• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Ima li u klasi do 200eur neke bolje kupovine od Galaxy A13? Treba mi više komada za bazičnu poslovnu upotrebu.

Pa dobro ne gledam naslednika nego konkurente za tu cenu. :)

Ja sam kupio pre dve ipo godine note 9 pro za 200e, bio na akciji. Evo gledam ponude poslednjih 6 meseci, cene svega pa i telefona otišle dođavola, uopšte mi se ne isplati da kupujem novi telefon koji je jeftiniji od 400e, nikakav skok u performansama koliko se meni čini

Nema skoka u midramgeu odavno

Sent from my Galaxy Z Flip 3 using Tapatalk

wtf, zvuci previse dobro da bi bilo istinito...

Snapdragon 8 Gen 2 čipset, u kombinaciji sa 8GB, 12GB ili 16GB RAM-a i 256GB ili 512GB UFS 4.0 skladišnog prostora.

Displej će imati veličinu od 6,7 inča, biće AMOLED tipa, uz rezoluciju od 2400 x 1080 piksela i podršku za 120Hz stopu osvežavanja ekrana.

Kada su u pitanju kamere, očekuje se 200MP glavni senzor, 16MP ultraširokougaoni senzor, 5MP makro, kao i 64MP selfi kamera u punch-hole otvoru.

Nokia Magic Max bi trebalo da ima i veliku bateriju, kapaciteta 7500mAh, sa podrškom za izuzetno brz sistem punjenja.

Neverovatna cena

Prema navodima izvora, Nokia planira da cena Magic Max telefona iznosi 400 dolara (neki izvori pominju i 370 evra).
Za sada se radi o nezvaničnim informacijama, a sugeriše se da bi Nokia Magic Max trebalo da bude predstavljen u avgustu.

Posle nekog vremena, usporio mi je S22, prvih par nedelja je sve bilo snapy i brzo, a zadnjih nedelju dana radi sporije, kad skrolujem u browseru sporije skroluje i trza, isto tako skrol na google news-u, dal je to tako uvek sa Androidom, mada ja imam teoriju da Samsung namerno kroz updatove uspori mobilni, kako bi se sad prodavao S23.

Mada imao sam nekoliko system update-a, a posle toga nisam odradio onu proceduru koju je pozeljno uraditi, fabricki restart ili onaj memory wipe, dalvic cache, zaboravio sam totalno sta se radi kad odradis system update?

Takodje sam instalirao nekih 10ak igara, mada ne verujem da je to problem...
Resio sam problem, browser je zezao, Chrome je trzao i bio pun reklama, koje su prolazile i pored vise AD Blockera koja imam instalirane i koji rade posao na kompu, medjutim na mobu je druga prica, cudno...

Prvo sam probao druge browsere: Brave, Operu standard i Mini, kao i Firefox...

Brave - radi bez trzanja i ima najbolju zastitu od reklama od svih browsera koji postoje, dakle ne pusta nista zivo od reklama
Opera i Mini - ok radi, dosta mogucnosti, ima zastitu od reklama mnogo bolju od Chrome-a, ali losiju od Brave, prodje ponesto...
Firefox - je najbrzi browser ovako po osecaju ili mozda samo ima najblizi skrol, pa me to zavarava, ali svakako deluje da najbrze radi... problem je sto propusta sve reklame kao Chrome...

Na kraju sam zavrsio na Samsungovom browseru, koji je dosao uz mob, em brzo radi, glatko skroluje, em ne propusta nikakve reklame... i ima neke bas lepe funkcije... ima i par nelogicnosti i za par komandi vam treba vise koraka, nego recimo u Chrome-u koji je savrseno dizajniran, ali jbg, sta da se radi, svaki ima svoju falinku... cudno mi je to kako Samsungov browser najbolje radi, a Chrome najgore, iako radi savrseno na kompu, sve imam osecaj ko da Samsung namerno pravi da neki softver lose radi, kako bi svi koristili njihov softver... ali dobro, dokle imam ponudjeno resenje, nije toliki problem.

Upravo ga instalirao, otvorio b92 sport, trza i propusta sve reklame i pop-up i one koje nisu pop-u, obrisao u roku od 5 sekunde.

Ima nesto i u tome kako se koristi [emoji1787]

Screenshot_20230422_225629_Kiwi Browser.jpg

Sent from my Galaxy Z Flip 3 using Tapatalk

Back
Top Bottom