog sistema. dobijaš rešenje ali na drugom mestu, sa istom ili boljom lakoćom. po meni je to apsolutno opravdanje.Znam za to ali nije opravdanje za odsustvo smart diala
do sada nisam imao nikakvih problema, ali priznajem da nisam heavy user.taj search ima jako los UX u globalu, konstantno se mjenja raspored/kontekst rezultata.
Apsolutno je ok to sto kazes. Ali isto tako ovo je bila moja kritika te filozofije. Empirijski je dokazivo da nije lakse niti (jednako) bolje u odnosu na vec opsteprihvaceno rijesenje. Prije ce biti da je njihovo forsiranje inovacija po srijedi. Uz to, ne pricamo o featureu koji je kompleksan za razvoj, dok novi itekako jeste.ovo je već pitanje filozofije operativnog sistema. dobijaš rešenje ali na drugom mestu, sa istom ili boljom lakoćom. po meni je to apsolutno opravdanje.
potpuno se slažem kolega, što bi rekliEmpirijski je dokazivo da nije lakse niti (jednako) bolje u odnosu na vec opsteprihvaceno rijesenje.
pazi, kao što si pominjao ranije, danas bukvalno bar 90% uređaja ne vrede para za koje se prodaju, o telefonima da ne pričam@Maxa samo bih dodao da je smart dial u formi na koju ja mislim nastao daleko prije samog androida
Nemoj misliti da smatram da je Android bolji pls Ja samo krvlju potpisujem da ono sto Apple prodaje/tvrdi nije ni blizu dobro - aka ne vrijedi tih para. Normalno je da skidam kapu Appleu i da radi nesto dobro pa makar to bilo i prodavanje muda pod bubrege. Opravdanje zasto koristim sve njihove uredjaje imam, inace bih kupio samo iPad/Mac i bio blazen lol. No, zivot ide dalje.
WhatsApp, Twitter i ostali automatski kreiraju svoje foldere i tamo se smeštaju sve slike. Viber iz nekog razloga ne. Možda je do mene jer sam davno isključio opciju da se slike čuvaju u galeriji.Zna li neko kako na iOS-u odvojiti/označiti fotke od Camera app-a od ostalih (downloads, viber, whatsapp…) pošto sve ide u ‘recents’ album.