• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

+1 za ovaj seagate 2.5", imam 2TB varijantu.

Na usb3 imam oko 100mb/s, solidan, pouzdan. Ne znam tacno koji je hdd unutra, mozda Hitachi.
Jako pristojno resenje za storage i jedan od jeftinijh.

Jel Samsung 8xx i dalje najbolja kupovina za SSD?
Vidim 870 EVO 1TB je 13-14k po radnjama.

@HK-47 IMO, mnogo je to keša za “običan” SSD jer za 11550 din. kod nas ima da se kupi Kingston KC3000 Gen.4 NVMe od 1TB sa neuporedivo većim read/write brzinama. E sad, druga je stvar ako ti ne treba NVMe, već SATA SSD.

Ja imam problem kad prebacujem nesto na usb flash, probao na vise flashki i uvek isto.. brzina mi varira i nekad padne i tako sporo drzi na svega par kbps.. dal je to klanje na relaciji ploca - win 11 ili vec vise pojma nemam. Znam da me jeza hvata kad treba film da prebacim na flesh da bih gledao na tv-u

o tome sam ja pisao pre neki dan. do flasha je, probao sam ih nekoliko kingstonovih i na svakom je drugacije. neki su prespori, neki malo brzi

@HK-47 IMO, mnogo je to keša za “običan” SSD jer za 11550 din. kod nas ima da se kupi Kingston KC3000 Gen.4 NVMe od 1TB sa neuporedivo većim read/write brzinama. E sad, druga je stvar ako ti ne treba NVMe, već SATA SSD.
Treba mi običan SSD :)

E, možda neko ima ideju šta mi se događa sa jednim dugmetom na tastaturi. Prestane da radi, ali ako ga čvakam dosta, radi normalno. Pustim ga da se "ohladi", isto. Skino sam cap i onu plastiku odmah ispod, i onda radi be problema. Ne vidim ništa što bi izazivalo ovo ponašanje. Da crkava bi bila jedna stvar (iako bi to bila čudno spora smrt), ali ovako pošto radi bez capa, ne znam šta se događa. Ultra frustrirajuće.

ocisti detaljno cap i taster sa nekim sprejem za ciscenje i ostavi da se osusi.
takodje, mozda kad si vadio cap, mozda si polomio deo plasticnog drzaca, pa on ostao zaglavljen u jednoj od 4 rupica, meni se to bilo desilo...

Očistio, ostavio da se suši... Cap sam odstranio nakon što se pojavio problem. I sada je ovoren i ne vidim ništa polomljeno... :T Enigma tastera 5.

@Nikola22 Nije dobar izbor, jer je u pitanju običan HDD sa hardverskom enkripcijom podataka, a to ti ne treba za tu namenu koju si naveo. A piše i da je korišćen, sa ko zna kakvim health-om. Uzmi neki SATA SSD, npr. Silicon Power Ace A55 od 2TB je 15k dindži (130€) kod nas, a od 1TB 6500 din. (55€). Ubaci ga u neki USB 3.2 enclosure i teraj. ;)

Last edited:
Neki kripto se majnovao sa hdd ? To je verovatno iz neke masine za majning.

Back
Top Bottom