• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Gejmujem cesto sa cetvorkom, ok je. Ne vidim razliku u latencyju sa zhaomijem i sony xm4.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Bas gledam opise za ove 5 pro vidim za ovaj rang cene su bas zadovoljni ljudi, a latency je poprilicno nizak za gaming. Mozda povucem okidac, mada imam vec paket na putu stigao pre vise od 2 nedelje u Srbiju i stoji im tamo ....

Delio je Boki neki dan ovaj video, pa mozete baciti pogled. Ima neki video pre ovog, koji nisam gledao. Ovaj je navodno bolji, raznovrsnije su preporuke.

Trazim kvalitetan opticki HDMI kabl od 3 metra, ali da ima kod nas da se nabavi, preko KP-a ili preko neke nase prodavnice... ne bih preko Aliexpresa ili tako nekih stranih sajtova narucivao, pa cekao...

Mislim da ćeš teško naći optički HDMI kabl od 3m dužine, jer za tu dužinu nema potrebe da bude optički, pa se zato prave od 5m pa naviše.

Da, moze i 5 i vise metra, preorao sam KP i nasao ova dva koja mi deluju najbolje:

ili da uzmem obican HDMI od 3 metra ako nema razlike?

Ja sam mislio da samo do 2 metra nemaju lag, ne do 3?

Prvi put cujem bukvalno.

Prvi put cujem bukvalno.

Citiram sa KP oglasa:

"Sto je duzi kabl to je veci problem zbog hercaze, ovo zavisi od uredjaja koji daje i koji prima signal. Mnogi ne garantuju da ce raditi na 5m 4k 120Hz pa ajde i ja da napisem, do sad nisam imao problem kod kupca."

Citiram sa KP oglasa:

"Sto je duzi kabl to je veci problem zbog hercaze, ovo zavisi od uredjaja koji daje i koji prima signal. Mnogi ne garantuju da ce raditi na 5m 4k 120Hz pa ajde i ja da napisem, do sad nisam imao problem kod kupca."

Imao sam sa duzinama (20+ m) problem handshakea, veze sa lagom to nema. I to je samo resio bolji (realno citaj deblji) kabl. Nista preko 60hz nisam slao na te duzine doduse.

Pisali smo ovde vec. Na kratkim duzinama nema nikakve razlike. Ja ipak lagano mjenjam sve krace kablove i prelazim na opticke, iskljucivo zbog estetike a sve preko 5-7m zbog funkcionalnosti. Taj Ruipro bi trebao da bude dobar.

Pisali smo ovde vec. Na kratkim duzinama nema nikakve razlike. Ja ipak lagano mjenjam sve krace kablove i prelazim na opticke, iskljucivo zbog estetike a sve preko 5-7m zbog funkcionalnosti. Taj Ruipro bi trebao da bude dobar.
ruipro je najpopularniji optičli hdmi na amazonu, tako da verujem u pouzdanost...

Što, jel tanji od klasičnih?
što bi se reklo, ko voli

Treba mi preporuka za TV nosac, koji mogu bar jedan metar da privucem ka sebi... ili tu vise spada robotic arm ili kako se vec zove, kod nje jeste laksa montaza jer se drzi za sto ili tv policu, ali onda se opet pitam dal ce tako izdrzati tezinu televizora od 55 incha, da se ne prevrne...

Treba mi preporuka za TV nosac, koji mogu bar jedan metar da privucem ka sebi... ili tu vise spada robotic arm ili kako se vec zove, kod nje jeste laksa montaza jer se drzi za sto ili tv policu, ali onda se opet pitam dal ce tako izdrzati tezinu televizora od 55 incha, da se ne prevrne...
Ja kad sam gledao tu ruku za svoj tv, najjeftinije sto sam nasao, a da izdrzava tezinu i da je kvalitetna je bila 360 funti. Kod nas nisam nista nasao, osim kod jednog lika na kp koji je jedini imao veliki izbor nosaca. Mozda je sad situacija drugacija, ali ta ruka koja se kaci na sto za tv od 55 inca mislim da i nije bas najbolji izbor.

Ovaj sam ja uzeo sebi, kvalitetan je i nosi 65 inca lagano, imam utisak da bi i mene mogao da nosi koliko je dobar. Cimni njega pa vidi jel ima sta po tvojoj volji.

ruka koja se montira na sto ne dolazi u obzir.
možeš uzeti bilo koji zidni nosač koji podržava težinu tvog televizora a da ima opciju da se širi i skuplja. ja sam maznuo neki xwave iz firme pošto se nije koristio. ima ruku i može se oko pola metra izvući napred.

bitno je samo da koristiš kvalitetne tiplove pri šrafljenju u zid. osmica minimum.

Cenim da mi ovako nesto treba ovog tipa:

Montaza-televizora-na-zid.jpg

Vidjao sam takve stvari po vilama u Srbiji, moze tv da se izvuce prakticno do pola sobe, ali to su bili 32"...

ruka koja se montira na sto ne dolazi u obzir.
možeš uzeti bilo koji zidni nosač koji podržava težinu tvog televizora a da ima opciju da se širi i skuplja. ja sam maznuo neki xwave iz firme pošto se nije koristio. ima ruku i može se oko pola metra izvući napred.

bitno je samo da koristiš kvalitetne tiplove pri šrafljenju u zid. osmica minimum.
Ako je u ikakvom obliku novogradnje, navojna sipka kroz ceo zid.

Back
Top Bottom