2CR4ZY
Forumski Apotekar
hvala, mada da upozorim da je sve to amaterski snimljeno...uuuu odlicno! please do share, obogatice temu!
oduvek sam imao zelju da tako nesto radim profi, ali za sad nemam uslova...
hvala, mada da upozorim da je sve to amaterski snimljeno...uuuu odlicno! please do share, obogatice temu!
Pa pored mesa dodam i gljive. Imam mix mešanih šumskih gljiva u zamrzivaču pa ih trošuckam.pa se cudim kako Bolonjeze sa gljivama.
Da, znam da su Bolonjeze samo sa mlevenim mesom, ima i Milanjeze, ali on je bez mlevenog mesa i meni je manje zanimljiv.
Nego propustih da je on napisao da misli samo na spagete Bolonjeze, pa se cudim kako Bolonjeze sa gljivama.
Inace sto se tice Bolonjeza, volim kad mi ih mama pripremi ili u nekom proverenom restoranu, ali ne i onaj sto sluze u fast foodovima, taj mi je odvratan, tako da sam tu vrlo probirljiv.
Svidja mi se tema, jer cesto kuvam i pripremam razna jela i slatkise, imam i razne video recenzije i snimke kako pravim neke recepte, zadnje sto sam snimio je plazma shejk, pa mozda okacim nesto od toga kad ugrabim vremena.
sosovi su precenjeni, klot je prava prica@rale Edukuj malo gospodu kako se pravi bolonjez.
Rale cepa sira samoga i testo, i dosta mu je.sosovi su precenjeni, klot je prava prica
toliko od mene
Nije lako prziti na emajliranom tiganju. Deluje kao da si pekao na manjoj ringli pa si dobio hot spot. A verovatno i ni malo vise ulja ne bi skodilo. U svakom slucaju two thumbs up, deluje vrlo ukusno.kad smo kod jaja, da se i ja zapljunem, moj kulinarski vrhunac
![]()
Masti prosto staviš više, svi to rade jer je mast čvrsta pa većina ljudi "pogrešno" proceni. Ali u ovom slučaju nije pogrešno, ako misliš pržiti na emajlu prosto moraš zamastiti (ili sipati puno ulja). I ringla što približnija veličini tiganja, ili jednostavno peci na slabijoj vatri. Ako ti je toplota neravnomerno raspoređena uvek će ti zagoreti. Tip tiganja tu isto igra ulogu, debeli tiganji generalno bolje raspoređuju toplotu, na tankim je jako teško izbeći zagorevanje (ako je vatra neravnomerna).tako je, manja ringla i cini mi se da je mnogo lako sve spremiti na svinjskoj masti. sa uljem nemam nikada toliko srece
I ja volim kada su od dole dobrano hrskava, a zumanca polurovitaali ima jos nesto, ja mnogo volim kada zagore jaja na oko pa kad moram da struzem, nema nista lepse od toga![]()
Samo slabija vatra, tipa stavi na pola od sada sto si przio zagrej ulje,da malo vise stavi jaja i odmah poklopi.kad smo kod jaja, da se i ja zapljunem, moj kulinarski vrhunac
![]()
To zavisi i od jacine vatre. Ako je jaka vatra treba poklopiti da sto pre dobije toplote i od gore. Ako je lagana, moze da prodje i bez poklapanja, pogotovo ako zeli da bude bas hrskavo od dole, jer ce biti dovoljno vremena da se toplota propagira. Ali da, poklapanje je dobar trik, jos jedan alat koji povecava kontrolu nad ishodom.Samo slabija vatra, tipa stavi na pola od sada sto si przio zagrej ulje,da malo vise stavi jaja i odmah poklopi.
I onda cak i kada zagore onako hrskavo odozgo ce biti done sa finim zumancem.
Bez poklopca ti treba vise vremena za gornji deo,i samim time pregori odozdo.
Brate dijetu pratim,otprilike 80-100 grama slaninice ili prsute naprimer e sad kulen je morao da ode,zato je tu.Samo bih izbacio kulen ili šta je već i ubacio neku pršutu, ostalo je sve savršeno.