• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Je l' imao neko iskustva sa nekom firmom koja se bavi vraćanjem podataka sa HDD-a u Beogradu?

Otišao mi WD Red u večna lovišta izgleda, jutros se koprcao koliko toliko ali je bio zaboo tokom kopiranja brzinom puža i od tada nakon restarta ne radi.
Mislim vidi ga Win ali pobrljavi skroz file explorer kada je povezan taj HDD, kada ga iščupam sve radi normalno.

U svakom slučaju pokušao bih da spasim šta može pa eto ako neko ima preporuku neka baci. :)

Da, istraživao sam malo i deluje da su oni najbolji izbor.

Frka mi je i što imam neke osetljive podatke vezano za posao pa se nadam da su ozbiljni po pitanju sigurnosti.

tebra, ta firma postoji 15-20 godina, samo se time bave, ozbiljnije nećeš naći...

Постоји ли нека шанса за поправак старог ATA/IDE хард диска који је претрпио физичко оштећење? Био је потпуно исправан и онда сам га случајно оборио и звекнуо је баш јако у под. Сада када га прикопчам екстерно, крене-стане, и тако неколико пута. Даје знаке живота, комп препознаје да је нешто прикопчано на usb али се не може отворити, GPart га не види, а Sentinel види само да је неки непознат драјв прикључен. Током тог убрзања приликом старта се чује унутра да ландара нешто као трака када пичи по вентилатору. Не кликће и нема звук зарибавања, само то крени-стани уз звук ландарајуће траке.
Имам значајне ствари на њему, користио сам га као екстерњак, гомила слика од маца које сам удомио су на њему и још неки ријетки филмови и слично. Плус што је ATA, стари хард, планирао сам га користити за PS2 евентуално.
Колика је могућност да је само нешто ишчашено, а не оштећено на плочама? Мада тешко да то мо'ре проћ' без лоших сектора сада, јебат' га. Макар податке да спасим, било би добро.

Rip, sto vise budes probavao, vise rip kad nesto vec cangrlja.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Отворићу га вјероватно да видим стање. Таман статика да ме отресе. Мооожда је нека дислокација, мада је мала шанса.

Ako ga otvoriš u nečistom okruženju možeš ga slobodno baciti. Ukoliko su glave samo 'zapele' za površinu može se brzo otvoriti, srediti i zatvoriti.

Last edited:
Ima li smisla kupovati jos 2x8gb pa ukupno ici na 32gb ili ostati na 16gb i uzeti tipa 2 igre za te novce? :) Sem igara ne bavim se modelingom, zahtevnim stvarima i ostalim..

Ja sam skoro uzeo još 2X8GB iako su mi nepotrebni.

Logika mi je bila daj da uzmem kad je već jeftino i dok još mogu lako da nađem identične module.

Ja sam skoro uzeo još 2X8GB iako su mi nepotrebni.

Logika mi je bila daj da uzmem kad je već jeftino i dok još mogu lako da nađem identične module.
Pa to isto i ja razmisljam, 103e je cena ovakvih modula kao mojih, a sve vise i vise igara u optimum predlaze 32gb pa sta znam.. kontam da sve vise i vise igara ce zahtevati 32gb i da 16 vec polako postaje knap

Ma bolje uzeti. To posle i kad se prodaje ne izgubi se puno.

Mislim to je moja logika. Ako je knap sa lovom bolje je uložiti u nešto drugo.

Ja sam kad sam uzeo i grafiku bio u fazonu da mi treba 32GB da bih imao osećaj da sam zaokružio konfiguraciju.

Ma bolje uzeti. To posle i kad se prodaje ne izgubi se puno.

Mislim to je moja logika. Ako je knap sa lovom bolje je uložiti u nešto drugo.

Ja sam kad sam uzeo i grafiku bio u fazonu da mi treba 32GB da bih imao osećaj da sam zaokružio konfiguraciju.
Pa to, jedino mi jos malo ram memorije fali da zaokruzim konfiguraciju za celu ovu generaciju i nekako bih osecao mir u dusi XD

Druze imas 4080 a samo 16gb rama dobro ti sam pc nije rekao pa jesi li normalan :D sala na stranu ja bih uzeo to sve bar da imas 32gb sve je postalo zahtevno i ram se lako trosi bukvalno nikad ga nije dovoljno imati ok kad ne igras igre ali kad igras i ako radis jos nesto brzo se napuni

Narucio sam 2x8gb Gskill 3600 cl16 identican kakav i imam za 100e, sad vidim da za 140e ima 2x16gb, mislim da sam se malo zeznuo al ajde nema veze..bolje da sam prodao ovih sto imam 2x8gb i uzeo 2x16, ovako imacu 4x8gb a mislim da je to sporije od 2x16gb

Nije 4x8GB sporije od 2x16GB. Isto je. Jedino što sa 2x16GB bi imao slobodne slotove u slučaju da poželiš kasnije da uradiš upgrade.
3600MHz sa CL16 ti je super, nema tu greške.
Onda super. Ne bih ni planirao vise od 32gb, mislim da ce to pokriti celu ovu generaciju konzola/igara... ovo je poslednji upgrade sto radim na ovoj am4 platformi, pa sledece kad budem uzimao nadam se da ce biti skroz nesto novo i ddr5

Ja godinama koristim 4 slota za ram i nikad problema ili stucavica i brzina je kako treba uvek bila.ne mogu da kazem da li 2 slota rade brze od 4 ali ne bi trebalo i nikako ne bi video razliku u radu :)

Back
Top Bottom