Noctuu je teže nabaviti u Crnoj Gori za razliku od ova druga dva coolera. Drugi problem je veličina Noctue tj modela ND-15. Zato i pitam za alternatve. A ako odlučim nabavim Noctuu želim da se uvjerim da će neće biti problema sa mojom pločom i veličinom tog hladnjaka.uvek bi uzeo noctuu pre svega. ako uzimas nov trebalo bi da podrzava lga1700 ( to je tvoja ploca), cak i ako ne podrzava uz racun mozes da narucis direktno od noctue kacenje, mislim besplatno.
btw imam nhd14, odlican je.
Pogledaj Dark Rock Pro 4. Jeftiniji je, za nijansu manji, lepši je i za trunčicu tiši.Razmišljam o nabavci Air Coolera Noctua Noctua NH-D15
Jeste skup ali ovo je, koliko sam shvatio, najbolji Air Cooler. Ukoliko bih ga nabavio, da li bi mogao da se namontira na ploču Asus TUF H670 pro? Kažu da je cooler ogroman.
Koliko slabiji od ove Noctue je Arctic Freezer 34 eSports DUO hladnjak? Cijena je dobra i mnogi ga preporučuju.
Takođe vidim i model od Cooler Mastera Cooler MasterAir MA620P RGB MAP-D6PN-218PC-R1. Kakav je ovaj hladnjak? Da li je bolji od navedenog Freezera? Da li može da parira Noctui?
Razmišljam da jednog dana uzmem 13700 (K) pa zato i razmišljam o dobrom kuleru. Ta Noctua je najbolji air cooler ali je problem veličina. Možda neka manja Noctua. @darkado kaže da je dark rock 4 težak za montiranje i to je još jedan razlog za Noctuu. Za Noctua kulere kažu da su lakši za montažu.@Necro
Sve zavisi koji plocesor planiras da hladis, ako nije neka furuna od procesora fazon I9 ili tako nesto mozes slobodono da preskocis Noctuu kad je vec tesko dobavljiva u CG.
A sto se tice dimenzija najbolje je otici na njihov sajt i skinuti manual/spec pa proveriti/uporediti sa sadasnjim kulerom koji imas.
Edit.
ASUS TUF Gaming H670-Pro WIFI D4 | Motherboard Compatibility | Noctua Compatibility Centre
Socket: LGA1700ncc.noctua.at
Nema. Od skupljih air coolera ima npr Gigabyte AORUS ATC800A npr. DeepCool AK620? Ima li njih u CG?
Potvrdjujem. Imao sam i Noctuu i DR i moj glas ide za DR. Oba rade posao veoma dobro.Stvarno mi ništa nije bilo problematično kod Dark Rock Pro 4 što se tiče montaže.
Thermalright i ID Cooling imaju store-ove na Aliexpressu. Osim ako ti se baš ne žuri.Nema ni Thermalright ni taj ID cooler a trenutno izgleda da nema ni Dark Rock 4.
Ja koristim ovaj vec nekoliko godina i oki sam zadovoljan radi posao lepoDajte preporuku za neki kvalitetan USB hub, odnosno trebaju mi 2 kom. jedan za laptop i jedan za desktop.
Za Desktop jer sam popizdeo što moram da se zavlačim iza kućišta da nabodem bilo šta jer su front panel USB-ovi počeli da brljave a za laptop jer sam video da mi novi laptop ima 1 standardni USB port i 2 tip C. Dakle ubodem miša i imam 0 slobodnih USB-ova.![]()