Velika je šansa da novije gigabyte ploče nemaju podršku za dolby/dts na optičkom, samo stereo. Moja aorus elite ax nije imala.Ja ciljam na manju plocu sa dobrim VRM hladjenjem, realno gledano treba mi samo jedan-dva M.2 porta, gigabit ethernet, i dva slota za RAM.
edit - setih se, i optical audio mi takodje treba, a to nema bas svaka ploca.
Sad sam na Gigabyte B550M Aorus Pro i nemam zamerku, RTX4080 je 3x veci od ploce.![]()
150W je samo javni spec za taj konektor, ali napravljen je da moze da bez problema da povuce 300W.mada meni to zvuci iskreno mnogo da jedan 8pin toliko moze? Zar nije 150w pre nego 300w?
I ja na drugom kompu na 7900x furam jedan, nije bilo problema do sad.Jedno pitanjce, da li ce mi za 7950x3d biti dovoljan samo jedan CPU osmopinac? Vidim ova Aorus Pro X ima 2x 8pin za Cpu a sadasnja B550F ima 1x 8pin i 1x 4pin, i 5600px sam koristio sa tim jednim osmopincem a on je stvarno mali potrosac. E sad da pitam posto 7950x3d je druga prica u odnosu na 5600x pa me zanima koliko W moze da isporuci jedan osmopinac? Citam po netu da predlazu oba da se ubodu kad se kao klokuje procesor, ja iskreno nema potrebe da klokujem bilo sta, samo Pbo i vozim...
Napajanje mi je stara predobra zverka P2 1200w pa ako je propusna moc 300W kao sto pisu na netu, mada meni to zvuci iskreno mnogo da jedan 8pin toliko moze? Zar nije 150w pre nego 300w?
Mislim da imam i drugi kabel za Cpu ali onda bi morao da se zezam sa produzecima da narucujem od ovih modera sto prave pa mi se ne cima ako nije neophodan.
Ja uzeo da zamenim polomljeni faceplate na elite 2, bes mi sve ako nije original.
Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk
7800X3D vs Zen 5.