• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Valjda ce Intel uspeti da nastavi sa odlicnim cipovima, treba sto vise konkurencije u ovom uspavanom GPU trzistu.
Iako se ne planiram vraćati na high-end PC gaming, Battlemage mi je jedino i interesantan u poplavi novih modela i rebrandinga.

698e trenutno, ali siguran sam da ce tokom februara doci na svoju cenu.

Edit, a tu je i preprodavac iz Boljevca, za 963 evra 😅

Last edited:
Prodacu ti ja moj ti ako ne bude neka ludacka cena za ti super ili 80s :) .
U stvari, necu, posto je i ta kartica sa 12gb.
Imaj me u vidu za Ti ako ga budeš prodavao. Na koju karticu misliš da ima 12GB VRAM-a, Ti Super? Ona ima 16GB, kao i 4080(S). Ne smeta mi 12GB sve dok je cena razmuna, a 700€ svakako nije.

3080 i dalje kida za oko 500e. 😀

Jbt,gledam na KP nema ih za 500.
Prosle godine se moglo lagano naci za te pare.

Skoro sam video fazon 350, to zvuci kao super dil, ne znam da li je to standard oglas cena doduse.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

3080 su oko 400€ (što im je IMO i realna cena), budu nekad i za 20-ak evra manje, u zavisnosti od modela i stanja. Oko 500€ je model sa 12GB VRAM-a. Mada koliko vidim ovih dana je izgleda skočila cena 3080-ica iz nekog razloga, pa su sad uglavnom preko 450€ (10GB modeli).

@Nikola22 Kad stave grafičku ili bilo koju drugu komponentu na patos za slikanje tačno bi im lupio šamar. U svakom slučaju preterana cena za 3080 (10GB), pa makar bila i "nova".

Last edited:
Može nV da izvuče komotno još dva refresha iz Lovelace i niko neće moći ni da im prismrdi

MILD kaze da je AMD odavno odustao od top tier modela radeona za sledecu seriju, navodno je to trebao biti multi-chip dizajn sa 10+ razlicitih chipova. Bice opet kao sada, top radeon ce ciljati na nizu seriju od Nvidije.

AMD izbacuje ove godine novu seriju?
Mozda pred kraj godine, RDNA3 je izasao u decembru 2022.

AMD izbacuje ove godine novu seriju?
Ako značajno ne unaprede RT/PT performanse bolje da je ni ne izbacuju. Džaba im više VRAM-a kad je 7000 serija po svemu lošija od RTX 40xx modela, koji imaju manju potrošnju, daleko bolje RT/PT performanse, DLSS 3.5, FG, sveeeee. Samo još da se cene malo dovedu u red i toeto.

MILD kaze da je AMD odavno odustao od top tier modela radeona za sledecu seriju...
Kad takođe odavno nisu sposobni da pariraju NV u toj klasi.

Last edited:
Ako nabacaju nenormalno puno chipova u jedan paket, mogu i da nadmase najjaci nvidjin profesionalni GPU.

1213366.jpg

3_b.jpg

Ali za desktop trziste, drze se nizih segmenata za sada... Navodno unutar AMD-a su zaposleni zadovoljni sa radom Radeon divizije, jer je taj tim jako mali, nemaju velike budzete, a drze se kako-tako na trzistu.

Kada izlazi 4080 S i koju cenu ocekujte kod ,,dobavljaca"?
Ako se zvezde poklope mozda zamenim 3080 za 4080S na proljece.

31-og januara izlazi, 999$ MSRP, a kod nas ce verovatno 1100e u pocetku...

Mislim da ove godine NVIDIA nece izbacivati 50XX seriju, vec mozda samo RTX 4090, pa tek 2025 se ocekuje nova serija, tako da... to nam je - sto nam je.

Back
Top Bottom