• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Inace nema tih artifakta na originalnoj fotki, nego sam koristio posle onaj Remaster mod, koji dodatno osvetli sliku, doda boje i izostri, ali u ovom slucaju je i stvorio te artifakte, no mrzelo me da palim photoshop da ih cistim.

Pa do relativno skoro, jedino sto si video kad mobilnim uslikas mesec je mala bela tackica, tako da je meni ovo super, nisam ocekivao da ce ispasti ovako dobro, obzirom da je ovo mobilni od samo 570 evra i da ima samo 3x optiku, iznenadio sam se, pomislih da nije onaj trik koji koristi Huawei ako se ne varam, kad zumiras da samo ubaci neku random sliku meseca, ali mislim da to nije slucaj, jer su bile ovakve pege na mesecu kad se pogleda golim okom, no videcu ubuduce, napravicu jos slika, cisto da budem siguran :)
Daj i originalnu, kontam da je kao ivamarkova.

Radi se ozbiljan postprocessing na svim fotkama, to je neminovno i na redovnom zoom-u, a kamoli na 100 puta digitalnom ili sta vec, na tako malom senzoru.

Obrisao sam je jos sinoc jbg, okacicu kad ponovo uslikam mesec.

Na S22 je 30x digitalni, s tim da se posle 15x drasticno rusi kvalitet, ali u nekim situacijama i 30x donese dobar rezultat.

Sto se tice meseca, nisam isao do kraja, bilo je negde izmedju 15x - 25x

kontam da je kao ivamarkova.

Ne bas, on ima 10x optical, moze bolje da zumira, ali su mu mutne slike, previse je zumirao.

Fotkao i ja neki dan telefonom, ali ono, daleko je to od bilo cega korisnog, osim eto da probas. :D
Sto nisi malo iscistio te artifakte?

3c7d35cc-07ea-45e9-8f3d-2c9a42dd497a.jpg

Evo sa 80mm objektivom na crop senzoru, pa je opet onako, nista spec.

View attachment 8444 View attachment 8445

Nista bez teleskopa za mesec :D Kao ovaj brat :D

View attachment 8446
Ispruži se malo druže...

Vrlo vrlo zanimljiv reddit post, neki iz komentara tvrde da je OP u pravu, ali bas me zanima da li ovo moze da se reprodukuje, kao i to da li ovo rade svi proizvodjaci telefona.

TLDR;
Samsung je dodao procesiranje Meseca prilikom fotografija kako bi "prevario" konkurenciju i kako bi imao detaljnije i bolje slike Meseca.
OP sa reddita je blurovao sliku na kompjuteru, ugasio svetlo i slikao iz daljine svoj monitor. Rezultat je slika sa mnogo vise detalja, algoritam je prepoznao koju stranu Meseca slika OP i onda je ocigledno vratio HD verziju toga (naravno sa malo nekim filterima kako ne bi izgledalo da je fake).

ULVX933.jpeg

1678545065552.png

Last edited:
Meni to tako deluje od pocetka, previse procesinga imaju fotke sa telefona. Zato se i drzim aparata najvise, phone mi je vise ovako usput, za ponesto. Sony je pravio legit fotke, sad kad sam presao na iphone, nebo i zemlja razlika koliko ima postprocesa, bas preteruju.

Da, verujem da je upravo tako kako je opisano u postu, still i dalje bolja opcija nego Huawei koji ubaci overlay, Samsung je vise polu fake, sto je ok, nerealno je ocekivati od mobilnog da mozes da snimis mesec tek tako, barem za sad.
Vidim ima i neke zamerke za super slow motion, ok, verujem da ce i tu biti upravu, but still, i dalje mnogo bolje od konkurencije...

Vise od fejk slike mjeseca su me nervirale fejk boje. Iz aviona se vidi ocigledna AI manipulacija i ni jedan proizvodjac nije imun. No, prihvatio sam cinjenicu da cilj nije uhvatiti realnu fotografiju nego fotografiju koja izgleda dobro iako je sadrzaj fantomski. S obzirom da soc mreze dodatno pale ovaj trend jer svi zele da izgledaju dobro i da su okruzenja nerealna AI je utreniran da pravi i takve fotke.

Baš tako. Kako kaže jedan moj drugar: "Mi svi znamo da to nije istina (govori o ušminkanim fotkama) ali volimo tako"

Šta je trenutno neki best buy do 350-400eur?

Poslednji put sam gledao šta ima pre godinu dana kad sam uzeo sebi A52s...

Ovako kad pogledam čiste specifikacije deluje da je A34 bolja kupovina.

Ja uvek idem na odlicno ocuvan polovni 1+ iz "predzadnje serije". Vrhunski hardver po povoljnoj ceni.

8T bas razbija, a trenutno ga na KP-u ima za manje od 300e. Neotpakovan je 380e.

Back
Top Bottom