• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Hteo prvo da kucam u recent get, al reko bolje ovde.

Jebo nvidiu i onaj novi gpu konektor morao sam bukvalno ko svinja da stisnem da udje skroz da "klikne". Nije ni cudo sto masa ljudi nije htela to da sili pa su dobili vatra i dim show u kucistu :D

Za gpu sam odradio DDU cistu instalaciju, za CPU valjda ne moram da se cimam nesto ? Win je sam skontao koji je novi CPU, ploci sam sibnuo zadnji BIOS pre instalacije ovog procesora i to je to valjda ? :D
E obavezno proveri i PSU deo konektora! Kada sam bio stavio kod mene 4080, na samom kraju sam primetio da u napajanje nisam skroz kliknuo konektor.

Hteo prvo da kucam u recent get, al reko bolje ovde.

Jebo nvidiu i onaj novi gpu konektor morao sam bukvalno ko svinja da stisnem da udje skroz da "klikne". Nije ni cudo sto masa ljudi nije htela to da sili pa su dobili vatra i dim show u kucistu :D

Za gpu sam odradio DDU cistu instalaciju, za CPU valjda ne moram da se cimam nesto ? Win je sam skontao koji je novi CPU, ploci sam sibnuo zadnji BIOS pre instalacije ovog procesora i to je to valjda ? :D
gledaj ti na znakove dima kad si morao da stiskaš taj konektor kao mrcina :)

ostale korake mislim da si odradio kako treba 👍

Ja koliko se secam nisam morao uopste da stiskam konektor gurnes lagano dok ne cujes 'klik' zvuk i to je to.

@DieH@rd
Kablovi u napajanje lagano ulaze, uzeo sam dva skroz nova 8 pin cisto reda radi :D

@Maxa
Koristim taj mali adapter 2x8pin na taj novi, u njega su 8pin sklizli lagano ko vazelinom da sam podmazo, al u sam gpu je bogme moralo jace, al ima onaj led koji kod asusa trepce ako ima frke, a ako se skroz iskljuci sve OK, evo gledam sada iskljucen je :)

Ja sam imao problem pre jedno mesec dana, pocelo odjednom da mi se desava black screen, ono kad u igri samo se zacrni ekran i vent od grafe ode na 100%.. i sta moze biti, mozgam, setim se da sam tih dana cistio tj izduvavao komp i sta sam tu pipkao, kablirao i valjda malo ispomerao taj 12vhpwr kabel. Tako da pipav je i ne trpi izgleda ni najmanje pokrete, bar ovaj moj kabel sto imam, sreca pa nije pregorelo nesto

Ne kontam sta su menjali taj konektor, posle toliko godina su barem mogli nesto bolje smisliti :/ Kao sto su npr za USB presli na uber pametni C pa nema vise tamo/vamo bockanja.
A za ovo mi se cini da su cisto fore radi presli na ovaj novi. Pogotovo mi smesno sto moram 2x8pin da koristim za gpu koji trosi 200w lol

Valja li ovaj eksterni HDD ili da uzmem neki drugi?

Valja li ovaj eksterni HDD ili da uzmem neki drugi?

Deluje ok sem MicroUSB 3. Mrzim daj interfejs. Microusb mi nikada nije pravio problem ali MicroUSB 3 mi je crkao na 3 eksterna drajva. A ja sam užasan sa lemilicom da ih sredim. Baš se lako razglave i onda gube kontakt što na kraju dovede do crkavanja kontolera.

Zelim da uzmem tri RGB fana za kuciste, 12-ice, zeleo sam Noctua, ali koliko vidim, oni uopste nemaju RGB fanove u ponudi.
Zbog toga je pao izbor na Corsair Ll120 Rgb 120mm Dual Light Loop White Rgb Led Pwm 3:

Ti mi najbolje izgledaju, ali nisu im performanse bas na nivou Noctue... pa me zanima dal neko ima neku preporuku sta jos da razmotrim?

43 cfm vs 48 cfm i nije bas nesto jaci, a izgleda mnogo losije od corsaira koji sam okacio...
trazio bih nesto oko 60 cfm
a zašto ne bi uzeo 140tice? bolja efikasnost i tiši su...
hmm, moram da vidim dal ih podrzava moje kuciste, mislim da ih podrzava, samo pitanje je dal mi staju dva ili tri, jer sad mi tu staju tri u nizu i popunjavaju prostor, dok ako stavim 14, ako staju samo dve, to ce biti ruzno, jer ce ostati nesto praznog prostora, ali ako staju sva tri da popuni ceo taj donji prostor, onda bih mogao da razmislim i o toj opciji.

ako se dobro sećam tvoje kućište je veće od mog, a u mom staju 3 140tice...

Joj boze, prso sam ko lajsna, ovo i jesu 14-ce sto imam u kucistu...

Mogu umesto te tri 14-ce da ubacim dve 18-ce, pa sta mi je bolja opcija, 18ce su tise, ali dal tri 14-ce daju znacajno veci cfm?

To mi je situacija na dnu kucista, napred vec imam dve 18-ce, ali njih jos necu da menjam RGB verzijom, prvo taj donji red...

edit

Nevermind, ispadne otprilike isto:

3 fans x 105 cfm = 315 cfm
VS
2x fans x 153 cfm = 306 cfm

1708286477356.png

Last edited:
Koje kvalitetno napajanje uzeti? Racunajuci da ce i CPU i GPU imati visok TDP kontam da bi mi trebalo barem 850W.

Back
Top Bottom