• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Meni deluje da je taj framegen na tim nizim vrednostima super kada neko sedi pored tebe i gleda te kako igras, njemu ce da deluje super smooth, a tebi sa kontrolerom u rukama not so much :D

na df su i za nvidia fg rekli da je zaista dobar tek kada ti je regularan fps iznad 60 :D

40-45 je podnošljivo za neke igre. Svakako bih pre da bar izgleda dobro, ako je odziv onako.

Meni deluje da je taj framegen na tim nizim vrednostima super kada neko sedi pored tebe i gleda te kako igras, njemu ce da deluje super smooth, a tebi sa kontrolerom u rukama not so much :D

Meni je na 40-45 bio ok response, ali me nerviralo jer nije smooth na ekranu, ako sada bude smooth a isti odziv, ok mi je skroz.

Inače, skinula mi se igra ali još nema patcha na Microsoft Store verziji...

Bolje da si narodnu skino izasla je odma ahaha
Svakako javi kakav je feel. Btw to bi trebalo da radi i na nvidia kartama ili ce to tek kasnije ?

Svakako javi kakav je feel. Btw to bi trebalo da radi i na nvidia kartama ili ce to tek kasnije ?

Radi out of the box. Više testova ima na nVidia karticama nego na AMD-u :D. Bolje rečeno, nisam ni jedan AMD YT video.

Ovako je ranije pisalo negde za minimum:

FSR3 Upscaling:
RX 480, GTX 10 Series and above

FSR3 Upscaling & Frame generation:
RX 5700, RTX 20 Series and above

ako bude solidno radilo u 800-900p možda ima šanse da Deck dobije ovo.
Tesko da ce biti upotrebljivo na deck-ovom 60hz ekranu jer AMD predlaze da igra radi u 60fps+ da bi se dobio dobar framerate upscale.

Dodat je mali spisak naslova koji ce sada moci da koriste driver-level "AMD Fluid Motion Frames", tj frame generation bez upotrebe motion vector-a.

AMD-FLUID-MOTION-FRAMES-GAMES-LAUNCH-1200x644.jpg

Ovo ce sledece godine biti upaljeno za "sve" DX11/DX12 na RDNA3 grafickama.

Baš sam pogledao pre pola sata. Kao i obično stvari izlaze polukuvane iz AMD ove kuhinje. I to kaže neko ko nije imao Nvidia grafičku od 9600gs i planira novu Radeon grafičku. Još od G-Sync/Freesync AMD nije izbacio rešenje koje bi stvarno pariralo onome što su zeleni izacili ranije.

Last edited:
Pa dobro full FSR3 Frame Generaton radi OK posao [skoro godinu dana posle DLLS3 FG-a], a ovo je post-proces efekat preko drivera.

Pa dobro full FSR3 Frame Generaton radi OK posao [skoro godinu dana posle DLLS3 FG-a], a ovo je post-proces efekat preko drivera.
Ups, pobrkao sam videe. Ja sam mislio na ovaj gde u Forspoken FSR GR pravi mnogo ružan efekat

Baš sam pogledao pre pola sata. Kao i obično stvari izlaze polukuvane iz AMD ove kuhinje. I to kaže neko ko nije imao Nvidia grafičku od 9600gs i planira novu Radeon grafičku. Još od G-Sync/Freesync AMD nije izbacio rešenje koje bi stvarno pariralo onome što su zeleni izacili ranije.
Ako se dobro secam, ATI se dobro drzao protiv NVIDIA-je sve dokle su bili ATI i radili samo graficke, kad su postali AMD i radili i procesore, onda su krenuli progresivno da padaju i zaostaju za NVIDIA-om u grafickom segmentu...

Last edited:
Nisu oni postali AMD, nego je pre 15ak godina AMD kupio ATI.

Yup, nebitno, typo negative, ispravio sam... otkad ih je AMD kupio, krenula su kola nizbrdo...

Ako se dobro secam, ATI se dobro drzao protiv NVIDIA-je sve dokle su bili ATI i radili samo graficke, kad su postali AMD i radili i procesore, onda su krenuli progresivno da padaju i zaostaju za NVIDIA-om u grafickom segmentu...
Slabo se sećaš, bili su uvek dva koraka iza, čak i kad su imali neke konkurentne kartice (prva 9xxx serija, pa one 4xxx i 5xxx seije posle), nikad to nisu iskoristili

Ne slazem se, iz vremena kad sam ja bio klinac, bili su prakticno egal, nvidia malo bolja, a tek sad je nvidia dva, tri koraka ispred.

Daj konkretan primjer (ili godine) pa da izvučemo neke stare recenzije, ali više stoji ovo što je @nebojsa986 naveo. Bilo je istina nekoliko velikih iskoraka po pitanju performansi ili cijene u odnosu na konkurenciju, ali ništa što bi trajalo više generacija...

Last edited:
Back
Top Bottom