• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Corsair napajanje ftw ali ako iz nekog razloga bude insistirao na Cooler Masteru imaš ovde listu pa proveri kako se taj 850w model kotira:

Ma ja mislim da je taj Corsair nobrainer. Od Cooler Mastera bih mu preporučio V1000 samo (to smo imali nekad u CG). Al čini mi se da je ovaj Corsair baš za njega.

• Like
Reactions: Ace
CM 'V' serija koju je nekad pravio Seasonic sa 135mm FDB ventilatorima je i dalje vrh ako se može nabaviti.

Drugo sto sam mu rekao je da izbjegava Ventus hladjenja i da ide na Strix, Tuf, ili Gaming X. Imate li preporuku za jos neko dobro?
zotac isto pravi dobre modele, a iz ličnog iskustva, gaming oc gigabajtov radi odlično (2070 i 3080).

Gigabyte gaming sam mu preporučio ukoliko ne nađe TUF. A da kupujem

Pošto mi je prijatelj rekao da će barata sa velikim fajlovima, preporučio sam mu ovaj SSD

Amazon product ASIN B09K7F5VJQ
Jeste Kingston ali je PCIE 4.0, ima brzinu koja se očekuje od pcie 4.0 i cijena je mnogo bolja od Samsung 980 pro. Je li dobar ovaj Kingston pcie 4.0? Je li Samsung 980 pro bolji?

Ima jos neko sa r5 3600? Koji vam je temp u neki jacim igrama? Ladno mi u rdr dodje jako blizu 90 iako igram u 4k sto bi trebalo da je neznije prema cpu-u. Znam da je to dozvoljen temp za ryzena al opet mi nekako mnogo. Kuler je igracka, lc cc 120 push pull. Graficka ne ide preko 75 iako je na 100% tako da kontam da je ok flow kroz kuciste.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Ima jos neko sa r5 3600? Koji vam je temp u neki jacim igrama? Ladno mi u rdr dodje jako blizu 90 iako igram u 4k sto bi trebalo da je neznije prema cpu-u. Znam da je to dozvoljen temp za ryzena al opet mi nekako mnogo. Kuler je igracka, lc cc 120 push pull. Graficka ne ide preko 75 iako je na 100% tako da kontam da je ok flow kroz kuciste.

Imam ja, sa onim smetjem od stock ventilatora sam furao i na 95 stepeni, YOLO. Sigurne dve godine sam igrao igre s procesorom na 90 stepeni. Preshao more igara, problema nije bilo. No, od kako imam ljudski ventilator na procesoru, nisam primetio da je temp ishla preko 70.
Uz sve to mi je 2070S radila na 65max, u vetjini sluchajeva oko 60.

Da li Zen2 bese ima ugradjen +20C offset na temp senzoru? Znam da je bilo reci da je neka Zen linija imala to.

50 mV undervolt skinuo 5c, zadovoljan :)

Mnogi su hvalili onaj snowman cooler za ryzene, sa alija.

Bio je oko 20evra, vidim da je sad i shipping dobar pa ispada preko 30.

Pojede nas ova inflacija i rat. Zna se da je Ukrajina glavni izvoznik komponenti za cpu kulere...

Ima sigurno nekih ekvivalentnih kulera kod nas.

Bem li ga dal je bolji od lc-a. Mozda bi neki klasik, fazon 212 malo pomogao.

neka polovna noktua...mozda ti cak maticna podrzava am3 kopcanje.
btw nadam se da ti pasta nije neki kineski shit nego nesto ok.

Nije komplet shit ali nije ni arctic silver. Mislim da je neki cm sto imam za posao u bulku :D

Imam ja r5 3600 i imao sam malo vise temperature sa stock kulerom,onda sam uzeo cm hyper 212 black edition i sada su mnogo nize temperature a i manja buka.
3080 je takodje na 75c uvek.

uzeo sam jos ranije hdmi to svideo konvertor kako bi prikljucio trinitron na komp, nisam nasao hdmi to rgb scart na ali-u. u svakom slucaju konvertor radi, dobra je slika samo sto je isecena oko 10% dole i desno, ne mogu to da ispravim promenom rezolucije ili u nvidia panelu sa resize...jel postoji neki posebno program za to?

Koji Tool bi mi bio najbolji da se poigram sa tajminzima memorije za Ryzen 5000?
DRAM calculator izbacuje not supported poruku a i nema u listi da se izabere Zen 3...

Pretpostavljam da bi mi 3600Mhz sa utegnutim tajminzima bilo bolje od stock 3733Mhz CL17?

ja bih ti preporucio HYDRA program za ryzen cpus clokuje i radi mnoge druge stvari uz to tipa smanjuje voltazu i slicno.ima i za memoriju sigurno..a sto se konkretno tvog pitanja tice ja to ne bi nista dirao jer nista se posebno ne dobija tj ne bi primetio

Ma generalno sam uključio PBO u BIOS-u i nisam planirao da se zezam sa klokovanjem jer se onda zaludim pa potrošim na to vreme za koje bih mogao neku igru da pređem.

Nego eto rekoh malo timinge da utegnem reda radi.

Sad sam tek skapirao da je ovaj Hydra program radio isti lik kao i DRAM calculator, da ne kažem spritualni naslednik za nove Ryzene. :)

Back
Top Bottom