• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

RTX4070TI-4080S-HERO.jpg

Screenshot_1.png

Sutra krecu opisi najeftinijih modela, a prekosutra izlazi.

Ma dal si ti lud da sada racunas da je to cena, bice 850e koliko i treba da bude, kroz par dana, kao sto je i bio slucaj sa 4070 Super, koji zaista ubedljivo najvise nudi za svoju cenu.

^ velika razlika u min fps-u

Sta znam, razocaravajuci rezultati... truncicu brza od RTX 4070 Ti, a i dalje osetno kaska za RTX 4080...
da kaska 10%, pa i da je uzmes, tim pre sto mozes 5% da izvuces overklokom, ali ovako ne deluje kao dobra kupovina...
mada kojem review-u verovati, ovde deluje ko velika razlika, dok na nekim sajtovima, razlika je do 10%... tako da ne znam...

Trenutno bez sumnje RTX 4070 Super, deluje kao ubedljivo najbolja kupovina, najvise se dobije za taj novac, a kao sto rekoh, vec je kod nas po MSRP-u, ne mora da se ceka mart ;) a tako ce verovatno biti i sa ostalim modelima, odmah po MSRP-u do nedelju dana, mart najkasnije.

Zbog ove situacije sa RTX 4070 Ti Super... bacilo me u rebus, mislio sam da cu nju uzimati, ali ne deluje dobro za sad... obzirom na perf, morala bi manje da kosta...
Sve ce odluciti cene... cekam da izadje RTX 4080 Super i da vidimo cene, ocekivan MSRP kod nas je 1050 evra, ako bude za te pare, razmisljacu o njemu, a ako nekim cudom ne bude, onda je sigurica RTX 4070 Super, koji vec sad jeste po MSRP-u od 650 evra... kako god okrenes, opet RTX 4070 Ti Super, deluje najmanje zanimljivo...

Last edited:
Ajde Krejzi kupuj još 16GB RAM-a i grafičku konačno, pusti tabele, grafikone i ostale šablone. Nema od gledanja selameta, lepo kaže teta Đana. 😄 Ja prodadoh mog Radišu, sutra ga šaljem za Novi Sad, ali još sam kratak za nekih 100-tinak evrića za 4070 Super. Ali ok, biće u toku idućeg meseca. Da nisam imao nekih neplaniranih troškova bilo bi i za 4070 Ti Super kojeg bih uzeo samo zbog 16GB VRAM-a, ali svakako mora negde da se podvuče crta. Realno mi je i mnogo preko 800€ da dam za GPU.

A što se performasni 4070 Ti Super tiče, jbg limitirali su ga power limitom da se ne bi približio previše 4080-ici. Doduše 4080 je svakako u EOL fazi, ali ko će ga znati.

Last edited:
Na benchu imam takvu zabranu, da cak ni preko ikognito moda, a ni preko VPN-a ne mogu da pristupim 😅

RTX4080-SUPER-GERMANY-1.jpg

Cene RTX 4080 Super u Nemackoj, ne deluje dobro, ocekivao sam da budu 1.050e MSRP modeli, ali su 1.109e... videcemo kako ce se dalje razvijati...

Back
Top Bottom