• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Male tajne velikih majstora kuhinje [Food&Drinks]

Ali, ja ne jedem hleb? :)

A komentar je bio na uloženo vreme. Sumnjam da puno nas ovde može svakodnevno da ulozi 90min samo za pravljenje hleba, ili nekoliko sati? za pravljenje svih obroka istim tempom.
Prvo izvukao si se sa ovim komentarom spremao sam se na dugacak hate post.😂
Drugo tema je otvorena za ljubitelje dobre hrane,ne zanima nas ni vreme ni novac uzivamo u tome sto radimo.
A sada za komentar o vremenu,napisacu ti da te ne lazem sada 100ak recepta gde ti je dovoljno bukvalno 20-30 minuta aktivnog kuvanja ako ne i manje.
Stvar je uvek u pripremi i organizaciji.
Ovaj hleb npr napravis za vise dana iz razloga sto je bolji sutra nego svez i zdraviji.
Za razliku od naseg belog sundjerastog hleba ovaj jedes manje jer brzo zasiti.

A sada dnevna doza
IMG_20210506_183757_Bokeh.jpg

Tikvice sa rostilja presecene na pola,sredina kasikom udubljena,prvo se ispece gornji deo,zatim kada se okrenu kasikom u udubljenje podeliti smesu od fete,persuna,ljutih papricica i ostatka tikvica koje smo kasikom izvadili.So, biber, maslinovo ulje promesati i gotovo.
Kada se smesa rasporedi obavezno poklopiti da bi se fino ispeklo.
Resto sam stavio na pecurke.

A sada dnevna doza
View attachment 1141

Tikvice sa rostilja presecene na pola,sredina kasikom udubljena,prvo se ispece gornji deo,zatim kada se okrenu kasikom u udubljenje podeliti smesu od fete,persuna,ljutih papricica i ostatka tikvica koje smo kasikom izvadili.So, biber, maslinovo ulje promesati i gotovo.
Kada se smesa rasporedi obavezno poklopiti da bi se fino ispeklo.
Resto sam stavio na pecurke.
Sviđa mi se ideja, moracu probati. Ja pečurke i tikvice pravim na roštilju klot, samo sa solju. Problem sa komplikovanijim pristupima je što uvek spremam za puno ljudi pa je logistički izazovno imati i toppinge. Ali svejedno ću probati.

Edit:

Evo mog primera. Šampinjoni, bukovače, tikvice, šargarepa, so biber.
DSC01623.jpg

Kako ću se lepo pridružiti samo da izfiltriram slike i nađem što šta ili uzmem da spremim nešto u međuvremenu :)

Jel to kao kora za pitu?

Back
Top Bottom