• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Samo da napomenem da nisam koristio ove fischer tiplove koji su stigli u pakovanju TV nosača. Nije da nemam poverenja u njihov kvalitet, kvalitetni su, ali su i kratki i mom zidu su potrebni dosta duži, kakve sam i koristio za montažu.

jel ima taj ssd dram cache?

Naravno da nema. Ali za namenu koju sam mu ja namerio to nije bitno. Zabole me da drži 400MB/s (inače blizu maksimale za SATA SSDove) ceo dan. U burstovima će da leti i to je i cilj. Ako nje bude leteo, leteće nazad.

Jeste, posle malo googlanja vidim da ima jos gomila slicnih takvih. I to sto kazes, online pa ako ne odgovara vracanje nazad :)

Ja mogu samo da ti kažem da Redragon Ire Pro je očekivani kvalitet dok ne upališ simulirani 7.1 a onda prosto bole uši. Testirao kada je kolega kupio ali pošto sam gluv (uništio uši slušajući muzoku kroz Koss Sparkplug koji baš dihtuje uši na 11/10) ne mogu da ocenim kvalitet zvuka sem kada je baš raspad.

Last edited:
Ja mogu samo da ti kažem da Redragon Ire Pro je očekivani kvalitet dok ne upališ simulirani 7.1 a onda prosto bole uši. Testirao kada je kolega kupio ali pošto sam gluv (uništio uši slušajući muzoku kroz Koss Sparkplug koji baš dihtuje uši na 11/10) ne mogu da ocenim kvalitet zvuka sem kada je baš raspad.

Da da jasno. Necu kupovati onda, sacekacu da se nakupi love pa uzeti nesto redovno

Naravno da nema. Ali za namenu koju sam mu ja namerio to nije bitno. Zabole me da drži 400MB/s (inače blizu maksimale za SATA SSDove) ceo dan. U burstovima će da leti i to je i cilj. Ako nje bude leteo, leteće nazad.
pitao sam gruntyja, ali hvala na odgovoru. :D
svakako može biti jedan od razloga zašto mu se dešava to što mu se dešava...

Pre jedno mesec dana poceo da me zeza mis, random se kurzor zakuca na sekundu i onda nastavi sve OK. Komp se ne baguje samo mis je u pitanju, posto sam igrao par igara iskljucivo na gamepad-u i nisam ni skontao taj problem dok jedan dan nisam probao da igram sa misem :D
Probao sam brisanje iz device manager-a i menjanje usb slota nope nothing.
Uzecu drugi mis ako ce to resiti, al bi se mega smorio da me isto saceka sa novim :D

Isprobaj ga na drugom kompu, heck, ubodi ga u konzolu i isprobaj u nekoj igri koja podrzava keyb+mouse.

Imam tu kuci neki bekap komp u cosku mogao bi da ga butujem ako me ne bude mrzelo :D Al frka je sto je problem jebeno random, nekada se satima ne desi, pa onda krene da kenja. Nemogu 100% pouzdano da repliciram :/
Meh ionako igram 99% vremena na gamepad-u. Dok ne izadje neki novi dobar FPS sve OK :D

Nije, presao sam sa wireless-a na zicu posto mi je wireless samo prestao da puni bateriju ... Mis radi preko kabla i dalje, al nece da puni, pa sam ga cusno u orman i izvadio ovog rezervnog :)

Uzeo bi ponovo neki wireless svakako, treba da bacim pogled sta valja u budzet varijanti ovih dana (30-40e).

G305 je i dalje super izbor kontam.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Uh ovaj razer mi deluje sexy, vise volim ove desnjak dizajnirane misove :D Samo se nadam da nije previse lako stisnuti greskom ova dva mala tastera na levom kliku :D

Dosta se kuburilo i čekalo da cene padnu, pa sam razgledao pojedinačno delove za novi komp, uglavnom preko BC Group, vidim bije ih dobar glas.

Maticna ploca:

Napajanje:

GIGABYTE GP-UD850GM 850W Gold modularno napajanje GP-UD850GM PG5 GEU2

ili

SEASONIC G12 GM-Series 850W 80+Gold polumodularno napajanje
https://www.bcgroup-online.com/napajanja/seasonic-g12-gm_series-850w-80÷gold-polumodularno-napajanje-145476

RAM:

KINGSTON DDR5 32GB (2x16GB) 6000MHz Fury Beast RGB KF560C30BBEAK2-32

SSD:

SAMSUNG 1TB 2.5'' SATA III MZ-77E1T0B 870 EVO Series SSD

https://www.bcgroup-online.com/ssd-...-sata-iii-mz_77e1t0b-870-evo-series-ssd-75566
Graficka kartica:

ASUS TUF Gaming Radeon™ RX 7800 XT OC Edition 16GB GDDR6 TUF-RX7800XT-O16G-GAMING

https://www.bcgroup-online.com/graficke-kartice/asus-tuf-gaming-radeon™-rx-7800-xt-oc-edition-16gb-gddr6-tuf_rx7800xt_o16g_gaming-199888

malo sam gledao online, osim sto svi kukaju da je teska i velika ko tucak, ne vidim da praiv neke velike probleme 😄

ili

BIOSTAR RX-7800XT 16GB GDDR6 256 bit VA7806XMP2

Wolfie i roki predložili ove SSD umesto onog što sam okačio gore:

ili

Ostaje još procesor, i cooleri, sa ovim poslednjim stvarno ne bih znao šta valja i koliko da ih nakalemim. Eventualno ako imate predloge da se nešto drugo umanji tipa grafa, ili eventualno ram memorija, pa da se preusmeri na nešto drugo.

Generalna ideja je da se okušam u budućnosti u montaži i povremeno igranje, svaki savet dobrodošao.
P.S. Ne mora da znači da ću sve kupiti preko bc groupa, ako nađem negde povoljnije odatle bih i uzimao delove.

Znaci tebi treba sve osim samog kucista? (ploca+cpu+cooler+ram+gpu+ssd+hdd+psu)

Koliki ti je ukupni budzet onda?

Znaci tebi treba sve osim samog kucista? (ploca+cpu+cooler+ram+gpu+ssd+hdd+psu)

Koliki ti je ukupni budzet onda?
imam bequiet kućište, tako da je to jedina stavka koja ne treba da se kupi. Šta znam ovo je već oko 1000 i nešto, možda do 1500 najviše bih išao. Ne dalje od toga.

Back
Top Bottom