• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Ima na aliju, dramless kingsoec 2tb bude 50-60e kad su popusti a fanxiang (najpopularnija marka u cajni) 110-120 za 4tb. Za storage bomba, a ovaj drugi i za ps5. Imam ovaj od 2 kao eksterni, uzeo i drug, sve kul.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Probao sam kingspec, kingdian i slične sa Alija. Katastrofa su za bilo šta sem office use. Nema nikakvog keša i kontroleri su užas. Da ne spominjem da se greju ko furune. Kingdian je imao više temperature od mog drajva koji je ispod grafičke.

Ali ako nekome treba za filmove, YouTube, soc mreže i ofis oda tu sve leti u poređenju sa mehaničkim drajvovima

Last edited:
Koliko bi mogao da dobijem za ASUS Prime H610M-A D4 + INTEL Core i3-12100F BOX + G.SKill 16GB TRIDENT Z DDR4 3200MHZ CL16 KIT, novo te tri stavke zajedno su ~210e, koliko bi bilo realno da trazim ? Plus za GPU 3060 Ti Gigabyte Gaming OC na moju zalost placen 700e (jebeni mineri i sve u ku*ac :D)

Ako mogu zajedno za sve to da izvucem barem ~430e bilo bi mi OK da se uklopim u budzet za upgrade.

Koliko bi mogao da dobijem za ASUS Prime H610M-A D4 + INTEL Core i3-12100F BOX + G.SKill 16GB TRIDENT Z DDR4 3200MHZ CL16 KIT, novo te tri stavke zajedno su ~210e, koliko bi bilo realno da trazim ? Plus za GPU 3060 Ti Gigabyte Gaming OC na moju zalost placen 700e (jebeni mineri i sve u ku*ac :D)

Ako mogu zajedno za sve to da izvucem barem ~430e bilo bi mi OK da se uklopim u budzet za upgrade.
Mislim da si dobro procenio, 3060 Ti na KP su oko 280€, taj CPU oko 60€, RAM oko 40-ak € i ploča 50-60€. Ne znam koliki ti je budžet za upgrade, ali što ne upgrade-uješ CPU, staviš još 16GB RAM-a i uzmeš jači GPU (ukoliko više nisi zadovoljan performansama 3060 Ti)?

@TwiSteR
Plan je B650 ploca, AMD 7600X, 32gb DDR5 i 4070 Super.

Na ovu trenutnu plocicu bi realno max mogao 13400f, koji je OK CPU, al ono nije bas future proof, nesto mi ne deluje pametno da ulazem u DDR4 i mrtav socket.

Al videcu jos, prvo treba Switch da prodam, pa cu onda jos jednom razmisliti oko upgrade-a, mozda batalim PC i uzmem Steam deck ahaha, kod mene se nikad ne zna :D

@TwiSteR
Plan je B650 ploca, AMD 7600X, 32gb DDR5 i 4070 Super.

Na ovu trenutnu plocicu bi realno max mogao 13400f, koji je OK CPU, al ono nije bas future proof, nesto mi ne deluje pametno da ulazem u DDR4 i mrtav socket.

Al videcu jos, prvo treba Switch da prodam, pa cu onda jos jednom razmisliti oko upgrade-a, mozda batalim PC i uzmem Steam deck ahaha, kod mene se nikad ne zna :D

Kako je kupovina jačeg CPU-a koji može u isti socket ulaganje u socket?
Ulaganje bi bilo da si kupio budget CPU i sve pare dao na ploču sa novijim socketom da bi jednog dana stavio jači CPU.

I onda odigra jednu i po igru, zaključi da su mu SP igre dosadne i udri mmo😂
Na decku mogu i da ih pikam pa ne bi bile bacene pare, taman da se posvetim ff14 :D

@Apex
Mozda pogresan izbor reci, mogu da potrosim sad pare na taj 13400f i to je kraj, jaci ne moze. A i ddr4 ram je polako odsvirao svoje. Videcu jos svakako.

Taj oled deck me mami :D

Pa moze svakako, al ce vrm da place i sigurno ce biti throttle-a.
Nekako mi bizarno da stavim 300e cpu na 80e plocu :D

Preskocis one 125W azdaje i nemas brige. Ovi ostali verovatno nece ni gurati max, sto ti u praksi za igriсе ni "ne znaci puno" ako vec ne ides na ~RTX5080 ili tako nesto od dve-tri kile evra.

Pa moze svakako, al ce vrm da place i sigurno ce biti throttle-a.
Nekako mi bizarno da stavim 300e cpu na 80e plocu :D
Što? 5800x radi lepo ba B350 pločama. Planiranje unapred je validna taktika. Kada sam kupio inicijalni AM4 komp planirao sam da kupim neki od kasnih procesora i eto sada imam 5600x. Skok sa 1400 na 5600x je više nego primetan.

Kontam da se neki nece sloziti, ali ja vise volim da radim povremena unapredjivanja.
Kada sam zamenio graficku primetio sam ogroman napredak, kao i kasnije kada sam uzeo novi cpu.
Sada sam cak i sa brzom memorijom primetio napredak u odredjenim igrama.
Nekako mi ne bi bio isti osecaj da sam sve odjednom zamenio.

Što? 5800x radi lepo ba B350 pločama. Planiranje unapred je validna taktika. Kada sam kupio inicijalni AM4 komp planirao sam da kupim neki od kasnih procesora i eto sada imam 5600x. Skok sa 1400 na 5600x je više nego primetan.
Za sada nisam primetio da me 5800X ogranicava sa rtx4080, ali nisam previse igrao najnovije igre i pokusavao da dostignem 120fps.

Upgrade na 5800X3D necu raditil, kako je krenulo pozelecu upgrade kada AM5 bude pred kraj a AM6 nece stici. :D

Jel imate preporuku za DVD rezač, ako postoji uopšte neki izbor, izgleda da mi ovaj trenutni crkava

Back
Top Bottom