Čuj brat, bitno je da si pokušao i napravio to. Kuvanje je kao i ostale stvari u životu, nešto što učiš i razvijaš sa vremenom. Bitno je da se trudiš i da ne naručuješ samo online hranu.
Nemam slike skorašnje hrane, ali evo iz Decembra prošle godine kada sam naučio sam da mesim i pravim hleb:
Recept:
Pola kvasca, brašno pola integralnog otprilike, kašičica soli x2 kašićica šećera. Brašno u posudu, dolivate pomalo vruće vode i promešate dok ne poćne da se zgrušnjava i onda se mesi rukom, kao da previjate papire ili glinu. Povremeno dodate još brašna dok ne postane manje lepljivo. Može malo ulja da sipate da se ne slepi sve. Ostavite u posudi prekriveno folijom i poklopcem i krpom na radijatoru, pola sata do 40 minuta da se testo podigne. (Jako bitno ne otvarati prozore i vrata od terase jer će testo da splasne i onda ste sjebani!) Kada to prođe pospete brašno po površini pulta, i onda počnete da ga mesite i preslažete (tj bolji termin od gornjeg opisa!), dodajete po malo brašna čisto da ne bude suv, dok mu to radite i uključite rernu na 230 stepeni. Ako imate otvoreni ovalni pleh možete i papir za pečenje da stavite u njega i onda sa hlebom koji se malo posoli brašnom iznad i napravite rezove nožem, gurnete hleb u rernu i 35 minuta ga nadlegdate. I et voila!
Oduzme vam realno oko 1 i po ili nešto jače vremena života, ali verujte mi kada naučite i usavršite formu, nikada više nećete hteti da kupite hleb u bilo kojoj od pekara kada shvatite da delo vaših ruku može biti ukusnije i zdravije od onoga što nam uvaljuju.