• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

1703687932116.png

Cudi me da RTX 4070 SUPER ima shadera skoro kao 4070 Ti, a cak 60w manju potrosnju. Verovatno ce da ima mnogo konzervativnije klokove. Tu bi bilo fino uloviti neku sa dobrom naponskom sekcijom koja moze da se overvoltuje.

Nista cudno, na primer 70W je bila razlika izmedju 3070 i 3070Ti, a razlika CUDA jezgara jos manja.

Znajuci nvidiju, oni ce radije da povuku stare graficke nego da dopuste da cene padnu.

Post 2677, da se ne ponavljam
Ok, evo ga post 2677
Sada je 4070 Ti na KP izmedju 700e i 800e, a kad izadje 4070 Ti Super, ocekujem da obicnom Ti padne cena za bar 100 evra, a Super onda da bude do 800e.

Tako, do 800e mi zvuci kao ok cena, samo jos da vidim perf vs obicne 4080, ali cu sacekati da izadje i 4080 Super krajem januara, da bih video koliko ce i njemu cena da padne...

Tako da najrealnije pada da cu ja tamo negde u martu uzeti novu grafu, a tad cu uzeti i nov TV.

800 do 900e max bih dao za grafulju, ako me nesto bas napali, a 1000e i vise ne bih davao, nekako ne zelim nikako tu granicu da prelazim, mada, MADA... TV ce skoro sigurno biti preko te granice, kao i monitor... tako da mozda jedino ucinim ustupak za ta dva... tu nema izbora koji me zadovoljava...
Mislim da neće smanjivati cene, već će nove (Super) kartice samo popuniti gap u ceni između modela. 4070 je $600, 4070 Super će biti $700, 4070 Ti je $800, a 4070 Ti Super će biti $900. Neće smanjivati cene 4070 Ti jer se on više neće ni proizvoditi i zameniće ga Ti Super, kao što će 4080 Super da zameni dosadašnji 4080. Daj Bože da grešim i da će cene biti manje od ovih koje sam naveo, ali iskreno čisto sumnjam. Kad bi 4070 Ti Super bio max. 800€ bilo bi OKish, ali ajd' videćemo šta će biti na kraju.

Last edited:
Pojavio se univerzalni mod koji umesto FSR-a/DLSS-a u igru stavlja FSR3 Frame Generation, a radi i na starijim RTX, GTX i RX kartama:

Malopre isprobao na 1070Ti u Cyberpunku, odlicno radi posao. (y)

#BesplatnePerformanse

Ok, evo ga post 2677

Mislim da neće smanjivati cene, već će nove (Super) kartice samo popuniti gap u ceni između modela. 4070 je $600, 4070 Super će biti $700, 4070 Ti je $800, a 4070 Ti Super će biti $900. Neće smanjivati cene 4070 Ti jer se on više neće ni proizvoditi i zameniće ga Ti Super, kao što će 4080 Super da zameni dosadašnji 4080. Daj Bože da grešim i da će cene biti manje od ovih koje sam naveo, ali iskreno čisto sumnjam. Kad bi 4070 Ti Super bio max. 800€ bilo bi OKish, ali ajd' videćemo šta će biti na kraju.
Sve je moguce, sva sreca vrlo brzo cemo saznati :)
Nema veze i ako ne smanje cene, eto ja cu verovatno ici do 900 evra, pa bio za te pare 4070 Ti Super ili 4080, nije neka velika razlika, oba imaju 16gb sto mi je najbitnije, jedino sto 4080 ima za ~1300 Mhz jaci klok...
Sacekacu da izadju uporedni testovi, pa da vidim dal mi za 900e radi posao ili bih morao jos nesto da doplatim...

Hoce li prodavati i portable nuklearni generator koji bi napajao taj Intel chip?

Ne bi me čudilo da je ovo intelovo čedo i da je neki novi specijalizovani procesor za taj uređaj već u ranoj proizvodnji. Steamdeck je iznenadjujuće uspešan i odlična je reklama za AMD. Ne verujem da će intel da jednostavno prihvati takav razvoj događaja.

Sa druge strane mogli su da se udruže sa GPD Win kojima je do skoro i7 1195G7 bio glavno oružije. Prešli su na amd trenutno ali možda bi mogli da ih sponzorišu i pridobiju nazad. Uz intelov marketing lansirali bi ih pravo i svest prosečnog korisnika.

Secondly, Moore’s Law is Dead spoke to his sources in the industry. The most notable is someone who allegedly works at Nvidia, who said that the MSRP is currently planned at $999 for the RTX 4080 Super, the RTX 4070 Ti Super will be $799 and the RTX 4070 Super will be $599. The standard version of the RTX 4070 will not be replaced in the product line-up and will get a new MSRP of $549. The standard versions of the RTX 4070 Ti and RTX 4080 will be discontinued and are not expected to have sufficient stock to require a price cut.

Back
Top Bottom