• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Zavisi od namene. Ako ces da rezes retro, samo neki 10+ god star polovnjak.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Zavisi od namene. Ako ces da rezes retro, samo neki 10+ god star polovnjak.

Treba mi za standardno bekapovanje stvari sa hdd-a (slike, muzika, dokumenti, random shit)

NEC, Optiarc
Gde to ima, gledao sam po radnjama online, imaju samo Hitachi, Asus i eventualno LG

Uzmi bilo koji, pa nek traje koliko traje. To je sada bas potrosna roba.

Uh, polovan rezač nikad ne bih kupio. Moraću onda da bacam kockicu između ova tri nabrojana.

Današnji rezači su težak treš, ovaj Liteon sam uzeo pre 3 godine otprilike, nije narezao ni 150-200 diskova i evo krenuo da brljavi. Pre toga sam imao Samsunga koji je narezao stotine diskova a pre njega sam imao Pioneer 108D sa kojim sam narezao na hiljade diskova dok nije otkazao poslušnost.

Ja imam isto pioneera od 2008-e fazon, mislim da je 109. Najgore sto moze da se desi je da se ne otvara, propali beltovi, zamenis i udri

Gde to ima, gledao sam po radnjama online, imaju samo Hitachi, Asus i eventualno LG

Ja uzeo bas taj, od bas tog prodavca, radi ko singerica...

Aha,
Ja imam isto pioneera od 2008-e fazon, mislim da je 109. Najgore sto moze da se desi je da se ne otvara, propali beltovi, zamenis i udri

Moj 108D je bio ATA, kupio sam ga novog 2005. godine za 85e. Nije imao problem sa vratancima već je samo prestao da čita diskove jednog dana.

Ja uzeo bas taj, od bas tog prodavca, radi ko singerica...

Kul ali ovo je rezač za laptop jbg, ja jurim desktop rezač, nemam poverenja u usb interfejs za ove poslove.

Uh, polovan rezač nikad ne bih kupio. Moraću onda da bacam kockicu između ova tri nabrojana.

Današnji rezači su težak treš, ovaj Liteon sam uzeo pre 3 godine otprilike, nije narezao ni 150-200 diskova i evo krenuo da brljavi. Pre toga sam imao Samsunga koji je narezao stotine diskova a pre njega sam imao Pioneer 108D sa kojim sam narezao na hiljade diskova dok nije otkazao poslušnost.

Nema više kvalitetnih uređaja. Jedino kada bi našao nešto staro neotpakovano ali teško da ćeš naleteti. Ne sećam se hvaljenog SATA DVD-RWa uopšte. Kupi neki od ovih za 20e, reži sa verify i kada crkne uzmi sledeći...

Kad vec pricate o rezacima sta mislite o Blu-Ray rezacima?
Jesu skuplji od DVD rezaca ali diskovi koliko vidim nisu skupi.

Kad vec pricate o rezacima sta mislite o Blu-Ray rezacima?
Jesu skuplji od DVD rezaca ali diskovi koliko vidim nisu skupi.
Imao sam BR rezač na laptopu, nikad nisam narezao ni jedan BR disk. Ako ti treba i znaš da ćeš ga koristiti, zašto da ne, nabavi ga.

Htedoh da menjam samo grafu, a pretvori se u upgrade čitavog kompa kog sam sastavio u martu prošle godine. 😄 Reko’ kad već stoji rastavljen (nisam stigao da prepakujem delove u novo kućište koje sam kupio, a u međuvremenu sam prodao i 6700XT koga će zameniti 4070S), da ja lepo prodam i ploču, RAM i CPU dok još nešto vrede. Juče ih oglasio na KP, danas su već otišli novim vlasnicima. Prodao sam ih za 290€, svega 60€ manje od cene za koju sam ih kupio. :cool: Doplata oko 200€ za Ryzen 7600X, B650M matičnu i 32GB DDR5 6000MHz CL30.
Planirao sam u nekom momentu da 5600 zamenim sa 5800X3D, ali za gotovo istu doplatu (tih 200€) mogu da zamenim čitavu platformu što je rekao bih isplatljivije rešenje na duže vreme.

Zasto ja nikad ne naidjem na likove koji kupuju stvari za vise nego sto vrede :D
Kad ja stavim sa realnom cenom jos mi se se cenjkaju da spustim jos lol
Odlicno si prosao *thumbs up*

Za koliko ti je otisao 6700 xt, ako si i to dobro prodao sledeci put ti placam usluzno da umesto mene postavljas oglase :D

Zasto ja nikad ne naidjem na likove koji kupuju stvari za vise nego sto vrede :D
Kad ja stavim sa realnom cenom jos mi se se cenjkaju da spustim jos lol
Odlicno si prosao *thumbs up*

Za koliko ti je otisao 6700 xt, ako si i to dobro prodao sledeci put ti placam usluzno da umesto mene postavljas oglase :D
Radiša ode za okruglo 300€ (Red Devil model). Ryzen 5600 za 110€, a B550M-Plus TUF Gaming i 2x16GB 3600 CL16 Kingston Fury Renegade za 180€.

Htedoh da menjam samo grafu, a pretvori se u upgrade čitavog kompa kog sam sastavio u martu prošle godine. [emoji1] Reko’ kad već stoji rastavljen (nisam stigao da prepakujem delove u novo kućište koje sam kupio, a u međuvremenu sam prodao i 6700XT koga će zameniti 4070S), da ja lepo prodam i ploču, RAM i CPU dok još nešto vrede. Juče ih oglasio na KP, danas su već otišli novim vlasnicima. Prodao sam ih za 290€, svega 60€ manje od cene za koju sam ih kupio. :cool: Doplata oko 200€ za Ryzen 7600X, B650M matičnu i 32GB DDR5 6000MHz CL30.
Planirao sam u nekom momentu da 5600 zamenim sa 5800X3D, ali za gotovo istu doplatu (tih 200€) mogu da zamenim čitavu platformu što je rekao bih isplatljivije rešenje na duže vreme.
Nemoj da me lozis, upravo ortaku sastavljao komp. Ram besplatan, 2x32 6400 35k. Sve gledam neki 5600 umesto 3600 ali kad moze za tako malo para na 7600 i ddr5, tesko je :D

Radiša ode za okruglo 300€ (Red Devil model). Ryzen 5600 za 110€, a B550M-Plus TUF Gaming i 2x16GB 3600 CL16 Kingston Fury Renegade za 180€.

Ti si prodao komp koji sam ja kupio pre tri meseca :D

Nemoj da me lozis, upravo ortaku sastavljao komp. Ram besplatan, 2x32 6400 35k. Sve gledam neki 5600 umesto 3600 ali kad moze za tako malo para na 7600 i ddr5, tesko je :D
Ni ja nisam pratio cene AM5 platforme, ni procesora, matičnih, a ni RAM-a. Onda sam bacio pogled čisto onako radi (sa)znanja i kad sam video da za 200-tinak evra doplate mogu da uradim upgrade na istu, reko’ why the hell not, stavljaj komponente na oglas. :giggle: I meni je neverovatno da su tako brzo otišle i to po (za mene) odličnoj ceni.
Ti si prodao komp koji sam ja kupio pre tri meseca :D
Ma super je to konfa, nek’ te lepo služi. ;) 5000 serija Ryzen-a i dalje gura sve bez problema. Nego komp mi je bio rastavljen u delove, a onda videh i da (više) nije velika doplata za prelazak na AM5 i zato sam se odlučio na prodaju.

Hteo prvo da kucam u recent get, al reko bolje ovde.

Jebo nvidiu i onaj novi gpu konektor morao sam bukvalno ko svinja da stisnem da udje skroz da "klikne". Nije ni cudo sto masa ljudi nije htela to da sili pa su dobili vatra i dim show u kucistu :D

Za gpu sam odradio DDU cistu instalaciju, za CPU valjda ne moram da se cimam nesto ? Win je sam skontao koji je novi CPU, ploci sam sibnuo zadnji BIOS pre instalacije ovog procesora i to je to valjda ? :D

Back
Top Bottom