• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Madvr je i stajao, default dx11 je dosta popravio stvari sto se opterecenja tice, gpu ne prelazi 15%. Sdr filmovi izgledaju odlicno ali zato hdr nekako previse tamno, face ljudi posebno i kao da gubim dosta detalja u pozadini koje vidim kad iskljucim hdr na toggle u samom pot playeru.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Za HDR treba da cackas podesavanja u samom madvr-u, da ne bi bilo tamno itd.

Nisam srecan ni passthrough slikom, a ni tone mappingom madvr-a sa cackanjem. Poskidao sam neke demoe da ne pustam samo matrix pa ih sad bacam na fles da vidim kako izgleda u tv playeru, mozda sam samo ocekivao previse.

Spremi se za nekoliko krugova pakla vlasnika LG-a kada su u pitanju takva čačkanja.

Ja nisam primetio neku razliku između slike preko TV playera i MPC-a na PC-u.

Ali ono nemam način da budem 100% siguran naravno...

Vidim vec da je pakao ali deluje kao manji pakao nego kad hoces projektor dobro da podesis pa uletis na temu sa 500 stranica na av forumu :D

jbg klasika, svaki put kad uzmes tv prodje nekoliko nedelja u cackanju, namestanju, isprobavanju...

I dalje nisam narocito happy. Spiderman koji je leteo na high u 1080p i izgledao odlicno sad sa istim podesavanjima u istoj rezoluciji izgleda lose i zna da padne i u jednocifrenu arenu fps-a. Da li je uopste moguce da ista podesavanja rade toliko losije samo zamenom tv-a?

Zanemarite ovo gore, zabagovalanl je igra nesto, ali definitivno izgleda losije, primetno losije. Bas sam morao da krenkujem brightness i u igri i na tv-u da bi bilo iole prohvatljivo

Last edited:
Da odgovorim sam sebi, mozda nekog jos bude zanimalo. Moze igra da radi losije na istom hardveru u istoj rezoluciji sa drugim tv-om. Vinovnik je hdr, iako nije upaljen u igri, bio je u winu i kontam da prebaci karticu preko granice i dobija se slideshow.

Ima neko ovde iskustva sa monitor.rs ? Gledam da pazarim nov komp pa sam cekirao cene na razlicitim mestima i oni mi deluju medju jeftinijima. Madjari nisu opcija jer uzimam celu konfiguraciju i hocu da imam garanciju.

Hoćeš da imaš fiskalni račun misliš?

Ne znam otkada Mađari=/=garancija nešto si pomešao

P.s. dobar je Monitor, skroz ok firma koja dugo posluje u sferi PC komponenti

Ne znam da li se nesto promenilo ali nikad nisam dobio garanciju za bilo sta sto sam kupio od Madjara.
ps. Hvala za odgovor. Pre sam uglavnom pazario od Emmi-a ali njih je zatvorio Vucic tako da mi treba novo mesto.

monitor, viphouse, exceed, svi su ok, a cene variraju malo gore, malo dole :)

eubrat misli na "prijateljsku" garanciju koju ti daju Mađari. ne kažem, uglavnom prihvate i rešavaju, ali šta sutra kad nestane sa lica zemlje kao fanta, kome se obratiti? :P

Last edited:
sta je bilo sa fantom, prvo je menjao nick u digitaltriger, a sad ne znam dal je opet menjao ime ili ga stvarno nema...

Pomažem prijatelju u odabiru komponenti za novu konfiguraciju. Voli da igra igre ali rekao mi je da je primarna namjena kompa rad u Unreal engienu (specijalni efekti, coding, level design, offline rendering, provlacenje u ogromnih fajlove iz online biblioteka itd).

Pitao me je sta mislim o sledećim komponentama. Izbog komponenti u CG je slabije ali on je sastavio ovo

Ploca : MSI PRO Z690-A
Procesor: Intel BX8071512900K
Graficka : MSI GEFORCE RTX 3080 VENTUS 3X PLUS
SSD : 103602 - Kingston SNV2S/1000G x2
Ram: 103501 - Kingston KF552C40BB-16 x2 DDR5
Napajanje: 95936 - CoolerMaster MPE-8501-AFAAG-EU

Prvo što sam mu rekao je ovaj Kingston SSD zamijeni sa nekim Samungovim. Predlozio sam mu 980 pro ali isposavtavilo se da je preskup pa je ostala kao opcija obican 980 koji je treca generacija.

Drugo sto sam mu rekao je da izbjegava Ventus hladjenja i da ide na Strix, Tuf, ili Gaming X. Imate li preporuku za jos neko dobro?

Ovo napajanje je neki Cooler Master od 850w. Ja sam mu predlozio da ide na Corsair RM 1000w 80 gold. Cijena je ok za ovakvo napajanje a mislim da je ok i da je bolji od tog cooler mastera.

Maticna i procesor. Rekao sam da ako moze izbjegne 12900k? Sta mislite, da li je neophodan? Veliki je potrosac i grijalica. 12700k je manji potrosac i lakse ga je ohladiti.

Maticna ploca. Prijatelj je insistirao na DDR5 memoriji. Sta mislite o ovoj ploci koju je predlozio. Te MSI ploce obicno imaju dobar VRM za cijenu po kojoj se nude.

Kaze da mu je budzet ogranicen pa ne znam da li da mu predlozim npr RTX 3070.

DRAM-less SSD je veliki promašaj.
Aha 980 obični je dram-less? Dakle da mu kažem da ide na 970 evo plus? Rekao bih mu ja 970 evo plus al ga nije bilo u ponudi. Mislio sam da je taj 980 ok kad ono dram-less.

Last edited:
Back
Top Bottom