• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Male tajne velikih majstora kuhinje [Food&Drinks]

E bolonjeze, ali sa mlevenim mesom obozavam, u top 3 su mi... i uglavnom jela sa mlevenim mesom su mi na vrhu, recimo sarma prvo mesto.

Ovo?
2fa43ab1b61430dd5846cced4a9a41aa.jpg

E bolonjeze, ali sa mlevenim mesom obozavam, u top 3 su mi... i uglavnom jela sa mlevenim mesom su mi na vrhu, recimo sarma prvo mesto.
Bolonjeze jesu samo sa mesom,tj to je pasta sa ragu sosom,ne postoji u italiji pasta bolonjeze,iskulirace te italijan kao pravog iako zna o cemu pricas.

Rodilo poslusaj brata sledeci put,sos domaci ili kupovni nije bitno u tiganj koliko za porciju odvoji kada skuvas spagete 2-3 deci vode i u porciju dodaj otprilike pola case,rokni spagete posle 2 min krckanja i promesaj.
Jedno minut do dva zavisi od gustine sosa primetices i uzivaj.
Ta tehnika pojaca dosta ukus i spagete postanu kremastije i puno puno ukusnije.

Evo nesto sveze spremljeno od mene, azijske nudle sa soja sosom i seckanim povrcem, sve zajedno isprzeno u loncu 😄
View attachment 1173
Lonac je pun pogodak,posto azijati spremaju u Wok-u s razlogom da im toplota cirkulise u obilnim kolicinama.
To oni zovu Wok-hei u sustini oni zagreju Wok bez ulja do temperature gde pocne da se dimi,onda dodaju ulje i kuvaju dalje,to im sprecava da se hrana zalepi i jos neke fore zaboravio sam.

Bitje ovo najbolji thread na forumu, osetjam to!
Samo nastavite i svaka chast.

Ja sam danas jeo neshto shto najcheshtje jedem kada me mrzi da dishem. Tri parcheta hleba, na jedan ajvar, na drugi puter, a na tretji pashteta :3
Na sva tri parcheta idu crni i beli luk. Na ajvar ide kuvano jaje, na puter slanina i gljive, a na pashtetu nishta. Sve to pojeo za dva minuta.

Moj recept za neshto na brzinu a da je raznovrsno :3

@Sqall lakse mi je u loncu da mesam, ovo je lepljivo i leti na sve strane, u tignju napravim haos 🙃
@ljubomir neke soba instant nudle koje sam nasao u supermarketu, skuvam ih prvo pa onda smesam sa proprzenim povrcem i sosom
@Yuka Sakazaki tako i ja jedem u prolazu, dve kriske tosta od celog zrna, pa razmazem kasiku pavlake na svaki i stavim po pecenu papriku iz tegle

Bitje ovo najbolji thread na forumu, osetjam to!
Samo nastavite i svaka chast.

Ja sam danas jeo neshto shto najcheshtje jedem kada me mrzi da dishem. Tri parcheta hleba, na jedan ajvar, na drugi puter, a na tretji pashteta :3
Na sva tri parcheta idu crni i beli luk. Na ajvar ide kuvano jaje, na puter slanina i gljive, a na pashtetu nishta. Sve to pojeo za dva minuta.

Moj recept za neshto na brzinu a da je raznovrsno :3
Pics or it didn't happen

Bolonjeze jesu samo sa mesom,tj to je pasta sa ragu sosom,ne postoji u italiji pasta bolonjeze,iskulirace te italijan kao pravog iako zna o cemu pricas.
Da, znam da su Bolonjeze samo sa mlevenim mesom, ima i Milanjeze, ali on je bez mlevenog mesa i meni je manje zanimljiv.
Nego propustih da je on napisao da misli samo na spagete Bolonjeze, pa se cudim kako Bolonjeze sa gljivama.
Inace sto se tice Bolonjeza, volim kad mi ih mama pripremi ili u nekom proverenom restoranu, ali ne i onaj sto sluze u fast foodovima, taj mi je odvratan, tako da sam tu vrlo probirljiv.

Svidja mi se tema, jer cesto kuvam i pripremam razna jela i slatkise, imam i razne video recenzije i snimke kako pravim neke recepte, zadnje sto sam snimio je plazma shejk, pa mozda okacim nesto od toga kad ugrabim vremena.

Last edited:
Retko kada kuvam (nisam se džaba ženio valjda lol), ali ako ugrabim priliku (čitaj: nateram se) fotkaću bude li štogod zanimljivo.

Back
Top Bottom