• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

NVIDIA-RTX-40-SUPER-PRICING-1.jpg

Raytracing je za sada suviše ograničen da bi bio išta osim "gimick"a. Čak i u igrama gde je najbolje implementiran samo se ponegde vidi bez direktnog upoređivanja. Nekada u budućnosti, da ali daleko smo od toga. Za pravi RT treba da bude i mnogo kompleksnija geometrija.

I opet to nema veze sa cenama. Cene su takve i zbog realne cene proizvodnje ne bi li se održao ekonomski model koji napredak tehnologije više ne može da održi ali i zbog gramzivosti (pre svega krivim za to AMD zbog FURY grafičkih kartica).
Slazem se da RT moramo da nazivamo gimmickom kad to i jeste(hahaha za price o generacijskom skoku), ali ne kapiram deo za Fury kartice?

heh, tako možemo da kažemo da je pravi ray tracing samo real world osvetljenje gde imaš beskonačan broj vektora putovanja svetlosti i odbijanja o površinu.
ko kaže da u controlu, alan wake 2 i cyberpunk se RT vidi samo ponegde, ili se pravi lud ili laže sebe :D

photomode_07102023_161159-png.11419
20231030082718_1-jpg.11713

WoW, ko bi rekao da igra na high izgleda lepse nego igra na low.

NVIDIA-RTX-40-SUPER-PRICING-1.jpg

Znaci kod nas 4080 Super ~1500e. I to cena u pocetku, posle ce da raste.

Slazem se da RT moramo da nazivamo gimmickom kad to i jeste(hahaha za price o generacijskom skoku), ali ne kapiram deo za Fury kartice?

WoW, ko bi rekao da igra na high izgleda lepse nego igra na low.

1704794649281.png1704794667312.png

1704794711429.jpeg

Lepota je u oku posmatraca
Problem je što pored svojih pokušaja ja nisam uspeo da repliciram ovako ogavne boje.

U prevodu to je primena one drevne veštine BULLSHIDO

Ati furi, ona jača, je koštala 1000 USD u očajničkom pokušaju da se uzme kruna najbrže grafičke kartice na tržištu. Time je napravljen presedan da je ok da kartice koštaju toliko.

Problem je što pored svojih pokušaja ja nisam uspeo da repliciram ovako ogavne boje.

U prevodu to je primena one drevne veštine BULLSHIDO
a koja je drevna veština kada se pokušava argumentacija skretanjem sa teme? :)

Skretanjem sa teme? Ja sam i ranije rekao da nisam uspeo da reprodukujem neke "before" slike.U poređenju se, u ovom slučaju, nisam vodio internet sličicama već svojim eksperimentisanje. Najveći rezliku sam video u Dogtown oko onog drveta sa svećama umrlim i u baru pored gde je osvetljenje prosto fenomenalno. Toliko dobro da sam zastao da se divim.

Ati furi, ona jača, je koštala 1000 USD u očajničkom pokušaju da se uzme kruna najbrže grafičke kartice na tržištu. Time je napravljen presedan da je ok da kartice koštaju toliko.
Zar to nije prva uradila Nvidia sa Titanom?

Skretanjem sa teme? Ja sam i ranije rekao da nisam uspeo da reprodukujem neke "before" slike.U poređenju se, u ovom slučaju, nisam vodio internet sličicama već svojim eksperimentisanje. Najveći rezliku sam video u Dogtown oko onog drveta sa svećama umrlim i u baru pored gde je osvetljenje prosto fenomenalno. Toliko dobro da sam zastao da se divim.
pa pričaš gore o repliciranju boja, ali ok, proverićemo i u igri, još uvek je instalirana...

Titan je bio reklamiran kao kartica za kalkukacije i profesionalnu primenu. Prvi testovi titana kao igračke kartice su bile u stilu "šta bi bilo kada bi igrtali igre na ovome" . NVIDIA originalno uopšte nije reklamirala kartice igrama

R9 Fury je reklamiran kao igračka karta, ne za profesionalnu primenu. Ne da se Nvidia bunila kada su "influenseri" počeli da prikazuju igre na raznim titanima ali to su bili izuzetci. x80ti kartice su bile ono što su svi hvalili kao najbolje za igre.

pa pričaš gore o repliciranju boja, ali ok, proverićemo i u igri, još uvek je instalirana...

Boje su rezultat kalkulacija osvetljenja. Nikada mi nije izgledalo tako ružno.

Svakako je Titan prerastao u to, znali su šta rade.

opS4wTA.png

Sad vidim da nije koštao ni približno 1000 dolara. Dok je Pro Duo definitivno reklamiran kao profesionalna kartica. Tj. za profi ljudi koji se i igraju, znali su i oni šta rade.

Evo prave demonstracije razlike. Ona stvarno postoji ali nije tolikoa koliko se ljudi tvrde.

Boje su rezultat kalkulacija osvetljenja. Nikada mi nije izgledalo tako ružno.
ružno je subjektivan utisak, ali takođe i nebitan ako okruženje projektuje ružne boje uticajem svetlosti.
Evo prave demonstracije razlike. Ona stvarno postoji ali nije tolikoa koliko se ljudi tvrde.

pa čekaj jel influenseri na internetu lažu i bullshotiraju ili ne? odluči se :)

ružno je subjektivan utisak, ali takođe i nebitan ako okruženje projektuje ružne boje uticajem svetlosti.

pa čekaj jel influenseri na internetu lažu i bullshotiraju ili ne? odluči se :)
Ovo se poklapa sa mojim iskustvom.

@s_hyperion
Pa. Pogrešio sam. Hvala što si me ispravio. Trebalo je da proverim pre nego što sam napisao ono.

Si ti Maxo druze realan? Kako imas smelosti da nakon onih tvojih laz poredjenja quote-ujes ovaj klip i da se uz to ponasas kao da je podrzao tvoje fejk tvrdnje?

Što si toliko negativan?
Možda prvi primerci, prvih nedelju dana budu sa nekom ludom cenom, kao što je to često bio slučaj, ali očekujem ih brzo po ceni koja je blizu MSRP-u.

Uostalom već sad imaš 4070 za 550e, tako da ne znam odakle izvlačiš te teorije.

Nije rtx gimmick, ali je samo subjektivno game changer, slažem se da su before slike gori marketing nego one uporedjivanja kod pilula za mrsavljenje. RTX udara jako one koji vole graphics fidelity, a bez njega je osvetljenje sasvim pristojno i ne oduzima užitka osim ako je neko teški autista nivoa onih DF likova.

Si ti Maxo druze realan? Kako imas smelosti da nakon onih tvojih laz poredjenja quote-ujes ovaj klip i da se uz to ponasas kao da je podrzao tvoje fejk tvrdnje?
nosite vaše kapice od alu folije i lažite sebe koliko hoćete :)
Nije rtx gimmick, ali je samo subjektivno game changer, slažem se da su before slike gori marketing nego one uporedjivanja kod pilula za mrsavljenje. RTX udara jako one koji vole graphics fidelity, a bez njega je osvetljenje sasvim pristojno i ne oduzima užitka osim ako je neko teški autista nivoa onih DF likova.
ne. žalosno je što mora da se objašnjava gde zapravo leži razlika i koliki je skok u pitanju.

kad stignem, ostaviću lične screenshotove razlike, zbog dr.nestorović ekipe...

Ni licne slike ih nece ubediti, samo tracis vreme.
To je vise stvar licnog dozivljaja, nekome takve stvari ne prave razliku, kao uostalom ni rezolucija, ni veci framerate.
RT je tu i vrlo brzo nece ni biti mogucnosti da biras da li ga zelis ili ne.

Ljudi, nije pitanje toga da li ja negiram da postoji razlika sa RT ili ne postoji. Nije ni pitanje toga da li se meni svidja ili ne svidja razlika, kao ni to da li smatram da je "dobit" opravdana gubitkom u performansama. Ovde me "izuva iz cipela" cinjenica da Maxa bukvalno uzme i postavi 2 totalno nepovezana screenshota i kaze da je za razliku zasluzan RT i da ko to ne priznaje nakon pregledjivanja njegovih dokaza je lud.

Maltene jednako ludo kao da postavi screenshot glavnog lika iz Max Payne 1, a zatim Max Payne 2 i da kaze da je razlika u RT. Ili Liberty City iz GTA 3 i GTA 4.

Iz onog klipa se jasno vidi da postoje razlike. Iz onog klipa se takodje jasno da se u razlicitim situacijama te razlike razlicito ispoljavaju i da nije moguce u istoj sceni imati razlike kao Maxa sto je prikazao.

Back
Top Bottom