• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Hardware General (vesti/konferencije/glasine)

Tacno ovo se desilo mojim WF1000-XM4 13 mjeseci nakon upotrebe. Nakon toga su postale prakticno neupotrebljive. Sony je postao sarlatanska firma i mojih para njihov hardware nece vidjeti skoro. Sa WHXM3 sam bio nezadovoljan pa sam ih prodao i ne kajem se. WFXM4 su bolje ali eto Sony ih spali. Kvalitet zvuka su narusili, izrada naginje na cheapo stranu a sad im je i support djubre.
Sony je već odavno samo bleda senka onog što je nekad bio kad je tehnika u pitanju. Što se mene tiče, jedino ih PlayStation održava u životu kao brend. Doduše ogromnu zaradu ostvaruju i iz filmske i muzičke industrije. Ali što se potrošačke elektronike tiče, danas postoje daleko bolji proizvodi drugih kompanija od onog što oni nude.

Ja ne cuvam potrosacku elektroniku, da se razumijemo. Mislio sam da je do mene, da sam ih ja sjebao ili jednostavno peh. Onda slucajno imao vremena malo i trazio troubleshooting. Internet pun slucajeva istih a zabezeknut sam kako retardiran problem, pritom ne samo dosadan vec i opasan. I sad ih Louis fino razlozi. Iz principa od sad druge brendove kupujem.

FSR3 sa Fluid Motion Frames tehnologijom je stigao u Forspoken [free demo takodje] na Steam-u, dodace ga danas/sutra i u Immortals of Aveum.

Okay so I had to do a quick check before bed. I'm running a 6800XT and a 5900X. Currently at High settings and enabled FSR 3 + frame generation + quality mode. This is just the intro area of the demo:

Before: ~75 fps.
After: Locked at 162 fps (the max limit I have set in RTSS).

I don't seem to see any obvious degredation in quality? Seems okay right now. Not sure how things will be in combat but this looks promising at least.

~80ish to locked 144. Really not picking up on any input lag at all, and not catching much ghosting either. There's some edge artifacting if I really go in on some stuff, and hair still comes out a little grainy, but much better than the explicitly distracting stuff I've been catching in CP2077. Larger but still complex stuff, like Frey's cloak, seems fine to me.

edit: went with Native AA instead of Quality and the grainy hair cleaned up a ton.

Yeah I dunno, I'm sure there are nits to pick, but seems like a win so far

Verovatno cemo dobiti video od Digital Foundry-a za vikend.

FSR3 sa Fluid Motion Frames tehnologijom je stigao u Forspoken [free demo takodje] na Steam-u, dodace ga danas/sutra i u Immortals of Aveum.

Verovatno cemo dobiti video od Digital Foundry-a za vikend.
Hoce li ikada raditi showcase tech-a na nekoj krstenoj igri. Secam se kad je izasao FSR 2 imao je support za 4 igre od koje za 3 niko nikad nije cuo fazon.

Sad sve zavisi od developera.

Al ajd prvo da vidimo sta ce DF imati da kaze, da li rado dobro sa frame limitom, vsync-om, VRR-om, slabijim base frameate-om, itd.

Skidam Forspoken ponovo, da vidim kako radi. Meni da zakuca na 60 sa 40, ja sam prezadovoljan.

FMR (navodno) ne radi kako treba ako je 'bazni' framerate ispod 60. Ako i bude radilo očekujem osjetan lag.

Videćemo, iz onog DF klipa kažu da su testirali nešto što je radilo i ispod 60 i da su bili impresionirani. Sa kombinacijom sa nečim kod AMDa kao što je Reflex. To su rekli da je razlika između DLSS-a i FSR-a, koliko se sećam.

ako bude solidno radilo u 800-900p možda ima šanse da Deck dobije ovo.

Čitam malopre o lagu, kažu testeri da ga nisu osetili, ali je framepacing loš. Ako se zaključa na 120 ili 60 onda je kao bolji.

Spor net jbg na 70% sam.

Isto tako, taj anti lag ili kako već imaju RDNA3 čipovi samo, na žalost moj je 2 :( videću sve u svemu. Kontam da što veća razlika base fps-a i frame generated to je veći lag, ako limitiram na 60, nadam se da neće biti toliko osetno, verujem da hoće kada bi base fps pao, ali to su trenuci.

Znaci ipak moze frame generation i bez AI Core-ova :ROFLMAO:

Inace, ok, verujem da skoci sa 75 na 162, mozda ni lag ne bude puno veci, ono sto mene zanima (i na sta sumnjam), jeste dal se tih 162 fps-a zaista oseca ko 162 ili se oseca ko tipa 95... kad se ukljuce tehnologije, meni to deluje ko fejk fps, a i rekli su u par navrata tipa, skoci ti fps na 130, ali se oseca ko da je 80 :D

I zadnje, nisam imao prilike da probam DLSS, ali jesam imao prilike da probam Intelovo resenje, kao i FSR2 u Layers of Fear.
FSR2 definitivno bolje radi od Intelovog resenja (bolje izgleda), ali ono sto sam primetio, dosta kvari izgled slike u odnosu na nativno.

Tako da ja ako budem koristio te tehnologije, to ce uvek slider ici na Quality ili kako se god bude zvala opcija koja daje najbolji kvalitet slike, pa makar gain bio i samo 10 frejmova vise...

Back
Top Bottom