• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware saveti i problemi (kupovina/rešavanje problema)

Kada bih mogao da prodam 1070 za 120-150e i kupim 3070 za 500-550e to bi bilo odlicno.
Posle bih isto uradio sa prelazom 3070 na 4070,za nekih godinu dana kada bude realno da se 4070 moze uzeti ovde.
Računaj da si našao kupca za 1070. 😉

Ako twistera odnese twister, uzecu ja :D

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Ima iz rigova na kp, bude i ti za tu lovu ponekad.

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Imam problem sa kompom, iskljucio se sam od sebe i nece da se ukljuci...sad muslim da je gpu ili napajanje. Sta se desava, gpu ju 980ti, kada iskljucim jedan 8pin komp se upali ali pise na ekranu please shut down and connect power cable sta vec....ukljucim drugi 8pin i opet komp ne reaguje. Menjao sam kablove i konektore na napajanju (evga 750 g2)...?

Imas li jos jedan GPU slot na ploci?

Da li si probao da izvadis GPU? Meni se davno desilo da je sve proradilo posle iznenadnog odbijanja paljenja kada sam samo izvadio i vratio GPU nazad.

Izvadio, vratio 5x, stavio isto u drugi slot...da li je moguce da je samo taj 8pin konektor na grafickoj otisao? Baca sliku tako da nije skroz mrtva...

Pored svakog power konektora na grafickoj bi trebao biti i mali osigurac, koji okine ako se nesto lose desi sa strujom. Naravno onda cela ta grana struje je iskljucena. Zamena je jedino moguca lemljenjem.

Ali ko zna sta je, vidi da li mozes da ubodes neki drugi GPU/PSU.

Imam isto napajanje, meni se ista stvar desila proslog leta, odjednom komp sam od sebe nije hteo da se ukljuci.
Odneo ga u servis, sledeci dan me zovu i kazu radi... ja pitam kako, oni kazu samo ukljucili i radi, ja ga uzeo, ukljucio kod mene, radi.
Sta se desilo, moja pretpostavka je da mi je u sobi bilo pretoplo, bukvalno ko sauna, pa komp nije mogao da se ukljuci, od tad mi radi ventilator u sobi kad je bas toplo i nemam problema.
Vidi da nemas slicnih problema, da ti je pretoplo u sobi.

Pored svakog power konektora na grafickoj bi trebao biti i mali osigurac, koji okine ako se nesto lose desi sa strujom. Naravno onda cela ta grana struje je iskljucena. Zamena je jedino moguca lemljenjem.

Ali ko zna sta je, vidi da li mozes da ubodes neki drugi GPU/PSU.

grficka je, probao sam u drugom kompu, samo ne znam sad da li je skroz otisla ili samo konektor...btw sada je na njenom mestu stari 290...koji ne podrzava 4k//60...

Jesi je pregledao vizuelno da vidiš da li ima neka komponenta koja deluje nagorelo ili oštećeno?

nista se ne primecuje, nista nije smrdelo...i taj konektor deluje ok. kompjuter se sam iskljucio, nisam nista zahtevno radio, igrao igru i sl.

graficka je crkla, barem taj deo za napajanje, nema popravke...sad gledam neke graficke do 400e, ne znam koliko je pametno da uzimam 1080ti, mada je i on sad jak...tu je 2070 super, 6600xt...? jos neki predlog.

6600xt bi trebao da je malo brzi [i u nekim igrama isti] kao 2070, koji ima bolji RT i DLSS upscale. Polovnjaci za oba bi trebalo da ima ispod 400e.

Brza pretraga za rtx30 modele na KP-u mi daje samo trashy rtx3050 povnjake za ~400e. Avoid. Da je normalno vreme, korisceni rtx3070 bi trebao biti ispod 400e odavno. Za sad takve cene polovnjaka su samo u USA.

@voja Da, 1080Ti se još dobro drži, ali realno već je matora kartica i ne bih je kupovao, barem ne za ~300€ za koliko je uglavnom prodaju na KP. Za 400€ bih gledao 2070 Super, ima ih na KP (korišćene ofc). Za 30-ak evra više imaš RX6650XT nov na KP.

Last edited:
Back
Top Bottom