• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

iOS Android Mobilni telefoni/tableti general tema (vesti/glasine/sta kupiti)

Ne vrijedi ni 400€ sa Exynos-om po meni. iPhone ima vrhunski slo-mo video čak i na slabijim modelima.

Nema 960fps-a ko sto fura Samsung vec godinama, ali verujem da je ok, mozda i bolji od Pixela...
Svakako razmisljam sad sve ponovo ispocetka, nista jos nisam odlucio...

Kao neko ko je pogledao vise opisa i uporedjivanja mobilnih, nego sto bi iko trebao u svom zivotu, posle 1000 odgledanih i procitanih opisa i uporedjivanja, reko da napisem kako stvari stoje, mozda nekom bude pomoglo kod odlucivanja koji mobilni da uzme. Koncetrisao sam se samo na iPhone, Samsung i Pixel, jer po meni ostali nisu vredni razmatranja...

Najbolja MAIN kamera - Google PIxel, nema tu nikakve filozofije, Pixel vec godinama vlada u ovom segmentu, vec godinama pravi najbolje i najprirodnije slike, dok Samsung recimo voli da boostuje saturaciju, Pixel vam uvek da lepu, prirodnu sliku

Najbolja Video kamera - naravno ova kategorija pripada iPhone-u, tako je vec godinama, ali Samsung ih je stigao, toliko da se sad moze reci da su cak i egal sa njima, takodje Samsung vec godinama ima 960 fps-a slow motion, nesto sto niko drugi ne moze da ponudi, osim nekih kineskih brendova, koji fejkuju taj fps, ali nije to taj kvalitet, ni priblizno

Najbolji sistem kamera - iPhone i Samsung su tu najbolji, sa tim da Samsung nudi telephoto na svim svojim modelima, dok iPhone nudi samo na najboljem, tako da ova kategorija ipak ide Samsungu, a Pixel je tu tek na trecem mestu

Najbolji ekran - naravno Samsung, tako je vec godinama, prati ga iPhone, pa tek onda Pixel

Najvise problema - nazalost Pixel, dzabe ti najbolja kamera, kad imas tako osnovne probleme kao sto je wi-fi konekcija, nesto sto cak ni za Pixel 7 Pro nije ispravljeno, a taj problem se pojavio od 6-ce, tako da je to bas veliki problem za Google i zato im je 6 Pro pao na samo 530 evra, jer vise niko ne zeli da ih uzima i rizikuje dal ce mu raditi wi-fi ili ce prestati da radi posle nekog system update-a, kao sto se desava.
Cudno mi je za Google da imaju takvih problema, tako da sam pomislio da ih neko od konkurencije sabotira, ili jednostavno imaju problema sa tim novim Tensor chipom.

Na drugom mestu je Samsungov osnovni model, koji ima malu bateriju i samim tim slab batery life, a tu je i iPhone, koji i u 2023-oj odbija da ponudi bilo sta vise od 60hz i telephoto za osnovne, pa makar i za srednje modele, a o ogomnom notchu, debelim bezelima i generalno zastarelom dizajnu, da i ne pricamo...
Realno vise su nahajpovani nego sto realno vrede, da niko ni ne pita dal ima sta bolje, vec uzimaju po rutini u fazonu to je iPhone i nema sta da se pitam, a ne znaju da ih je Samsung kvalitetom vec pojeo, ali na njihovu srecu, ljudi nista ne pitaju i ne gledaju, vec samo kupuju iPhone bez ikakvog informisanja i zato mi je zao Samsunga, koji je realno najbolji, ali ga ljudi ne kupuju dovoljno.

Najbolja baterija - iPhone ima bateriju koja najduze traje, pa Pixel i na kraju Samsung

Najbolji chip - iPhone ima najbrzi chip

Najbolja reklamacija - iPhone

Najbolji kvalitet izrade - iPhone

Najbolja cena - Pixel ubedljivo, ali obzirom na probleme, dzabe mu povoljna cena, tako da kruna ide Samsungu

@2CR4ZY Lepo sam ti vec napisao, uzmi iPhone, 'ebo 120Hz i Samsung.
Kad uzimam novi mob, treba mi bar jedna stvar "to wow me", a iPhone za taj moj budzet od 600e, nema tu stvar, dok Samsung ima sa telephoto i 960fps slowmo... telephoto bas jebe, uvek mi je tako nesto trebalo u mobu, takodje i 120hz dobro dodje, pogotovo kad si se vec navikao na vece osvezenje, nije toliko esecijalno na mobu - istina, ali kad stavim na papir pluseve i minuseve tako ispadne... jednostavno iPhone dokle ne pocne da daje premium funkcije u osnovnim modelima, kao sto ostali daju, ne zanima me, iako kapiram da ce se to tesko uskoro dogoditi, jer se i dalje prodaju ko ludi...

Takodje za iPhone bih morao da kupim i punjac, jer oni su jedini tako pametni, pa jos uvek ne podrzavaju usb-c...

Zenfone 9 i Oppo Find N najbolji Android fonovi na tržištu.

Zavisi kome je sta bitno, zenfone je gamerski fon, a ja ne igram, snaga mi nije bitna, bitna mi je kamera i ekran, cak ni baterija mi nije bitna, jer kad ne radim najvise sam sat vremena za mobom dnevno, a kad radim, to onda moze da se promeni, zavisi od posla...

Takodje ne volim veliki ekran, a Oppo ima ogroman... volim mali, compact ekran, da moze da se upravlja jednom rukom i da moze da mi stane u dzep, a ne da ne mogu da se popnem na stepenik od njega...

Last edited:
Sta god od preporucenog da uzmes, neces pogresiti... Ma samo da saga ne potraje mesecima, kao za 1A kontroler. 🐱

Pomesao sam ga sa Asus ROG Phone, anyway, sladak je mali i ima dobru kameru, jedino telephoto fali i preskup je za ono sto nudi, ali preskup.

Ja sam hteo da ti preporucim OnePlus 10T za 600e ali vidim da si ti napaljen samo za samsung i iphone..slazem se zenphone 9 preskup kod nas(ja gledao za snajku)bas sam se iznenadio

Zenfone 9 i Oppo Find N najbolji Android fonovi na tržištu.
Tek sad izvalih da je Oppo foldable, njih obozavam, mislim da su next best thing, hteo sam Samsung Fold 4, ali jbg 1500e, tako da su i najskuplji, Oppo mi se jos vise svidja, jer je bolji form factor zato sto je manji, uglavnom vec neko vreme imam "plan":

Sad najverovatnije uzimam Samsung, posle Samsunga, za 5 godina kad iPhone ponudi u osnovnim modelima 120hz i telephoto, onda uzimam iPhone i posle iPhone-a, za 10 godina od sad, definitivno uzimam neki foldable, kad im padne cena, poboljsa se kvalitet i kamera.
Ja sam hteo da ti preporucim OnePlus 10T za 600e ali vidim da si ti napaljen samo za samsung i iphone..slazem se zenphone 9 preskup kod nas(ja gledao za snajku)bas sam se iznenadio
Nema telephoto, mislim da mu ni kamera nije wow, ali ima generalno dobar spec za te pare.

a čekaj što ti je telephoto toliko presudna stvar? postoje mnogo bitniji aspekti kad je fotkanje na telefonu u pitanju, kao npr ois, kvalitetan fokus i performanse pod slabim svetlom. ako main kamera ima dobar optički zoom, pogotovo.

pa evo sad, suzio sam izbor na samsung s22 ili iPhone 13, i sad jeste generalno iPhone bolji u vise kategorija od Samsunga, kao sto je baterija, chip, izrada, garancija, pa cak i ekran sudeci po dxomarku, pa i kamera koja mi je najbitnija, ali uvek stoji to da mu fali telephoto kao najglavnije i 960fps slowmo i 120hz kao manje bitno, ali vredno pomena...

zasto mi je telephoto toliko bitan... kao sto rekoh, zelim nesto novo da imam na novom mobu, sto do sad nisam mogao da iskusim, a uhvatim sebe kako cesto imam potrebe da zumiram kad nesto slikam, a sa iPhone 13 kad se zumira, posto nema makar ni 2x opticki zum, to ni na sta ne lici, osim ako se ne zumira nesto bas malo... ima iPhone 13 i bolji zvuk od s22, dosta stavki kad stavis na papir, ali taj telephoto mi je bas toliki trn u oku, toliki da sam razmisljao da mozda potrazim polovan iPhone 12\13 pro, kako bih ga imao...

za ono kratko vreme koliko sam posedovao pixel 6 pro, bas sam se igrao sa telephoto i odusevio sam se, a to je ono sto trazim od novog moba...

evo par slika koje sam napravio sa pixel 6 pro:

PXL_20230114_153315690.jpgPXL_20230114_153322303.jpgPXL_20230114_153327473.jpgPXL_20230114_165506562.jpgPXL_20230114_165510165.jpgPXL_20230114_165514246.jpgPXL_20230114_194944390.jpg

Back
Top Bottom