• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

MILD kaze da je od svojih izvora iz distribucije dobio izvestaje da Nvidija drasticno smanjuje isporuke RTX 4090 graficke, koja ce verovatno poskupeti u narednim mesecima [US vlada je zabranila prodaju 4090 u Kini sto je vec pocelo da drma trziste].

Za ovu godinu su "ispunili mete prodaje", a spremaju se za Super refresh gde bi im i odgovaralo da trenutne graficke malo poskupe da bi novi proizvodi izgledali privlacnije kada im stave malo nizu cenu.

edit -

Last edited:
Dođavola, propadoše Krejziju i Dajhardu planovi za novi GPU. #samoplavo #samozeleno #crvenostop

Btw ovo onaj lik što je dugo vremena govorio da Arc arhitektura nikada neće izaći na tržište i da je nasljednik ubijen odavno?

Nije nista propalo, pocetkom sledece godine izlazi RTX 4080 Ti, kazu bogme za neku privlacnu cifru i da ce biti fino nasviran, tako da kad on izadje, oborice cenu RTX 4080, pa da je konacno zemam :)

Nije nista propalo, pocetkom sledece godine izlazi RTX 4080 Ti, kazu bogme za neku privlacnu cifru i da ce biti fino nasviran, tako da kad on izadje, oborice cenu RTX 4080, pa da je konacno zemam :)
I onda svesno da kupiš slabiji GPU? :cautious: Nema smisla posle toliko odlaganja.

Bilo sta da se ili sad ili za pola godine uzme za 1000e+ trajace celu ovu konzolnu generaciju lagano cak i ako se igra na 4K ekranu. Pogotovo kod igara koje ne forsiraju RT i pathtracing, one ce da lete.

Mada posto trenutne konzole od starta nemaju jak RT [kao i desktop Radeoni koji imaju jako mali udeo na trzistu], maltene je zagarantovano da ce do kraja ove konzolne generacije i tokom sledeceg crossgen perioda [par godina] uvek biti igara koje nece zahtevati ultra jak RT.

I onda svesno da kupiš slabiji GPU? :cautious: Nema smisla posle toliko odlaganja.
e i to sto kazes, sada radim, mozda se ipak isprsim za RTX 4080 Ti, samo ako cena zaista bude privlacna ko sto rumoruju, ili bar ne bude bezobrazno visoka...

Nisu samo 12pin grafike rizik izgleda :D
Istopio mi se malcice jedan 8pin na 3080, prezivela though.

Sent from my Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Nije 70 presla osim u furmarku, 77 tu max. Ali 300w dok gledas yt je 300w dok gledas yt :D

ma gde, moja nije prešla 64 svojevremeno...
Verovatno zavisi i od modela kartice tj. kvaliteta kulera na istoj, kao i od protoka vazduha u kućištu.
Ja moram da menjam ovo moje, sviđa mi se jer volim manja kućišta, ali ga grafička fino ugreje jer ni ona nema dovoljno vazduha. Najvevatnije će biti Fractal Meshify 2 Compact.

Msi, zotac je neko pre mene pokupio :D

Back
Top Bottom