• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Jutros mi je legendarni Vanced app odbio da pusta video snimke, samo error message na svakom snimku. Error se moze skloniti ulazom u drugi Google nalog, ali to mi ne odgovara jer hocu da imam punu sinhronizaciju izmedju PC-a i telefona, sve pretplate, playliste, "moj" Home feed, itd.

Instalirao sam ReVanced, za sada sve radi OK. Ima zaista gomila opcija.

ReVanced Manager je patcher koji priprema oficijelni YT APK. Prvo disableujete redovni YT na mobu, izaberete sve patchove za sveze downloadovan APK, i manager ce pripremiti instalaciju i odmah je ponuditi za instaliranje. Easy peasy.

Meni Vanced i dalje radi, ali sam uradio malo "istraživanje" i takođe sam skontao da je ReVanced solidna zamena.

YouTube je izgleda stavio vecu blokadu nego sto je iko ocekivao.

Koriscenje istog naloga na ReVanced donosi otezani buffering [u svim modovima gledanja, otvoren app, minimizovan app i ugasen ekran], jednostavno app bufferuje prvi deo snimka i onda posle toga se jako muci. Nekad ucita jos [uz cekanje, nekad ne].

Mnogi se na redditu zale na isti error kao sto sam i ja dobio, ali prelazak na ReVanced ne pomaze. To sam primetio tek kada sam krenuo da zaista koristim app, kratak test posle instalacije app-a nije pokazao pravo stanje.

Resenje je ili da se na sa tim nalogom gleda YT preko oficijelne aplikacije [urgh], ili da se u Vanced/ReVanced koristi Incognito mod ili se ucita drugi Google nalog. Onda sve radi savrseno normalno. Navodno problem je u microG app-u koji sluzi za ucitavanje naloga u Vanced/ReVanced. Ostaje da se vidi da li ce ReVanced ekipa uspeti to da sredi....

Meni Vanced dok sam ulogovan i dalje radi normalno, videćemo za kasnije. Nije mi problem da koristim incognito ako bude moralo.

YouTube je izgleda stavio vecu blokadu nego sto je iko ocekivao.

Koriscenje istog naloga na ReVanced donosi otezani buffering [u svim modovima gledanja, otvoren app, minimizovan app i ugasen ekran], jednostavno app bufferuje prvi deo snimka i onda posle toga se jako muci. Nekad ucita jos [uz cekanje, nekad ne].

Mnogi se na redditu zale na isti error kao sto sam i ja dobio, ali prelazak na ReVanced ne pomaze. To sam primetio tek kada sam krenuo da zaista koristim app, kratak test posle instalacije app-a nije pokazao pravo stanje.

Resenje je ili da se na sa tim nalogom gleda YT preko oficijelne aplikacije [urgh], ili da se u Vanced/ReVanced koristi Incognito mod ili se ucita drugi Google nalog. Onda sve radi savrseno normalno. Navodno problem je u microG app-u koji sluzi za ucitavanje naloga u Vanced/ReVanced. Ostaje da se vidi da li ce ReVanced ekipa uspeti to da sredi....
Nikakav problem sa revancedom vec duze vreme. I apdejtovao sam ga cak par puta. Ni kod mene, ni kod zene, ni kod sestre.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Koristim vec neko vreme Samsung Galaxy S22, pa reko da bacim neki mini review sa utiscima.

Dizajn i same dimenzije uredjaja, meni su savrsene, znaci onaj savrsen sweet spot, kad nije ni preveliki, ni premali, taman savrseno lezi u ruci, compact dizajn, moze bez napora da se koristi jednom rukom, mada ja ga koristim sa dve, jbg, navika. Iskopirali su dosta iPhone, sto mi se svidja, jer iPhone je oduvek imao najbolji dizajn, dakle ovaj kockasti oblik, doduse to je tehnicki pravougaonik, ali meni je osecaj ko da drzim neku kocku i to mi se jako svidja... takodje materijal je top notch, ovo treba da se iskombinuje sa nekim dobrim case-om, koji ce zadrzati izgled i osecaj samog mobilnog.
Dugmici su tacno tamo gde trebaju da budu, a ne na pogresnim mestima, kao sto su na Pixelu i dobar osecaj daju prilikom pritiska.
Ovaj mobilni je fizicki osetno manji od mog proslog Xiaomi Mi A2, ali ima veci ekran, jer je mnogo vec screen to body ratio, prakticno nema ivice, tako da sam dobio manji uredjaj, koji bez problema staje u dzep i ne osecas ga ni kad podignes nogu, recimo Xiaomi sam osecao u dzepu kad bih isao uz stepenice, ovde nista, ko da nije u dzepu, savrsenu, a dobio sam pritom i veci ekran.

Ekran - 120 hz, hdr, odlicno osvetljen, auto brightness dobro radi, nema sta da se prica, Samsung pravi najbolje ekrane na mobilnom vec neko vreme.

Baterija - jeste mala 3700 mah, ali za moje potrebe dovoljna, ja u proseku provedem oko sat vremena za mobom, ne osvetljavam ekran puno jer mi je lakse za oci, tako da meni traje dovoljno dugo baterija da ne pomislim da je to problem... naravno bolje bi bilo da je veca, ovo se moze uzeti za zamerku, ali meni radi posao, takodje kroz razne update-ove, mislim da su je dodatno produzili raznim trikovima.

Haptic feedback - dobar, nije dobar kao kod Pixela gde je najbolji, ali je dobar, detaljan, kvalitetan, jedino sto mislim da su ga namerno smanjili radi ustede baterije, tako da nema neku snagu, rekao bih da je podesen tako da bude tek dovoljno da te drzne malo, tek da ga osetis, moguce da moze da se pojaca u opcijama, nisam gledao

Background services - uredjaj znaci ima gomilu automatskih procesa u pozadini, koji sami odrzavaju uredjaj, oslobadjaju memoriju, restartuju mobilni po potrebi, odrzavaju bateriju, gase aplikacije koje se ne koriste neko vreme radi ustede baterije, ma hiljadu stvari, koje stede bateriju i omogucuju uredjaju da radi najbrze sto moze, naravno sve to moze da se pogasi, ali ja sam sve ostavio ukljuceno, jer je ultra korisno.

Brzina - uredjaj je izuzetno snapy, iako imam instalirano gomilu programa i igra, sve leti, sto zbog brzine ekrana, sto zbog brzine procesora, doduse jeste to Exynos koji je nesto malo sporiji od Snapdragona i to samo u nekim situacijama, u nekim je Exynos brzi, ima na yt razna poredjenja, u nekima je cak Exynos bio i ukupno brzi, tako da zaista nemam zamerku na chipset i na brzinu uredjaja, nikad mi nista nije ni stucnulo.

Fingertip reader - radi bezgresno i brzo... desi se da ne prepozna nekad, kad stavis palac pod drugim uglom, ali to se reci tako sto dodase vise otisaka iz raznih uglova i to je to... jedino recimo ponekad nece da cita vrh palca, sto je i logicno, jer treba da cita jagodicu, a kad pokusavas da dodas vrh palca u otiske, bas mu i ne dozvoljava svaki put, tako da vrh palca treba izbegavati i lepo nasloniti jagodicu palca na uredjaj. Moja jedina zamerka je ovde sto, da bi otkljucao uredjaj, prvo moram kliknuti na ekran da se probudi, i onda se pojavi to bolje gde se naslanja palac i onda stavis palac tu da bi ga otkljucao... to sve malo usporava celu radnju, jer ti trebaju dva koraka, dok sam na Xiaomiju imao samo pozadi uredjaja otisak za kaziprst i kako uhvatis mob, prst ti tu prirodno dodje i odmah ga otkljucavas u jednom koraku... po meni, najbolje resenje je da otisak prsta bude na power dugmetu i da se tu otkljucava cim stisnes power dugme.

Kamera - kamera je odlicna, nije dobra kao Pixel u nekim segmentima, ali je ukupno bolja kad se gleda sistem svih kamera... na sta mislim? pa recimo, Samsung retko sta radi savrseno kad se gleda pojedinacna kategorija, ali ukupno kad se pogleda sistem svih kamera i mogucnosti je jako dobar i bolji od Pixela, slicno kao iPhone... recimo Samsung ima bolji slow motion, bolji telephoto, bolji potrait itd od Pixela, ali i Samsung ima svojih nekih bubica... naravno u savrsenom osvetljenju i u dobrom osvetljenju, ne pravi greske, ali kad to nije slucaj, ume da bude problema sa fokusom i ume da se desi da igra ispadne cudno ili nezeljeno... takodje sto se tice prirodnosti boja i boje ljudske koze, tu ne moze da se takmici sa Pixelom...
Samsung je uvek furao pojacanu saturaciju ne samo na svojoj kameri, vec i na svom ekranu, to moze da se iskljuci na ekranu, a sto se tice kamere, nisam jos uvek nesto puno istrazivao po opcijama, ali koristeci ga, uvideo sam da mi jaca saturacija i ne smeta toliko, slika svakako bude upecatljivija, svetlija, sa jarkim bojama, sto svakako uvek izaziva vise paznje, jeste neprirodnije, ali ljudi generalno vise vole da vide takvu sliku.
Od opcija za editovanje slike, jako mi se svidja sto i ovde postoji ono sto je glavna stavka na Pixelu - Magic Eraser, samo je ovde naravno drugacije nazvan, ali radi isto, samo kliknete ili zaokruzite sta zelite da bude obrisano sa slike, recimo neko vam uleti u kadar, kliknete na njega i mozete samo tu osobu da obrisete sa slike i da se nista ne primeti, kao u photoshopu sto bi odradili... funkcija radi prilicno dobro, ne savrseno kao na Pixelu, ali prilicno dobro, uz malo truda moze se dobiti rezultat kao na Pixelu.
Takodje od opcija imate da obrisete senku sa slike i to radi savrseno, kao i refleksije, to jos nisam imao prilike da testiram.
Slici mozete dodati potrait mode efekat zamucenja pozadine, kao i remaster slike, ta funkcija ce osvetliti sliku i dodati vise boje.
Zamerka - nema macro mod... mogu se napraviti takve slike, ali klasican macro mod ne postoji.

Audio - je dobar, nemam zamerke, bolji nego sto sam ocekivao

OS - generalno savrsen, dok sam kod Pixela imao problema sa androidom, a to ne ocekujes od uredjaja koji je napravio sam Google, ovde sve radi savrseno, brzo, bezgresno i sa gomilom opcija, vise opcija nego li i na samom Pixelu... tako da, ne znam dal je stvar do iskustva, ali jednostavno Samsung i Apple znaju da naprave mobilni, dok Google i dalje ima neke decje bolesti, steta... moram reci da sam bas impresioniran kako Samsung Galaxy S22 radi ukupno kao ceo paket, to je jedno savrseno iskustvo bez ikakve glavobolje i savrsenih je dimenzija i izgleda, tako da mogu reci da sam bas zadovoljan kupovinom, evo par slika i klipova sa uredjaja.

20230218_173518.jpg20230218_175113.jpg20230220_154100.jpg20230220_161240.jpg20230227_180720.jpg20230227_181921.jpg20230227_181936.jpg20230227_181941.jpg20230227_182004.jpg

Last edited:
Posto ne moze vise slika na proslom postu, nastavljam ovde:

Night mode ( Off vs On):

Telephoto ( 1x, 3x i na kraju oko 8x, max moze 30x, ali sve posle 3x je digitalni zum):

Posto ne moze vise od 20 slika po postu, stacu ovde, pa nekom drugom prilikom kacim Ultrawide, Remaster i Slow Motion

Last edited:
View attachment 8443

Konacno mogu da uslikam mesec sa mobilnim, onako kako treba :)

Fotkao i ja neki dan telefonom, ali ono, daleko je to od bilo cega korisnog, osim eto da probas. :D
Sto nisi malo iscistio te artifakte?

3c7d35cc-07ea-45e9-8f3d-2c9a42dd497a.jpg

Evo sa 80mm objektivom na crop senzoru, pa je opet onako, nista spec.

Mesec 001.jpg Moon.jpg

Nista bez teleskopa za mesec :D Kao ovaj brat :D

1678375133665.png

Sto nisi malo iscistio te artifakte?
Inace nema tih artifakta na originalnoj fotki, nego sam koristio posle onaj Remaster mod, koji dodatno osvetli sliku, doda boje i izostri, ali u ovom slucaju je i stvorio te artifakte, no mrzelo me da palim photoshop da ih cistim.

Fotkao i ja neki dan telefonom, ali ono, daleko je to od bilo cega korisnog, osim eto da probas. :D
Pa do relativno skoro, jedino sto si video kad mobilnim uslikas mesec je mala bela tackica, tako da je meni ovo super, nisam ocekivao da ce ispasti ovako dobro, obzirom da je ovo mobilni od samo 570 evra i da ima samo 3x optiku, iznenadio sam se, pomislih da nije onaj trik koji koristi Huawei ako se ne varam, kad zumiras da samo ubaci neku random sliku meseca, ali mislim da to nije slucaj, jer su bile ovakve pege na mesecu kad se pogleda golim okom, no videcu ubuduce, napravicu jos slika, cisto da budem siguran :)

Back
Top Bottom