• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Da li ćemo stvarno dobiti već Steam Deck 3 do 2027?
Odokativno mislim da je za 4 godine moguce.

Za godinu dana SD2, i onda ~3 posle toga SD3. Valve izgleda ide polako, cekaju veci performance bump.

Šta je trenutno best buy za 350-400eur?

Prioritet kamera.

i pod uslovom da mu ne prekida wi-fi, ja bih pre pogledao nekog Samsunga.

Prvi put sam na androidu kao glavnom telefonu. Imam par pitanja za vas iskusnije:

1) preporučite neku korisnu aplikaciju (mp3 muzika, knjige, skeniranje dokumenata i sl)

2) ovde sve radi preko clouda? Recimo pošaljem sebi mejlom par knjiga, skinem ih u downloads folder i koliko vidim on mora opet da ih uploaduje da bi mogao da ih čitam na telefonu? Play Books je u pitanju.

3) Najviše problema imam sa fotografijama. Aplikacija Photos: sve mi uploaduje, dok sam se snašao da to prekinem već mi je bio pun google disk, stiže sto upozorenja i reklama da zakupim više... kad sam obrisao na cloudu da oslobodim prostor kako bih mogao makar mejlove da primam, on mi obrisao i sa telefona... srećom sve sam unapred bekapovao.

Pošto ima samo USB C moram da nabavim i neke bt bubice. Vrede li šta ove jeftinije sa Alija ili da pljunem stotinjak evra za nešto iole dobro. Slušam uglavnom podkaste u busu i povremeno mi treba za telefoniranje kad hoću da imam slobodne obe ruke.

1) preporučite neku korisnu aplikaciju (mp3 muzika, knjige, skeniranje dokumenata i sl)
pošto sam 4 godine na Spotify, ne mogu ti nažalost ništa preporučiti za mp3, ali kapiram da je bilo koja app dobra, isti je to sve đavo.
smart audio book player ja koristim za audio knjige
camscanner koristio za dokumenta, otkad sam prešao na iOS, držim je kao backup na Androidu

2) ovde sve radi preko clouda? Recimo pošaljem sebi mejlom par knjiga, skinem ih u downloads folder i koliko vidim on mora opet da ih uploaduje da bi mogao da ih čitam na telefonu? Play Books je u pitanju.
da, ja tako radim. samo što na telefonu skeniram dloads folder i knjige se tako pojave, nema nikakvog reuploada nakon što ih skineš sa maila

Pošto ima samo USB C moram da nabavim i neke bt bubice. Vrede li šta ove jeftinije sa Alija ili da pljunem stotinjak evra za nešto iole dobro. Slušam uglavnom podkaste u busu i povremeno mi treba za telefoniranje kad hoću da imam slobodne obe ruke.
nisam zahtevan audiofil i sluške koristim najviše za podcaste i muziku retko, na @rodilo preporuku sam upravo kupio ove sa alija, javljam utiske kada stignu

Od desetak sto sam probao, najbolja budzet varijanta mi je redmi buds 4.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 4 using Tapatalk

@Revan Da, ali imam one apple-ove sa ligtning priključkom...

@timemaster To je opcija u Play Books? Te bubice sam i mislio da poručim. Znam da ih je neko ovde preporučio.

@darkado Hvala, uzećemo u razmatranje. Za kuću imam neke Grado da čujem zvuk ko čovek. Ovo je samo "za napolje".

3) Najviše problema imam sa fotografijama. Aplikacija Photos: sve mi uploaduje, dok sam se snašao da to prekinem već mi je bio pun google disk, stiže sto upozorenja i reklama da zakupim više... kad sam obrisao na cloudu da oslobodim prostor kako bih mogao makar mejlove da primam, on mi obrisao i sa telefona... srećom sve sam unapred bekapovao.
To je verovatno Google Photos, nisi reko koji mob koristis, ali mislim da svaki, osim Pixela, ima i neku svoju aplikaciju za slike (galeriju), pa pogledaj sta sve imas vec instalirano na mobu od aplikacija i vidi dal ti ta odgovara vise od Google Photos ili skini neku iz prodavnice sa najvise preuzimanja i najboljom ocenom...

Ja imam Samsung i koristim njegovu default galeriju, a Google Photos ni ne otvaram, kako mi ne bi sihronizovao slike i tako ostao bez tih 15gb na cloud-u... samo skloni u opcijama za Google Photos da ti ne backup-uje nijedan folder, i koristi aplikaciju koja je dosla uz mob ili skini neku popularnu, a slike na komp prebacuj preko usb-c na usb-c kabla, tako je najbrze, jos ako imas kvalitetan kabl (onaj za DualSense radi taj posao najbrze, iako najsporije puni), onda si na konju.

Nothing 1.
Došle samo stock aplikacije kao na Pixelu. Google ovo Google ono.
Probaću nešto drugo. Hvala svima

Sent from my A063 using Tapatalk

Back
Top Bottom