Pravio sam ovo i moram reći da je baš dobra promena u odnosu na stvari koje obično jedem. Ono što mi malo smeta je što sam stavio dosta gorgonzole i bilo je baš "nezdravo". Osećalo su se kalorije i mast iz tog siraPatlidžan sa gorgonzolom recept
Za dvoje ljudi su dovoljna dva poveća patlidžana.
Možete uzeti oko 100 do 150 grama suvog mesa (pršuta, suvi vrat, ili lepa pančetica) i 100 do 150 gr gorgonzole.
Patlidžane, prepoloviti na pola, pa izdubiti unutrašnjost, koristio sam viljušku, može i kašičicom za šećer.
Unutrašnjost patlidžana iseckati na što sitnije kockice. Za to vreme u tiganju staviti bilo šta od navedenog suvog mesa, i da se proprži ali ne previše, ne treba mast ili ulje, sami će da puste sokić slasni i kada se to desi, roknete unutrašnjost naseckanog patlidžana u sve to.
Malo da se proprži i onda ubacite naseckanu gorgonzolu, i kada se ona otopi ukloniti iz tiganja.
Uzećete tu masu i napuniti njome prazne patlidžane, stavite ih u kakav pleh i gurnite u rernu koju ste prevashodno zagrejali na oko 200, 220 stepeni i pratite to sledećih pola sata ili četrdeset minuta.
I kada bude gotovo servirajte i uživajte.
Slazem se u potpunosti.Nista lepse od telece corbe, mada nisam bas dugo jeo riblju corbu, ta je vec lutrija gde je kako naprave, teleca je uglavnom svuda dobra.
Mada ja generalno obozavam corbe, paradajz corba, corba od blitve mi je fenomenalna.
View attachment 8553
... ali jbg, ja volim masne sireve sa jakim ukusom, ali ok je.
Ja sam ga krkao na par mesta u Nisu, zna da bude bas dobar, ali se nikad ne setim da ga napravim kuciJesi li probao ikad Belmuž? Ako ne, mislim da bi ti se baš dopao. To je nešto što napraviš za 5-10min, a svi prisutni se oduševe jer nikad nisu probali tako nešto. Od sastojaka ti treba samo kravlji mladi punomasni sir (neobran kajmak, potrebna je masnoća), so po želji i kukuruzno brašno. Ništa više
View attachment 8564
Sounds right up to my alleyJesi li probao ikad Belmuž? Ako ne, mislim da bi ti se baš dopao. To je nešto što napraviš za 5-10min, a svi prisutni se oduševe jer nikad nisu probali tako nešto. Od sastojaka ti treba samo kravlji mladi punomasni sir (neobran kajmak, potrebna je masnoća), so po želji i kukuruzno brašno. Ništa više
U suštini glavni i poznati recept je iz Svrljiga (Belmužijada) u koji ide i belo brašno, ali preko brda, iz kraja odakle sam ja (Stara Planina), neke babe kuvarice su provalile da nije potrebno belo, dovoljno je i kukuruzno samo. Zbog toga naš belmuž ima mnogo jači i direktniji ukus i smeo bih da se kladim da se svima više sviđa ta verzija, nego ova iz Svrljiga.
View attachment 8564
čekaj, stvarno jedeš čokoladu viljuškom?![]()
Ma kakvi indusi...haha, da... kad je jedes prstima odma krene da se topi, a mrzim da prljam ruke, isto tako recimo i piletinu, tipa batake i sve sto ljudi inace jedu prstima, jer je tako i mnogo lakse, ja se mucim sa viljuskom i nozem, treba mi pola sata da iseckam jedan batak... tako da nema jela koje ja jedem prstima, susta sam suprotnost indusima, koji sede napolju u nekom cucnju i jedu sve zivo rukama, pirinac itd, gledao ih na jednom snimanju, znaci zgadio mi se zivot...
Brt, kada ga drkiš stavis li rukavicu ili uzmes kineske štapiće da ne isprljaš ruku?haha, da... kad je jedes prstima odma krene da se topi, a mrzim da prljam ruke, isto tako recimo i piletinu, tipa batake i sve sto ljudi inace jedu prstima, jer je tako i mnogo lakse, ja se mucim sa viljuskom i nozem, treba mi pola sata da iseckam jedan batak... tako da nema jela koje ja jedem prstima, susta sam suprotnost indusima, koji sede napolju u nekom cucnju i jedu sve zivo rukama, pirinac itd, gledao ih na jednom snimanju, znaci zgadio mi se zivot...
Pro tip: hvataj piletinu salveticama. I dalje je cimanje, ali manje nego da proznojavaš krv sa escajgom.haha, da... kad je jedes prstima odma krene da se topi, a mrzim da prljam ruke, isto tako recimo i piletinu, tipa batake i sve sto ljudi inace jedu prstima, jer je tako i mnogo lakse, ja se mucim sa viljuskom i nozem, treba mi pola sata da iseckam jedan batak... tako da nema jela koje ja jedem prstima, susta sam suprotnost indusima, koji sede napolju u nekom cucnju i jedu sve zivo rukama, pirinac itd, gledao ih na jednom snimanju, znaci zgadio mi se zivot...
Pa operi ruke posle jelaPro tip: hvataj piletinu salveticama. I dalje je cimanje, ali manje nego da proznojavaš krv sa escajgom.
Ja sam isti, ne volim da mi se posle pola dana ruka oseti na piletinu ili koju god hranu.
Brt šala mala,ne ljutimo se zbog glupostiDruze...
Pro tip: hvataj piletinu salveticama. I dalje je cimanje, ali manje nego da proznojavaš krv sa escajgom.
Ja sam isti, ne volim da mi se posle pola dana ruka oseti na piletinu ili koju god hranu.
Brt, kada ga drkiš stavis li rukavicu ili uzmes kineske štapiće da ne isprljaš ruku?
![]()
meni najvise smeta sto kad su mi masne ruke tokom jela, sta god da dohvatim, izmasticu, sto escajg, posluzavnik, sto daljinski za tv, jer uvek gledam tv dok jedem, pa onda kvaka od moje sobe, pa kvaka od kupatila, pa onda slavinu u kupatilu cu dobrano da izmastim, ako uopste i uspem da je otvorim sa tako masnim rukama, i onda sam jednostavno uvideo da mi se ne isplati da mastim ruke, suvise posla posle oko ciscenja svega toga...
Glupost brt dal prao ruke,krpu ili priborNe praktikujem to, recimo uzmes krpu, izmastis, moras da je peres, nepotreban dodatni posao, koji se izbegne time sto jednostavno jedes sa priborom![]()